Stadionul ”Francisc Neuman”, la ultimele lucrări înainte de finalizare. Arena din Arad ar putea fi predată la finalul lunii iulie

Liga2.ro 07 Jul. 2020, 18:42 Diverse
Stadionul ”Francisc Neuman”, la ultimele lucrări înainte de finalizare. Arena din Arad ar putea fi predată la finalul lunii iulie

Ceea ce a început Tehnodomus în urmă cu șase ani, DRAST Company va finaliza în doar cinci luni. Firma câștigătoare a licitației pentru finalizarea arenei „Francisc Neuman” a ținut ritmul de lucru ridicat și, dacă nu se întâmpla ceva neprevăzut, termenul de finalizare, finalul lunii iulie, va fi respectat, scrie Sport Arad. Astfel, UTA Arad are șanse mari să înceapă noua ediție de campionat, Liga 1 în cazul în care își va demonstra superioritatea și va promova din play-off, pe noua arenă.

De altfel, din 17 firme subcontractate la începutul lunii martie, în Calea Aurel Vlaicu mai lucrează doar zece, și asta pentru că restul și-au terminat treaba. La această oră, Tribuna a II-a și cele două peluze ar fi gata de predare, tot efortul constructorilor concentrându-se acum pe Tribuna I. Aici mai este de lucru la toate cele trei niveluri, dar și la demisol, însă s-a ajuns la partea de finisaje: montare de tavanuri false, mochetă sau aplicarea ultimului strat de lavabil. Totodată, două dintre cele trei lifturi au fost montate, o atenție specială având camera tehnică, unde trebuie racordate și mascate un mănunchi de cabluri.

Joi, cele două tabele electronice ar putea fi puse în funcțiune

Conform graficului, se lucrează deja montarea celor două tabele electronice pe scheletele ridicate în colțurile terenului. Joi vor apărea și modulele, iar pe 20 iulie, angajații firmei maghiare de unde au fost comandate vor veni pentru a le pune efectiv în funcțiune.

Dacă pentru firma luminoasă constructorul a dat o comandă pe proprie răspundere și, s-ar putea, proprie cheltuială, parcările sunt exclusiv treaba Primăriei. Dacă cele rezervate spectatorilor s-ar putea să nu tragă în jos arena în ziua omologării, parcările pentru oficialități, autocarele echipelor și VIP-urilor sunt necesare. Noroc că iarba arată mult mai bine decât acum o lună de zile, semn că angajații Primăriei au găsit soluțiile tehnice să se ocupe ca lumea de gazonul recepționat în luna aprilie.

Arena va rămâne deschisă la colțuri și în partea superioară a tribunelor și peluzelor, cel puțin, o perioadă

În fine, cel puțin deocamdată, arena va rămâne deschisă la colțuri și în partea superioară a tribunelor și peluzelor. Închiderea lor cu meșe a ieșit din calcul, iar tabla ar costa primăria în jur de 200-250 de mii de euro în plus și lucrările ar dura cel puțin două luni de zile în plus.

Deocamdată, cei de la clubul UTA s-au angajat să „îmbrace” cât pot de bine în reclame porțiunile goale, însă – probabil – arena „Francisc Neuman” va fi într-o zi închisă în tablă, pentru a feri publicul de capriciile vremii.

Cert este că arena ar trebui finalizată până la finalul acestei luni, iar primele săptămâni din august vor fi destinate probelor, retușurilor și recepției.

Dacă UTA va promova în Liga 1, sunt șanse bune să debuteze pe noul stadion de 11.600 de locuri al Aradului, chiar dacă s-ar putea ca în runda inaugurală să ceară programarea pe teren străin.

Sursa: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/noul-stadion-francisc-neuman-finalizat-in-cel-mult-doua-luni-de-zile-primaria-arad-se-va-incerca-si-mai-repede-foto-19136627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primaria-arad-indeamna-la-putina-rabdare-pentru-gestionarea-gazonului-de-pe-francisc-neuman-operatiunile-necesita-putin-timp-insa-rezultatele-nu-vor-inta-19135526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-echipei-au-patruns-pe-noul-francisc-neuman-si-au-inaugurat-peluza-cu-scandari-anti-frf-si-de-la-dunare-la-sena-19133420

Liga2.ro 07 Jul. 2020, 18:42 Diverse
Pe aceeași temă