Urican, învins și de ACS Poli și de UTA: „Sigur că sunt foarte supărat. Avem momente de black-out”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2018, 11:21 Campionat

Ripensia nu are un start bun de campionat, cel puțin nu în ceea ce privește meciurile de orgoliu. După ce a pierdut cu 3-2 cu ACS Poli, a venit un 2-1 cu UTA, iar antrenorul roș-galbenilor este supărat pe greșelile defensive și lipsa ultimei pase. Altfel, un mare câștig a fost Bogdan Străuț, legitimat rapid de roș-galbenii, care a jucat perfect.

Tehnicianul timișorean a punctat slăbăciunile ripensiștilor din apărare. „Sigur că sunt foarte supărat, pierdem în continuare jocuri pe care le controlăm. În primul rând felicit UTA, nu am spus vorbe goale când spuneam că Ionuț a făcut o echipă competitivă. Astăzi am fost mai siguri din punct de vedere defensiv și totuși înfrângerea a venit. Luăm prea ușor goluri. În repriza a doua știam că se vor arunca și am așteptat să-i surprindem. Per ansamblu, am arătat ca o echipă bună. Defensiva noastră nu neapărat că nu se poziționează bine, dar sunt momente de black-out”, a precizat Urican.

Laude pentru Străuț și curaj pentru Ștefan Dobre

Bogdan Străuț a fost legitimat foarte repede de ripensiști, după ce, vineri, comisiile FRF i-au aprobat acordul de transfer de la ACS Poli. Fundaș dreapta de meserie, timișoreanul a jucat în centrul apărării și a avut o prestație impecabilă.

Dacă Străuț are 32 de ani, în poartă e Ștefan Dobre, portar de 17 ani care mai are unele ezitări la mingile mai dificile. Urican și-a lăudat fundașul nou, cu experiență, și spune că clubul își asumă promovarea lui Dobre.

„Străuț ne-a dat foarte multă siguranță defensivă, chiar dacă am luat gol. Jucăm cu un copil de 17 ani în poartă, ne asumăm chestia aceasta”, a adăugat Urican.

Le-a lipsit sclipirea ultimei pase

Cu un Zaluschi care a revenit după o accidentare, deocamdată Ripensia nu poate beneficia în atac de aportul unor pase fine, numai bune de valorificat de un vârf de careu cum e Bădăuță. Situația aceasta îl nemulțumește pe antrenor,la fel ca momentele de slăbiciune din apărare. „Ne-a lipsit pasa decisivă. Le-am spus jucătorilor, dacă adversarul joacă foarte bine și nu-și dă posibilitatea să ripostezi, nu e nicio problemă, deoarece în fotbal poți pierde sau câștiga, dar dacă luăm goluri cum am luat azi…”, a punctat Urican.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: UTA Arad
 

Marius ANGHEL 26 Aug. 2018, 11:21 Campionat
Pe aceeași temă