Turris-Oltul pierde la Pitești pentru prima dată în acest sezon, după un penalty inventat de arbitru și golul victoriei la fel de controversar. Erik Lincar are un mesaj pentru CCA

Marius ANGHEL 28 Sep. 2019, 15:12 Campionat

Liderul a fost răpus, însă victoria adversarului este una controversată. Turris-Oltul Turnu Măgurele și-a pierdut, astăzi, la Pitești, invincibilitatea în acest sezon de Liga 2, după ce a cedat cu 2-3 în fața formației Campionii FC Argeș, în etapa a 9-a, însă rămâne pe primul loc datorită avansului de puncte pe care îl are. Echipa lui Erik Lincar a deschis scorul pe stadionul „Nicolae Dobrin”, a fost condusă după două penalty-uri, al doilea fiind inventat de arbitrul Andrei Antonie, a egalat și a primit un nou gol în minutul 90+1, după o altă fază controversată.

Turris-Oltul a ajuns la Pitești după ce, marți, cunoscuse gustul înfrângerii, în 16-imile Cupei României, pe teren propriu cu Academica Clinceni (scor 2-3). Totuși, în campionat, liderul Ligii 2 era una dintre ultimele două echipe neînvinse în acest sezon după primele opt etape și a dat semne că eșecul suferit cu Clinceniul nu i-a afectat gândirea. A deschis scorul din minutul 6, după o fază frumoasă de atac încheiat cu lovitura de cap a lui Sergiu Negruț. Însă defensiva lui Erik Lincar a dat semne de slăbiciune. Blejdea a pătruns în careu și după ce l-a lobat pe Pîrvulescu a încercat să treacă și de Călințaru, care a făcut henț. Penalty-ul rezultat a fost transformat pe centru de Vasile Buhăescu (17). Negruț (40) ar fi putut să-și readucă echipa în avantaj, dar tot cu o lovitură de cap din câțiva metri a trimis peste poartă.

Penalty inventat de Andrei Antonie și fază controversată la golul victoriei

În debutul părții secunde, jocul a fost destul de echilibrat, dar incursiunile pe stânga ale lui Grecu aveau să aducă și la modificarea din nou a tabelei. La o pătrundere în care a trecut de Pîrvulescu, acesta la faultat din spate chiar în marginea careului, însă mijlocaul Argeșului a plonjat în careu. Arbitrul Andrei Antonie a dictat penalty, deși faultul a fost în afară, iar Vasile Buhăescu (65) a transformat cu ceva emoții.

Schimbările făcute de Lincar au adus un plus în atac, și chiar nou-intratul Pațurcă a lobat pesfect peste apărare și Silviu Pană (87) a înscris cu capul din plonjon, peste Agachi. Însă egalitatea n-a persistat mult, pentru că după o lovitură liberă din stânga, Rus a respins în față o reluate cu capul a lui Buhăescu, iar Vlad Motroc (90+1) a marcat tot cu capul din 3 metri. Teleormănenii au solicitat offside la poziția lui Motroc, însă fundașul a părut că a plecat de pe linie cu Pîrvulescu, iar centralul a validat golul.

S-a terminat 3-2 pentru Campionii FC Argeș, Turris-Oltul încasează prima înfrângere în acest sezon și le dă oportunitatea următoarelor patru clasate să se apropie la trei puncte.

Erik Lincar: „Doar sper că cine analizează, să o facă foarte bine”

La finalul partidei, Erik Lincar a susținut că penalty-ul nu a fost, iar la golul victoriei s-a dictat fault prea ușor la lovitura liberă din care a ieșit reușita. Antrenorul liderului a fost însă elegant, nu a făcut acuzații, însă a pus presiune pe CCA, transmițând că vrea să vadă judecata acestora după acest arbitraj.

„Consider că a fost o primă repriză echilibrată. Ambele echipe și-au creat poate nu foarte multe situații de poartă, dar au fost două-trei bune. Din păcate, n-am reușit în repriza a doua, zic eu, să fim mult mai determinați, mult mai hotărâți. Le-am dat șansa la faza penalty-ului, celui de-al doilea gol, să ajungă în careu sau în afara careului, fază pe care trebuie să o lămurim. Și pentru noi este foarte greu să vedem de la o asemenea distanță, dar, din punctul meu de vedere, fiind în partea asta, stângă, s-a văzut clar că jucătorul încă nu ajunsese în careu. După aceea, normal, am încercat să revenim în joc, să controlăm jocul, să încercăm să egalăm. Pentru noi era foarte important să marcăm și, de ce nu, să plecăm de aici, de la Pitești, cu un punct. Am reușit să facem chestia asta, dar, din păcate, pe final a fost iar o situație destul de complicată, cu un fault, cred eu, inexistent aici, în lateral. Ok, centrare, a fost offside, n-a fost offside, dar sunt prea multe situații discutabile și n-aș vrea să intru prea mult în amănunt. Doar sper că cine analizează, să o facă foarte bine, mai ales că aceeași situație am avut-o și la Reșița, când am luat un gol cu un jucător de 45 de minute pe jos. N-am zis nimic atunci, am acceptat, dar nici acum nu mă plâng. Le-am spus și băieților mei: «Cred că nu am făcut noi un joc extraordinar.» Dar, totuși, singurul lucru pe care îl vreau e ca arbitri să fie corecți. Le-am spus de multe ori: «Dacă vrei să arbitrați, puteți arbitra foarte curat și corect.»”, a spus Erik Lincar la microfonul DigiSport.

„Cu siguranță se vor pierde multe puncte pe toate stadioanele”

Întrebat cum va gestiona această primă înfrângere, dacă jucătorii o vor acuza, Erik Lincar a spus că echipa sa venea după o înfrângere și că s-a descurcat bine în acest meci de la Pitești.

„Eu zic că am gestionat de bine situația, că și marți, în Cupa României, am pierdut. Dar, atunci chiar am făcut un joc și mai bun, ne-am luptat de la egal la egal cu cei de la Clinceni. Poate am avut și neșansă, dar, în fotbal, mai ales în acest în acest an Liga a 2-a este foarte echilibrată și cu siguranță se vor pierde multe puncte pe toate stadioanele”, a mai declarat Lincar.

Cu 22 de puncte acumulate în nouă etape, Turris-Oltul turnu Măgurele rămâne liderul Ligii 2 pentru a cincea oară în acest sezon și are, pentru moment, trei puncte în fața echipelor UTA și SCM Gloria Buzău, ocupantele locurilor 2 și 3 după jocurile de astăzi. În etapa următoare, Turris o întâlnește pe teren propriu chiar pe Gloria Buzău.

DESFĂ‚ȘURAREA TUTUROR MECIURILOR din etapa a 9-a e disponibilă AICI

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 28 Sep. 2019, 15:12 Campionat
Pe aceeași temă