FRF a aprobat schimbarea denumirii clubului Juventus București. Noul nume și cum arată sigla în care a fost pus și capul regelui Decebal

Marius ANGHEL 18 Jul. 2018, 17:49 Diverse

Comitetul de Urgență al FRF, compus din Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga, a aprobat pe 17 iulie schimbarea denumirii clubului Juventus București în Asociația Sport Club Daco-Getica București. Echipa retrogradată din Liga 1 s-a înscris în noul sezon al Ligii 2, joi va afla programul competițional, iar pe 4 sau 5 august va juca primul meci oficial.

Clubul din Colentiva a fost nevoit să-și schimbe denumirea în această vară după ce, în decembrie 2017, Juventus Torino, campioana din Italia, a somat-o să facă acest lucru. „Bătrâna Doamnă” are licență oficială de la UEFA pentru numele de Juventus pe tot teritoriul Europei și vrea să-și deschidă școli de fotbal pe continent.

„Clubul se va numi Daco-Getica București. Nu am putut să câștigăm alte denumiri. E un nume românesc, un nume care nu mi se pare deloc rău. E ideea domnului Ciuclea, pe care toată lumea din club a îmbrățișat-o”, a spus Marius Baciu, antrenorul echipei, la ProSport LIVE.

Pe lângă denumire, Juventus București a fost nevoită să își schimbe, automat, și emblema. Noul logo are în componență elemente și de la vechea siglă. Forma este una asemănătoare, iar călărețul cu sabie și dungile alb-albastre au fost menținute. Ca noutăți sunt stindardul de luptă al dacilor, Draco, adică balaurul cu cap de lup și trup de șarpe, capul unui Decebal, regele dacilor, dar și culoarea galbenă, care înconjoară sigla.

Daco-Getica București va juca în campionatul Ligii 2 pe stadionul din cartierul Colentina, după ce în ultimul an, în Liga 1, a evoluat fie la Ploiești, pe „Ilie Oană”, fie la Voluntari.

Iată vechea și noua siglă a clubului Juventus București, devenit acum Daco-Getica București:

Pe lângă Daco-Getica București, Comisia de Urgență a FRF a aprobat încă o schimbare de denumire a unui club din Liga 2. ACS Șirineasa, nou-promovata din Seria a 4-a a Ligii 3, se numește acum ACS Energeticianul.

Marius ANGHEL 18 Jul. 2018, 17:49 Diverse
Pe aceeași temă