Vești bune pentru Pandurii după ședința AGA. Acționarii clubului au decis să revină lângă echipă. Condescu e optimist: „Pandurii nu va muri”

Vești bune pentru Pandurii după ședința AGA. Acționarii clubului au decis să revină lângă echipă.** Condescu e optimist:

UPDATE | Se pare ca demersul administratorul special al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Golea, a avut efectul scontat. Acționarii au decis să revină lângă echipă.

„Și Consiliul Județean va aloca banii promiși pentru juniori, și Artego ne ajută începând de mâine, și domnul Boza, de la CEO, și Primăria”, spune Marin Condescu, președintele USMO, după ședința de astăzi a Adunării Generale a Acționarilor a clubului Pandurii.

Și clubul Pandurii a emis un comunicat în care se anunță că Adunarea Generală a Asociaților CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a decis azi continuarea finanțării echipei de fotbal din Liga 2.

„Membrii asociați care au fondat clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu au decis azi în ședința AGA să continue finanțarea echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu cu sumele cu care s-au angajat să finanțeze clubul în acest an. La ședința de azi au luat parte, alături de cei doi administratori Marin Golea și Emanoil Ciobanu, reprezentanții celor cinci entități care au fondat clubul Pandurii, respectiv Primăria Târgu Jiu și Consiliul Local reprezentate de primarul Marcel Romanescu și secretarul Grigore Jianu, Consiliul Județean Gorj reprezentat de președintele Cosmin Popescu, Complexul Energetic Oltenia reprezentat de directorul general Sorinel Boza, ARTEGO Târgu Jiu reprezentată de managerul Viorel David și USMO reprezentată de președintele Marin Condescu”, e anunțul din comunicat.


 

Zi decisivă la Pandurii! Asociații clubului riscă excluderea, iar Condescu e optimist în privința viitorului echipei de la care are de recuperat 850.000 de euro. „Pandurii nu va muri”

Cei cinci acționari ai CS Pandurii Târgu Jiu, club rămas fără finanțare de aproape un an, au fost convocați, astăzi, în Adunarea Generală a Acționarilor, pentru a decide dacă își respectă sau nu obligațiile. Astfel, Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, Complexul Energetic Oltenia (CEO), Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO) și Artego au fost întrebați, în scris, de administratorul special al clubului dacă vor să se retragă de la Pandurii pentru a lăsa loc investitorilor interesați.

„Am inițiat o discuție. Joi avem o întâlnire cu dumnealor în urma demersului privind un articol din Legea 69 a Educației Fizice și Sportului. Este acest articol care spune că asociații pot fi excluși dacă nu își achită contribuțiile timp de trei luni. Putem face acest demers. Administratorul judiciar i-a convocat deja de luni, însă această întâlnire a fost amânată”, a explicat, pentru pandurul.ro, Marin Golea, administratorul special al clubului. Conform spuselor lui Golea, dintre toți asociații, doar Sorin Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia, s-a mai fi interesat de soarta echipei în ultima perioadă.

Condescu: „Dacă s-au dus investitori la Foresta Suceava, sigur vor veni și la Târgu Jiu”

Fost președinte al CS Pandurii, Marin Condescu, în prezent principal creditor al clubului, este convins că echipa de fotbal va găsi noi sponsori și arată cu degetul către autoritățile locale, după ce și echipele de baschet și handbal din Târgu Jiu s-au desființat!

„Este o întâlnire cu toți membrii fondatori și asociați, ultima. Trebuie clar ca această întrevedere să definească cine continuă și cine se retrage, pentru a nu asista la excluderi. Este o ședință în care, așa cum am făcut atunci când am pus bazele în 2002, cu membrii asociați, stabilim ce se întâmplă. Este frumos să nu ne despărțim prin procese, ci printr-o decizie colectivă. Poate fi și un început de drum. Dacă s-au dus investitori la Foresta Suceava, sigur vor veni și la Târgu Jiu după ce este lămurit lucrul acesta din punct de vedere statutar. Să nu uităm că factorii locali sunt la a treia echipă pe care ar băgă-o în faliment, după cea de handbal și baschet, iar lucrurile, așa cum se prezintă acum, duc spre faptul că s-a vrut ca acest club să intre în faliment, iar noul stadion din Târgu-Jiu va fi piatra de moară care îi va înfunda. În plus, vor plăti tot ceea ce s-au angajat către Pandurii. În următorii patru ani de zile, toți cei care își vor desfășura activități sportive pe noul complex vor plăti, către administratorul judiciar și creditori, bani pentru folosirea bazei sportive”, a declarat, pentru gorjeanul.ro, Condescu.

„De la logistică, bază sportivă și bază materială mai bune decât Pandurii nu are nimeni”

Acesta le-a transmis celor responsabili de soarta clubului să se gândească la repercursiuni. „De la logistică, bază sportivă și bază materială mai bune decât Pandurii nu are nimeni. Această bază a fost constituită în 13 ani prin contribuția tuturor membrilor asociați. De un an de zile nu au dat niciun leu nici la grupele de juniori, unde s-au angajat în scris că vor contribui, și nici la activitatea echipei mari. Cineva o să-i întrebe ce s-a întâmplat. Să nu uităm, clubul Pandurii Târgu Jiu are un patrimoniu de cel puțin 6 milioane de euro. O datorie de 4,5 milioane de euro pe care o are la data intrării în insolvență s-a datorat faptul că a lipsit cash-ul zilnic care era necesar din oprirea finanțării voite a celor care erau membri fondatori. Echipa Pandurii nu va muri, dar cei care o vor prelua, cu contribuția involuntară sau voită a asociaților, vor da un patrimoniu de cel puțin 6 milioane de euro”, a conchis Condescu.

Aflat în insolvență, CS Pandurii va afla, pe data de 11 octombrie, dacă solicitarea de declarare a falimentului, înaintată de administratorul judiciar Emanoil Ciobanu, va fi admisă sau nu de Tribunalul Gorj.

Pe lângă ceilalți creditori, Condescu solicită aproximativ 848.000 de euro de la CS Pandurii. Este vorba de o sumă de 648.000 de euro, în baza unui contract de prestări servicii, o sumă de 150.000 de euro, în baza unui alt contract de prestări servicii, din anul 2005, respectiv 2007, precum și suma de 50.000 de lei, cu titlul de primă acordată printr-o decizie a AGA, din data de 18.01.2014.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă