„U” Cluj – Petrolul | „Studenții” lui Falub sunt încrezători că pot învinge „lupii” lui Stoican la revenirea pe Cluj Arena: „Suntem obligați”. Goga ratează derby-ul

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 19:36 Campionat

Universitatea Cluj revine pe Cluj Arena odată cu derby-ul cu Petrolul, programat vineri, de la ora 18:00, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, și joacă cu spectatori în tribune, iar jucătorii Dorin Goga, George Florescu și Tudor Telcean au încredere că pot trece peste criza de rezultate în care se află echipa și să obțină o victorie.

„U” traversează o situație delicată în acest debut de sezon, după șase meciuri având cinci înfrângeri și o victorie, iar cu cele trei puncte acumulate se situează pe penultima poziție în clasamentul Ligii 2. Vineri, de la ora 18:00, are un joc greu cu Petrolul, una dintre contracandidatele la promovare, echipă care vine după un rușinos 1-1 obținut acasă cu ultima clasată Sportul Snagov. În derby-uri însă, motivația este altfel, iar astfel de situații de criză sunt date uitării.

George Florescu: „Cred, totuși, că nu aceasta este adevărata față a Universității”

Clasarea pe penultima poziție pune presiune mare pe Universitatea Cluj, însă altă variantă în afară de victorie nu este luată în calcul de unul dintre veteranii echipei, George Florescu.

„Cu siguranță, meciul cu Petrolul rămâne un derby. Sunt două echipe cu tradiție, cu mulți suporteri, dar situația noastră din clasament e grea. Cred, totuși, că nu aceasta este adevărata față a Universității, cu toate că am pierdut cinci partide din șase. E adevărat că avem probleme de lot, însă, chiar și așa, trebuie să tratăm fiecare întâlnire la victorie. La Călărași s-au văzut îmbunătățiri în ceea ce privește jocul. Am reușit să marcăm două goluri în deplasare, iar atunci când se întâmplă asta, de regulă obții cel puțin un punct. Nu a fost să fie. Toată lumea și-a dorit, am avut o altfel de agresivitate, am avut contraatacuri foarte bune. Puteam să marcăm mai mult, dar, până la urmă, am pierdut. De acum, ne concentrăm pe partida următoare, cea cu Petrolul, pe care suntem obligați să o câștigăm”, a spus, citat de fcuniversitateacluj.ro, Florescu, mijlocaș care în șase meciuri în acest sezon de Liga 2 are patru apariții.

 

Dorin Goga: „Putem să facem lucruri bune, dar numai cu liniște, cu răbdare”

Căpitanul Dorin Goga nu va juca împotriva Petrolului, fiindcă e în perioada de refacere după contractura suferită etapa trecută, și transmite suporterilor că ieșirea din criză se poate realiza numai cu liniște și răbdare.

„Mă bucur că ne întoarcem acasă, după două meciuri la Târgu Mureș, fără spectatori. Putem să facem lucruri bune, dar numai cu liniște, cu răbdare, chiar dacă nu toată lumea o mai are. Consider că aceasta va fi salvarea noastră. Situația e grea, e urâtă, nimeni nu s-ar fi așteptat ca după un sezon în care ne-am luptat pentru promovare, să fim la evitarea retrogradării. Nu trebuie să ne mai uităm în spate, contează ceea ce vom face de azi înainte. Am o contractură, dar cred că peste o săptămână voi fi din nou pe teren”, a declarat Goga, care are cinci meciuri și un gol în acest campionat.

Tudor Telcean: „O luăm pas cu pas, nu ne mai gândim la promovare”

Puștiul Tudor Telcean, care pe 13 septembrie a împlinit 18 ani, speră ca „U” Cluj să le aducă o bucurie suporterilor la finalul meciului cu Petrolul și spune că în acest moment nu se mai gândește la promovare.

„Este o situație foarte grea, nu se aștepta nimeni să ajungem aici. O luăm pas cu pas, nu ne mai gândim la promovare și sperăm să câștigăm meciul cu Petrolul. Vrem să le aducem o bucurie fanilor, care în ultimul timp au trăit doar dezamăgiri. Ne dorim, de asemenea, să ajungem cât mai departe în Cupa României”, a spus și Telcea.  Fundașul orginar din Dej are 90 de minute jucate în acest sezon, în meciul cu CSM Reșița.

În sezonul trecut, „U” Cluj a învins-o cu 3-2 pe Petrolul pe Cluj Arena, ploieștenii reducând în prelungiri proporțiile umilinței, când a marcat de două ori. În acel meci în care aproximativ 6.300 de spectatori au fost în tribune au marcat Octavian Ursu (13), Dorin Goga (49, 51), respectiv Nini Popescu (90+1) și Claudiu Herea (90+4). În afară de Goga, ceilalți trei jucători nu mai sunt în loturile echipelor lor. Apoi, în retur, în fața a 10.00 de spectatori, Petrolul a câștigat cu 1-0 jocul de pe „Ilie Oană” cu „U” Cluj, Robert Moldoveanu (28), reușind atunci o super-execuție.

După șase meciuri jucate în șapte etape, „U” Cluj ocupă penultimul loc în Liga 2, cu 3 puncte, după ce a înregistrat o victorie și cinci înfrângeri. Vineri, de la ora 18:00, revine pe Cluj Arena, după ce precedentele partide de acasă le-a organizat la Târgu Mureș, fără spectatori, și joacă derby-ul cu Petrolul (locul 7, cu 11 puncte), în deschiderea etapei a 8-a.

Clujenii au desfășurat precedentele două întâlniri de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii (3-0) și SCM Gloria Buzău (0-2), la Târgu Mureș, fără public. Totul din cauza suspendării primite din partea FRF ca urmare a incidentelor de la barajul cu FC Hermannstadt, dar și a faptului că pe cea mai mare arenă din Cluj-Napoca a avut loc festivalul Untold, iar gazonul a avut nevoie de o perioadă de timp pentru refacere.

Meciul de pe Cluj Arena, programat vineri, de la ora 18:00, va fi arbitrat de centralul Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și asistenții Stelian Slabu (Brașov) și Adrian Vornicu (Iași); Rezervă este Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare), în timp ce observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Teodor Biriș (Hunedoara).

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 19:36 Campionat
Pe aceeași temă