UTA scoate din sertar o escapadă făcută de patru grei din lot și îi trece pe linie moartă până la rezilierea contractelor. „Rezultatele ne vor demonstra dacă am avut sau nu dreptate”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2017, 17:08 Campionat

După al doilea baraj de promovare ratat consecutiv de UTA, conducerea clubului arădean decidea în vară să facă schimbări majore în lot și să meargă pe altă tactică în noul sezon. Au fost aduși jucători experimentați din Liga 1, în speranța că echipa va defila în acest campionat și va obține o promovare la pas de pe unul dintre primele două locuri. Tactica s-a dovedit însă repede falimentară, deoarece schimbările multiple de la echipă, inclusiv a antrenorilor, a făcut din UTA o candidată la retrogradare. După 16 etape desfășurate până acum, „Bătrâna Doamnă” se află pe locul 13, cu 18 puncte, la doar două puncte peste ultimele echipe care se află pe locuri care duc în Liga 3.

Remiza de miercuri cu Ripensia a umplut paharul șefilor echipei arădene, astfel că aceștia au decis să rezilieze alte câteva contracte ale unor jucători cu nume din cadrul lotului. Potrivit Sport Arad, Branko Grahovac, Mădălin Ciucă, Alin Buleică și Sorin Strătilă par să-și fi terminat definitiv aventura la UTA. Momentan, aceștia încă se află sub contract cu formația arădeană, dar nu vor mai fi utilizați la prima echipă și nici nu se vor mai pregăti cu aceasta, toți fiind redirecționați deja spre UTA II, în Liga 4, până vor accepta o reziliere amiabilă a contractului. Totul a plecat de la evoluția slabă a lor în acest sezon, dar și de la faptul că sâmbăta trecută nu au respectat ora de stingere (23:00) cu ocazia zilei de naștere a lui Mădălin Ciucă.

Todea: „Îmi pare rău că s-a ajuns aici, căci, din punct de vedere profesional, nu am avut ce să le reproșez”

Conform sursei citate mai sus, propunerea conducerii clubului către Grahovac, Ciucă, Buleică și Strătilă, aceea de a le achita salariile pe lunile septembrie și octombrie, nu a fost acceptată de niciunul dintre jucători. Aceștia au făcut contrapropuneri, însă încă nu au primit un răspuns clar.

Cu decizia conducerii clubului a fost de acord și stafful tehnic condus de Cristian Todea. „Am avut o discuție împreună cu conducerea clubului pe această temă și s-a decis că aceasta e calea de urmat. Personal, îmi pare rău că s-a ajuns aici, căci, din punct de vedere profesional, nu am avut ce să le reproșez respectivilor jucători. Și când eram >, dar și de când sunt antrenor principal, cei patru și-au făcut treaba la antrenamente. În ceea ce privește meciurile, nu pot să cred că vreunul dintre ei nu și-au dorit victoria vreodată. Îmi pare rău că lucrurile au luat o astfel de întorsătură, deși eu le-am spus tuturor fotbaliștilor să fie atenți cu ieșirile în oraș și respectarea programului, căci la Arad astfel de lucruri mereu au fost taxate. Cu atât mai mult cu cât în acest an rezultatele au fost modeste. Până la urmă, doar randamentul echipei și, bineînțeles, rezultatele ce vor veni, ne vor demonstra dacă am avut sau nu dreptate să renunțăm la cei patru”, a explicat, pentru Sport Arad, Cristian Todea.

Dacă se va ajunge până la urmă la rezilierea contractelor, numărul fotbaliștilor la care conducerea clubului UTA a renunțat de la începutul stagiunii se ridică la opt. Bogdan Căucă, Izet Ajrullahu, Dan Roman și Ștefan Grigorie au fost și ei puși pe liber de arădeni, toți fiind aduși pentru această ediție de campionat.

În această vară, UTA i-a legitimat pe Branko Grahovac, Mădălin Ciucă, Cristian Scutaru, Bujamin Asani, Alin Cârstocea, Alin Buleică, Paul Păcurar, Daniel Florea, Cătălin Hlistei și Tomas Svedkauskas. Ștefan Grigorie, Dan Roman și Izet Ajrullahu au fost și ei transferați în vară la UTA, însă, la scurt timp, li s-a reziliat contractul. La portarul Bogdan Căucă s-a renunțat încă din timpul pregătirii de vară.

Sâmbătă, de la ora 11:00, UTA Arad o întâlnește la Șiria pe ASA Târgu Mureș, într-un meci pe care cele două televiziuni care transmit partide din Liga 2 nu consideră acest joc ca una dintre primele patru opțiuni ale etapei.

13 meciuri în care a primit 14 goluri sunt cifrele lui Branko Grahovac la UTA, portarul de 34 de ani fiind adus în vară după ce se despărțise de CSM Poli Iași

11 meciuri, dintre care doar în șase a început ca titular, a bifat Alin Bulei la UTA. Fundașul de 26 de ani fusese adus la Arad după ce Concordia Chiajna renunțase la el după doar două meciuri jucate în acest sezon al Ligii 1

13 meciuri și 1 gol marcat sunt realizările lui Mădălin Ciucă la UTA, fundașul venit în vară de la CSM Poli Iași împlinind pe 4 noiembrie 35 de ani, atunci când a și avut loc evenimentul pe care acum conducătorii utiști îl scot în față pentru rezilierea contractelor

12 meciuri și 1 gol înscris sunt cifrele lui Sorin Stătilă din acest sezon la UTA. Mijlocașul de 31 de ani nu traversează o perioadă bună la echipă arădeană pentru care joacă din 2014, adică acum aflându-se la al patrulea sezon la „Bătrâna Doamnă”

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 10 Nov. 2017, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă