Viorel Moldovan a anticipat desfășurarea meciului cu FC Argeș: „Știam că va fi decis în urma unor faze fixe. Am încercat să-i aspirăm să iasă puțin, dar au rămas acolo”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2019, 21:07 Campionat
Viorel Moldovan a anticipat desfășurarea meciului cu FC Argeș:**

Chindia a câștigat și al doilea meci oficial din 2019, acum la Pitești, 1-0 cu FC Argeș, și s-a instalat din nou pe primul loc al Ligii 2, cel puțin pentru o zi. Golul victorie, marcat la debut de fundașul Mihai Leca, a picat în minutul 89, după un „corner” mai scurt din dreapta și o centrare bună a lui Mihaiu. E drept însă că târgoviștenii au jucat toată repriza a doua în superioritate numeri, după ce arbitrul l-a eliminat ușor pe Andrei Panait (46), iar Cherchez și compania nu au fost în stare să-și creeze ocazi mari de gol. Singura șansă i-a aparținut lui Dan Panait (79), la o minge pe care a vrut să o centreze în careul mic, însă care s-a dus periculos și a fost deviată de portar în transversală. Hreniuc a fost și el aproape de autogol, însă Popescu a avut reflex și a salvat de pe linie.

La final, antrenorul Viorel Moldovan și-a lăudat jucătorii pentru că au avut răbdare în fața unei echipe care s-a închis în repriza a doua, după ce a rămas în inferioritate numerică. Fostul internațional a declarat că a anticipat că așa va decurge meciul și că va fi decis în urma loviturilor fixe.

„Ne așteptam la un astfel de joc. Am întâlnit un adversar foarte bun, foarte bine organizat. Nu a fost ușor să-l desfacem. De altfel, știam că acest meci va fi decis în urma acestor faze fixe, care fac diferența în urma unor astfel de momente. Vreau să-mi felicit echipa, este o victorie enormă pentru noi, sunt trei puncte foarte importante în perspectiva promovării. Am rupt acest blestem aici la Argeș. Târgoviștea nu mai câștigase de foarte mult timp. Iată că am reușit să câștigăm și punctele ne vor ajuta foarte mult. N-a fost ușor, am obținut o victorie inteligentă, am stat foarte bine în teren, pe o foarte bună organizare. Băieții au fost exemplari. Am avut răbdare, până la urmă, și am reușit să câștigăm. E una dintre cele mai frumoase victorii și, dacă marchezi în ultimele minute și reușești să conservi rezultatul, ăsta e lucrul cel mai important”, a spus Viorel Moldovan la microfonul DigiSport.

Cât privește așa-zisul blestem al Chindiei la Pitești, invocat de Moldovan, acesta nu există. În urmă cu două jocuri desfășurate pe terenul Argeșului, formația dâmbovițeană se impunea cu 4-1 în Cupa României, iar anterior acestuia câștiga cu 1-0 în campionat. Se întâmpla în 2015, respectiv 2016. De atunci și până acum, un singur joc au mai disputat cele două formații pe stadionul „Nicolae Dobrin”, în 2017, care s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

„În a doua repriză am dominat jocul. Într-adevăr, ei jucând în inferioritate numerică”

Întrebat dacă momentele psihologice al jocului au fost reprezentate de penalty-ul ratat de Vasile Buhăescu, care a trimis peste de la 11 metri la ultima fază a primei reprize, și de eliminarea lui Andrei Panait, în minutul 46, Moldovan a comentat că aceste faze nu i-au pus propria echipă în încurcătură.

„N-a fost un moment psihologic important pentru noi acel penalty ratat. Face parte din fotbal. Normal că m-am bucurat că s-a ratat și am reușit să revenim după. Iar în a doua repriză, zic eu că am dominat jocul. Într-adevăr, ei jucând în inferioritate numerică, dar asta nu înseamnă că echipa mea nu a meritat această victorie. Am ieșit că nu vor ieși de acolo, am încercat să îi atragem, să îi aspirăm să iasă puțin, să caute un pic mingea mai sus, dar au rămas acolo și ne-a făcut foarte dificil să găsim spații și oportunități pentru a reuși să înscriem în urma unei acțiuni”, a mai comentat antrenorul care are în palmares o promovare cu Rapid.

„Fără îndoială cred că putem promova direct”

Cu victoria de astăzi, Chindia a ajuns la 50 de puncte și a urcat din nou pe prima poziție a clasamentului. Cel puțin pentru o zi, când fiindcă sâmbătă poate fi depășită atât de Sportul Snagov, cât și de Academica Clinceni. Petrolul și „U” Cluj, alte echipe care pot trece îi față, joacă duminică, respectiv luni. Viorel Moldovan e încrezător că Chindia poate promova direct în acest sezon.

„Am mai adăugat trei puncte la zestrea nostră. Sunt foarte importante. Noi, până la urmă, trebuie de fiecare dată să ne facem treaba. Ok, ne uităm și la adversari cu coada ochiului, dar, până la urmă, cel mai important e să ne strângem noi punctele care să ne dea posibilitatea la finalul acestui sezon să promovăm. Fără îndoială cred că putem promova direct și mă gândesc tot timpul la acest lucru”, a declarat Moldovan, care despre meciul viitor, cu Petrolul, pe teren propriu, nu a dorit să spună prea multe: „Hai să ne bucurăm de această victorie în această seară și normal că o să ne pregătim ca atare pentru acest joc cu Petrolul. Va fi un meci interesant”.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Mar. 2019, 21:07 Campionat
Pe aceeași temă