Sucevenii, nemulțumiți că trebuie să joace cu Petrolul la Botoșani: „Se putea transmite meciul și de la ora 14.30. Așa parcă nu ne mai interesează nici pe noi Cupa”

Marius ANGHEL 07 Oct. 2014, 16:45 Cupa
Sucevenii, nemulțumiți că trebuie să joace cu Petrolul la Botoșani:**

Chiar dacă până luni seară nu primiseră nicio hârtie oficială, conducătorii Rapidului s-au interesat la Federația Română de Fotbal și au aflat că meciul cu Petrolul Ploiești, din optimile de finală ale Cupei României, se va juca joi, 30 octombrie, cu începere de la ora 18.30, urmând să fie televizat. În aceste condiții, ținând cont de ora înaintată, partida nu se va putea disputa la Suceava, ci pe o arenă din apropiere, care dispune de instalație de nocturnă.

„Am luat deja legătura cu vecinii noștri de la FC Botoșani, care s-au oferit nu doar să ne găzduiască pe stadionul Municipal, dar și să ne ajute în organizarea partidei cu Petrolul. Noi am fi dorit foarte mult să putem juca acest meci pe Areni, pentru ca un număr cât mai mare de suceveni să se poată bucura de un eveniment fotbalistic de marcă, așa cum se anunță a fi meciul cu Petrolul. Sunt sigur însă că suporterii noștri se vor deplasa în număr mare și la Botoșani, pentru a fi alături de echipa favorită”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

Bogdan Tudoreanu, antrenorul Rapidului, e dezamagit că nu joacă în optimi pe Areni, fiind de părere că mutarea meciului cu Petrolul la Botoșani va scădea enorm interesul suporterilor suceveni. „Este păcat că nu jucăm pe Areni. Vroiam să vină lumea, să avem un stadion plin. Pentru asta ne-am zbătut să ajungem până în optimile de finală. Botoșănenii au mai văzut fotbal de nivelul primei ligi. În schimb, noi jucăm un meci cum este acesta cu Petrolul odata la 9-10 ani. Se putea transmite meciul și de la ora 14.30. Așa parcă nu ne mai interesează nici pe noi Cupa României”, a declarat tehnicianul pentru Gazeta de Suceava.

Moldovan promite autobuze pentru deplasarea suporterilor

Totuși, pentru a facilita prezența suporterilor suceveni pe stadionul din Botoșani, Dumitru Moldovan spune că se vor pune gratuit la dispoziție mijloace de transport. „Nu jucăm în fiecare an în optimile de finală ale Cupei României, așa că trebuie să punem la dispoziția suporterilor noștri câteva autocare pentru deplasarea la acest meci”, a mai declarat președintele clubului din Liga 2.

„Vrem să pregătim o coregrafie specială pentru acest meci, să facem spectacol în tribune, să ne ridicăm la nivelul galeriei celor de la Petrolul, una dintre cele mai frumoase galerii din țară. Indiferent de rezultat, ne vom încuraja echipa din primul până în ultimul minut. Sper că jucătorii care vor intra pe teren să nu ne dezamăgească. Dacă este să murim, să murim frumos”, a spus Ionuț Constantin, liderul brigăzii „Cavalerii Nordului”.

Ținând cont că meciul din Cupă cu Petrolul se va disputa joi, 30 octombrie, următorul joc oficial al sucevenilor din campionat, cu Gloria Buzău, nu se va mai disputa ca de obicei, sâmbătă, ci o zi mai târziu, duminică, pe 2 noiembrie.

Foto: Petronel TUDOR

Marius ANGHEL 07 Oct. 2014, 16:45 Cupa
Pe aceeași temă