Veste excelentă primită de „U” Cluj: derby-ul cu Petrolul îl poate organiza pe Cluj Arena, cu spectatori! FRF i-a redus la jumătate sancțiunea dictată după barajul cu FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 13 Sep. 2019, 13:55 Campionat
Veste excelentă primită de

Veste excelentă primită de Universitatea Cluj înaintea derby-ului de pe teren propriu cu Petrolul, programat weekendul următor, în etapa a 8-a a Ligii 2. Federația Română de Fotbal le-a suspendat clujenilor sancțiunea de patru meciuri în care nu puteau să joace cu spectatori, primită ca urmare a incidentelor de la partida tur a barajului cu FC Hermannstadt. Recursul Universității a fost aprobat, sancțiunea a fost înjumătățită, astfel că echipa va juca cu spectatori în tribune începând cu partida cu ploieștenii. Mai mult, formația condusă de managerul Adrian Falub poate reveni acasă, pe Cluj Arena, după ce gazonul a fost înlocuit și e bun de joc.

După sancțiunea primită în vară, de patru jocuri fără spectatori și o penalitate sportivă de 100.000 de lei, Universitatea Cluj a făcut recurs, iar în această săptămână i-a fost aprobat. Astfel, decizia luată inițial a fost înjumătățită, iar echipa poate evolua din nou cu spectatori.


Suporterii Universității Cluj își vor putea încuraja din nou favoriții și la meciurile desfășurate pe teren propriu

Lui „U” Cluj nu i-a mers bine la Târgu Mureș

În primele două etape desfășurate pe teren propriu în acest sezon, „U” Cluj a mers pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș, deoarece Cluj Arena a fost ocupată cu festivalul Untold, iar apoi gazonul a fost înlocuit. La Târgu Mureș, echipa antrenată atunci de Cristian Dulca a câștigat cu 3-0 meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și a pierdut cu 0-2 cu SCM Gloria Buzău. Weekendul trecut ar fi trebuit să joace tot acolo derby-ul cu UTA, însă partida a fost amânată la solicitarea clujenilor, care au avut mai mulți jucători convocați la naționale.

Sâmbătă, de la ora 11:30, urmează să joacă în deplasare, la Călărași, cu Dunărea, iar în weekendul următor „U” Cluj va reveni pe Cluj Arena, derby-ul cu Petrolul urmând să se dispute cu spectatori. În sezonul trecut, Universitatea a învins-o pe Petrolul cu 3-2 pe Cluj Arena, ploieștenii marcându-și ambele goluri în prelungiri, reducându-și astfel proporțiile umilinței suferite.

„U” Cluj are un nou antrenor de o săptămână, în persoana lui Adrian Falub, iar odată cu meciul cu Dunărea Călărași speră să își dea un restart, după ce în primele cinci meciuri din acest sezon, cu Cristian Dulca pe bancă, a înregistrat patru înfrângeri și o victorie. Cu doar trei puncte acumulate, „U” se află pe locul 18 din 20, retrogradabil, la 15 puncte în spatele liderului Turris-Oltul Turnu Măgurele. Echipa clujeană are ca obiectiv promovarea.

Comunicatul postat de Universitatea Cluj în privința reducerii sancțiunii dictate de FRF:

„Ne întoarcem pe Cluj Arena, cu Petrolul! Ne vedem în tribună!

În urma demersurilor efectuate de FC Universitatea Cluj privind suspendarea sancțiunii primite în urma incidentelor de la meciul tur cu FC Hermannstadt, contând pentru barajul de promovare în Liga 1, Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a admis, în cadrul ședinței de miercuri, 11 septembrie, cererea formulată de clubul nostru.

Astfel, sancțiunea care prevedea disputarea a patru partide de pe teren propriu fără spectatori a fost suspendată.

A doua veste bună vine de pe #ClujArena. Clubul nostru a fost anunțat că gazonul schimbat în august poate face față unui meci de fotbal. Așadar, după două partide disputate departe de Cluj, pe arena „Trans-Sil” din Târgu Mureș, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, respectiv Gloria Buzău, ne întoarcem acasă!

Primul meci din noul sezon pe Cluj Arena este tocmai derby-ul cu FC Petrolul Ploiesti și coincide cu suspendarea sancțiunii, așa că ne revedem cu toții în tribună!

Partida se va juca weekend-ul viitor, ziua și ora exactă urmând a fi anunțate ulterior.

Decizia de suspendare a sancțiunii a fost luată în temeiul articolului 37, paragrafele 1, 2 și 3, din Regulamentul Disciplinar al FRF:
Art. 37. „Suspendarea executării sanțiunilor și obligațiilor”
1. Organismul responsabil cu luarea deciziei care a pronunțat o hotărâre de sancționare a unui club cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe propriul stadion ori cu obligația de a organiza jocuri fără accesul publicului poate examina dacă este posibilă suspendarea parțială a executării sancțiunii.
2. Suspendarea parțială poate fi pronunțată numai dacă sunt îndeplinite cel puțin 2 (două) din condițiile următoare:
a. a fost executată jumătate din sancțiune
b. clubul în cauză nu a mai fost sancționat pentru aceleași abateri în ultimul an competițional
c. organul disciplinar consideră că scopul sancțiunii poate fi atins și fără executarea restului sancțiunii.
3. În cazul în care clubul respectiv comite o nouă abatere în timpul perioadei de probă de un an, suspendarea parțială este revocată automat, iar sancțiunea anterioară urmează să fie executată, ea fiind adăugată sancțiunii pronunțată pentru noua abatere.

Numai „U”!”

Foto: Paul URSACHI și Faviu BUBOI / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 13 Sep. 2019, 13:55 Campionat
Pe aceeași temă