Viitorul antrenor al echipei UTA știe când va fi finalizat stadionul „Francisc Neuman”! „E unul dintre motivele pentru care am ales să merg la Arad. Este pe ultima sută de metri”

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 18:50 Campionat

UTA și-a prezentat oficial viitorul antrenor la mijlocul săptămânii trecute, la o petrecere în care conducerea a tras deja concluziile despre acest campionat, cu toate că din el mai erau de disputat încă două meciuri. Ulterior, duminică, arădenii au pierdut urât meciul de pe teren propriu cu Petrolul, scor 2-4, după ce au avut 2-0. La o zi distanță, astăzi dimineață, Laszlo Balint, viitorul antrenor al „Bătrânei Doamne”, a fost invitat la DigiSport Matinal și a vorbit despre viitoarea sa echipă.

Actualul antrenor al Metaloglobusului, echipă mai bine clasată în Liga 2 decât UTA, a vorbit despre ceea ce știe despre noul stadion din Arad, început în urmă cu patru ani, neterminat nici acum și care nu mai are afișat un termen nou de finalizare. Lui Balint i s-a spus că arena „Francisc Neuman” va fi inaugurată spre sfârșitul verii, iar noua sa echipă va putea juca acolo cel târziu în septembrie.

„Stadionul este unul dintre motivele pentru care eu am ales să merg la Arad. Oamenii de acolo au încercat și încearcă să finalizeze cât de repede stadionul și în acest moment se poate spune că este pe ultima sută de metri. Nu știu detalii foarte multe, dar este important că din ceea ce am discutat cu oamenii de acolo undeva în august, cel târziu septembrie, sperăm să putem juca meciuri oficiale pe noul stadion. Toată lumea știe ce suporteri sunt la Arad, ce emulație se va crea odată cu inaugurarea noului stadion, iar domnul Săndoi poate să confirme că și la Craiova s-a întâmplat același lucru. Este o mică diferență în ceea ce privește capacitatea celor două arene, de la Arad și Craiova, însă sunt convins că se va crea o emulație extrem de benefică pentru echipă”, a spus Balint, citat de Sport Arad.

Viitorul antrenor al echipei arădene nu are ca obiectiv promovarea, însă asta este ținta lui. „Știu ce înseamnă UTA și spiritul acestei echipe. UTA este foarte iubită, iar suporterii sunt destul de pretențioși și tocmai de aceea și responsabilitatea mea și a tuturor celor care vom fi în acest proiect e mare. Promovarea nu e un obiectiv impus, dar sperăm. Cine mă cunoaște, știe că-mi doresc foarte mult să performez indiferent de clubul la care activez. Bineînțeles, raportat la condiții și situație, pentru că la Metaloglobus nu mă mai puteam bate la promovare ținând cont de locul pe care era echipa în momentul în care am preluat-o. Așadar, îmi doresc foarte mult ca și la Arad să avem constanță în rezultate și mai ales să dezvoltăm un joc care să fie pe placul suporterilor. Rezultatele nu vin întâmplător și atunci trebuie să ai și o idee de joc clară. Este mult de muncă, într-adevăr, ne așteaptă o vară destul de agitată din multe puncte de vedere, dar am entuziasm și încredere că putem reuși în acest proiect”, a mai declarat Laszlo Balint la DigiSport Matinal.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, UTA se află pe locul 10, cu 47 de puncte, cu posibilitatea de a urca două poziții în clasament dacă își câștigă meciul cu CS Mioveni, în deplasare.

În schimb, Metaloglobus, actuala echipă a lui Laszlo Balint, se află pe poziția a 9-a, cu 49 de puncte, iar în ultima etapă joacă la Timișoara, cu ASU Politehnica.

Foto: DigiSport

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă