Urican încă mai crede în promovare: „Am pierdut o bătălie, nu războiul!”

Marius ANGHEL 23 Mar. 2015, 12:08 Campionat

Academica Argeș a pierdut susprinzător sâmbătă, în cadrul etapei a 21-a a Ligii 2, în deplasarea de la Bacău, scor 1-2 cu Sport Club, și s-a îndepărtat de liderul seriei. FC Voluntari s-a impus la limită la Suceava, cu 1-0, și s-a distanțat din nou la șapte puncte în fruntea clasamentului Seriei I, cu o etapă înainte de finalul returului.

Entuziasmați de victoria din intermediară cu Rapid CFR Suceava, piteștenii erau încrezători că vor obține al doilea succes consecutiv de când sunt antrenați de Ciprian Urican. Și jocul de la Bacău părea floare la ureche având în vedere problemele grave financiare prin care trece Sport Clubul. Pe gazon lucrurile nu au fost așa de simple.

Pe un teren moale și plin de noroi, SC Bacău a reușit totuși să o învingă pe Academica cu 2-1, la capătul unui joc în care s-au adaptat mai bine la condițiile de joc. Neagu a deschis scorul în minutul 21, Pătulea a reușit egaleare cu 10 minute înainte de final, însă Vraciu (85) a punctat din nou pentru gazde, decisiv de această dată.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

După joc, Ciprian Urican și-a lăudat jucătorii, a încercat să le ridice moralul și a declarat că lupta pentru promovare nu s-a încheiat, cu toate că distanța față de lider s-a mărit la șapte puncte.

„Am pierdut o bătălie, nu războiul! Însă am câștigat o echipă! Sunt mândru de băieții mei, au demonstrat dăruire, angajament total, atitudine de campioni! Au arătat fotbal de calitate pe un teren impracticabil. Din acest moment nu mai avem voie să scădem ștacheta pe care noi înșine ne-am stabilit-o în partida de ieri (n.r. sâmbătă).

Jucăm la victorie indiferent de condiții și adversari. Faza golului doi al băcăuanilor mi-a demonstrat concluziile. După ocazia ratată de Pătulea la 30 de secunde după ce tot el egalase, Stancu a făcut întindere. În loc să ceară întreruperea jocului, a ieșit în afară terenului și de acolo a solicitat schimbarea. Acțiunea a continuat și am luat gol. Mi-a spus că s-a gândit în acele momente că, la modul în care ne presăm adversarii, nu a vrut să pierdem timpul. Trebuia să câștigăm.

Aceasta este mentalitatea și atitudinea echipei noastre. Dacă ne păstrăm această foame de succes ne vom atinge obiectivul. Sau ne vom simți împliniți că am făcut tot ce ne-a stat în putință să-l atingem, din punct de vedere uman și sportiv!”, a spus Ciprian Urican, citat de academica-arges.ro, după eșecum de sâmbătă de la Bacău.

Marius ANGHEL 23 Mar. 2015, 12:08 Campionat
Pe aceeași temă