Un punct norocos, mai bun decât nimic!

Marius ANGHEL 30 Mar. 2013, 18:34 Campionat

Delta nu reușește să treacă peste complexul „Ștefan cel Mare”. Superiori în clasament, cât și în privința lotului, tulcenii s-au împiedicat din nou contra satelitului lui Dinamo, scor 1-1, după ce sezonul trecut, într-o ipostază asemănătoară, echipa pregătită atunci de Gache termina 2-2 în „Groapă”. Florea a dat speranțe prin golul său de dinaintea pauzei, însă Stănescu i-a readus cu picioarele pe pământ după o oră de joc, ba chiar putea să-i trimită acasă fără niciun punct. Cu transversala de partea lor la penalty-ul executat de mijlocașul „alb-roșilor”, Delta se poate declara norocoasă și mulțumită de punctul obținut în această deplasare ușoară din Capitală.

Motivați mental de suma aprobată joi de consilierii municipali, tulcenii au pus stăpânire încă de la început pe jocul ce s-a disputat în „Ștefan cel Mare”. Cu Câju, Nicu Crețu și Florea dirijori principali, Delta a dominat mijlocul terenului și a cărat ușor mingi până la 18 metri de poartă, de aici încolo apărând problemele. 11-ul oaspeților a încercat să combine cu mai experimentatul Nanu, însă defensiva crudă condusă din centru de Scutaru a blocat orice situație de gol la poarta lui Râmniceanu. Cam așa au decurs primele 20 de minute ale jocului, niciuna dintre echipe netrăgând un șut pe poartă.

Florea, principalul pericol al tulcenilor

Tot Florea a demonstrat că e cel mai important jucător al Tulcei, atacantul trecându-și în cont primele ocazii mai importante ale meciului, însă de fiecare dată ratând ținta. Mai întâi a tras (23) de la 18 metri puțin peste transversală, ca mai apoi să recupereze o minge, că înainteze până la marginea careului, de acolo de unde să-i fie deviat balonul (28), Râmniceanu întinzându-se serios pentru a reține la vinclu. Nanu și-a încercat și el norocul cu o reluare din voleu (38) de la 11 metri, după un alt șut deviat al lui Florea, însă și de această dată mingea a ocolit de puțin buturile.

De partea cealaltă, Dinamo II a preferat să fie atentă în atac și a contraatacat de câte ori a avut ocazia, mai ales prin flancuri, centrările lui Bitez, în special, neducând la nicio ocazie importantă care să-i dea emoții lui Stoicescu.

Dominarea Deltei s-a concretizat cu două minute înainte de pauză, aceasta fiind consemnată în urma unei lovituri libere ce a dus și la gol. Câju a bătut la colțul lung o minge plasată la 20 de metri lateral stânga, iar Florea a împins balonul dintr-un unghi închis, cu toată opunerea lui Râmniceanu, care a deviat sub transversală.

Stănescu i-a lăsat fără reacție

Partea a doua a jocului a început tot cu Delta în ofensivă, motivată și mai mult să dea cel de-al doilea gol și să tranșeze victoria de partea lor, însă după o dominare de vreo 10 minute, introducerea în teren a lui Buia a cam schimbat raportul de forță în teren. Decarul l-a trezit din amorțeală și pe Stănescu, ambii contribuind decisiv la reintrarea în joc a dinamoviștilor. Cel din urmă l-a pus serios la încercare pe Stoicescu (53) după o lovitură liberă bătută direct pe poartă și reținută cu emoții pe linie, ca mai târziu să-i surprindă pe toți (64) cu un șut de la 20 de metri lateral stânga direct în plasa laterală a colțului lung. Era 1-1 și Delta se clătina.

Rotariu și-a pus și el amprenta pe jocul ofensiv al gazelor și după o acțiune în stânga, a fost faultat (76) de Mișelăricu la marginea careului, jucătorii „alb-roșii” cerând chiar penalty la această fază. Cum centralul n-a vrut să audă de așa ceva și și-a menținut prima decizie, Stănescu l-a făcut să se răzgândească. În urma loviturii libere, Vișan Crețu (79) a lovit mingea centrată cu mâna, iar arbitrul a acordat lovitura de pedeapsă fără să ezite. Stănescu putea realiza „dubla”, însă a tras în transversală și Delta scăpa ușor.

Ocazii rarisime ratate și victoria scăpată

Aceasta a fost ultima ocazie la poarta lui Stoicescu, tulcenii aruncându-se în atac cu orice risc. Intrările în teren ale lui Sin și Postelnicu au schimbat jocul, însă Delta n-a putut trece din nou în avantaj, deși a trecut pe lângă două mari situații de gol. Mai întâi Sin a pătruns în careu pe partea stângă, a centrat în fața porții (87), iar, la colțul lung, din 3 metri, Florea a rămas fără reacție, balonul sărindu-i chiar înainte să-l lovească, ca imediat, în minutul 89, Vișan Crețu să centreze lung din dreapta, Florea să reia cu capul din 6 metri, iar Scutaru să respingă cu capul din vinclul colțului lung.

După aceste două mari situații de gol, minutele de prelungire s-au scurs de parcă n-ar fi fost acordate, iar Delta a obținut un singur punct ce ar fi putut fi pierdut și acesta dacă transversala nu s-ar fi opus la penalty-ul lui Stănescu. Un punct muncit, dar și norocos. Un punct ce nu i-a ajutat foarte mult în clasament, FC Botoșani și Săgeata distanțându-se acum pe primele două locuri ale Seriei I.     

Dinamo II – Delta Tulcea    1-1
R. Stănescu 64 / D. Florea 43

Râmniceanu (cpt.) – L. Cristea, Scutaru, M. Ioniță, A. Radu – Dobrosavlevici – Bitez (Lemac 52), A. Roman (Buia 46), D. Rotariu – R. Stănescu – V. Balint (Cazacu 86)
Antrenor: Ion Moldovan

Cr. Stoicescu – V. Crețu, Mișelăricu, Marincău, Mansur (Postelnicu 75) – Al. Iacob (Sin 75) – C. Neagu (Cl. Dragu 46), N. Crețu, Câju (cpt.) – D. Florea, E. Nanu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Articol și foto de Marius ANGHEL
 

Marius ANGHEL 30 Mar. 2013, 18:34 Campionat
Pe aceeași temă