Turris nu s-a încurcat de ASU Poli. Liderul își menține parcurs perfect după ce a jucat cu aproape o treime din formațiile Ligii 2

Turris-Oltul Turnu Măgurele a bifat a șasea victorie consecutivă din tot atâtea etape posibile, după victoria cu 2-0 obținută sâmbătă, pe teren propriu, cu ASU Politehnica, formație aflată la primul meci cu noul antrenor, Mugur Gușatu.
Elevii lui Erik Lincar au avut de muncit pentru victoria obținută cu golurile lui Silviu Pană și Cristian Bud, deși adversarul a stat prost ofensiv.
Motivele de îngrijorare pentru bănățeni rămân, deoarece au marcat trei goluri în dublu de jocuri de campionat, și toate doar în poarta celor de la Pandurii.

 

ASU Poli a avut parte din nou de galerie în deplasare, cu 50 de oameni veniți de la Timișoara, dar și din galeria rapidistă. Atacul alb-violeților a suferit însă, de multe ori cu Axente care nu primea mingi de la restul angrenajului. Turris a putut astfel să se desfășoare, dar Murariu a reușit să-i țină piept în prima repriză.

Mai întâi, gazdele au avut ocazii prin Turkovic, cu o reluarea peste poartă și un șut blocat de portar, iar apoi, Haită a trimis peste poartă. Adrian Voicu nu l-a învins nici el pe Murariu, iar la pauză s-a intrat cu 0-0.

Mutarea ofensivă a timișorenilor nu a dat roade

La pauză, Gușatu a schimbat sistemul de la 4-2-3-1 la 4-3-3, cu Adrian Ungureanu în locul lui Bogdan Vasile. Turris a fost cea care a reușit să înscrie. În minutul 52, direct din lovitură liberă, Silviu Pană a marcat la vinclu. Intrat și el pe parcurs pe teren, Manea a driblat un adversar, dar a tras din nou dezamăgitor la poartă.

În schimb, echipa lui Lincar a continuat să atace prin Călințaru, Ciobanu și Bud. Cu folos până la urmă, deoarece, în prelungiri, Cristian Bud a reușit să înscrie și să stabilească scorul final, 2-0.

TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA  2-0
Silviu Pană 52′, Cristian Bud 90+1′

Duțu – Călințaru, Ct. Pîrvulescu, Ispas, Mitrea (cpt.) – Acolatse, Sil. Pană – Ad. Voicu (Cr. Ciobanu 53′), Haită, Buleică (Savin 70′) – Turkovic (Bud 58′)
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Fl. Radu, Sălcianu, Ciutică
Antrenor: Erik Lincar

R. Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Coadă, Bg. Vasile (Ad. Ungureanu 46′) – F. Trip (D. Radu 75′), Ignea, Schieb (Alin Manea 65′) – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: M. Contra – Pițigoi, Motreanu, Vidrăsan
Antrenor: Mugur Gușatu

Stadion: Municipal (Turnu Măgurele – Teleorman); Spectatori: 2.000; Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița); Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova); Observatori: Ion Olteanu (București) și Antonie Burtea (Reșița).

Cu 18 puncte, Turris e lider autoritar în Liga 2. Miercuri, evoluează în Cupa României, la SC Popești Leordeni, iar în campionat, runda viitoare, va juca sâmbătă la Reșița. Poli a rămas cu 4 puncte și a picat pe locul 17, retrogradabil. În Cupă merge miercuri la Reșița, iar în campionat va primi vizita Farului, sâmbătă.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Pe aceeași temă