Ceahlăul speră să se salveze de la retrogradare cu un nou antrenor italian pe bancă. Ce jucători străini aduce Massone la Piatra Neamț

Marius ANGHEL 18 Jan. 2016, 14:55 Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț speră să se salveze de la retrogradarea directă în Liga 3 condusă de un nou antrenor italian. Patronul Angelo Massone merge iar pe mâna unui conațional de-al său în speranța că fostul club de prima ligă să nu rămână pe ultima poziție a Seriei I și după cele opt etape rămase de disputat din retur. Stefano Maccoppi (53 ani)(foto principal) e nou tehnician al Ceahlăului.

Italianului Stefano Maccoppi e speranța lui Massone în încercarea de a salva Ceahlăul de la retrogradare și poate de la desființare. Fostul jucător al echipelor Como, Ancona, Bari sau Piacenza a antrenat până acum în Italia sau Elveția, însă majoritatea erau echipe de juniori sau tineret. Printre cluburile la care a activat ca tehnician se numără Piacenza, Sampdoria, Bellinzona, Cremonese, Spezia, La Chaux-de-Fonds sau Locarno. Ultima dată, în 2014, a fost secund la FC Sion, după decesul lui Claudio Gentile.

Pe lângă numirea unui nou antrenor principal la Ceahlăul, al patrulea în acest sezon, Angelo Massone a anunțat și primele achiziții din această iarnă. La echipa din Piatra Neamț vor veni spanionul Cristian Ortega (31 ani, fundaș central) și portughezul Hugo Miguel Carambola Meira (19 ani, fundaș central)(foto mic 1). Primul și-a început cariera la Valencia, iar ultima dată a evoluat în Italia, la Terracina, în timp ce al doilea jucător a fost crescut de Sporting Lisabona și vine din Liga a 3-a portugheză de la Real SC Queluz.

La Ceahlăul ar putea ajunge și Yalany Baio (21 ani)(foto, mai jos), un jucător originar din Guinea-Bissau, dar cu pașaport portughez. Mijlocașul defensiv a jucat la Sparta Rotterdam, iar în trecut a evoluat și la juniorii lui Liverpool.

În plus, și fundașul stânga italian Giordano Pantano (23 ani), format la Lazio Primavera și ultima dată jucător în Serie C la Lumezzane, e așteptat la Ceahlăul.

Marius ANGHEL 18 Jan. 2016, 14:55 Liga 2
Pe aceeași temă