O săptămână până la derby-ul Vestului! Galeria Politehnicii, „interzisă” de Jandarmerie în comuna lui Ioan Slavici, acolo unde are loc meciul. Câte bilete primesc alb-violeții

Marius ANGHEL 17 Apr. 2018, 16:27 Campionat
O săptămână până la derby-ul Vestului!** Galeria Politehnicii,

Marțea viitoare, de la ora 17, UTA primește vizita rivalei de la ASU Politehnica în ediția de „retur” a derby-ului Vestului. Dacă în tur, la Timișoara, s-a lăsat cu bătaie pe coronamentul stadionului „Dan Păltinișanu”, meciul de la Șiria se anunță unul cu o probabilitate mai scăzută de incidente, dar și mai puțin spectacol pentru amatorii fenomenului ultras. Din nou, timișorenii vor primi puține bilete.

Practic, va fi la fel ca la meciul din 13 noiembrie 2016, terminat la egalitate 1-1.  Atunci, clubul arădean a dat oaspeților numărul de bilete pe care îi obliga regulamentul: 80, adică 5% din capacitatea stadionului Motorul. Similar, și arena din Șiria are acum undeva la aproape 1.600 de locuri și, matematic, timișorenii vor primi iar 80 de bilete. Mult prea puțin pentru numărul fanilor activi din galeria timișoreană. În noiembrie 2016, timișorenii au făcut compromisul să trimită juniorii pe stadion, în tribună.

Vecinii arenei din Șiria, avertizați de jandarmi

Ultrașii timișoreni au plătit atunci un proprietar de curte din cartierul Aradul nou, pentru a-i „găzdui” timp de două ore, cât timp au privit jocul pe un ecran gigant. Ei bine, acum, autoritățile din Șiria au mers și au discutat cu cei care au curți lângă stadion. Nu oricum, ci și cu jandarmi. Localnicii au fost sfătuiți să nu primească „musafiri” în ziua meciului.

Fără marșul simbolic prin Arad

Tot la precedentul meci din Arad, galerie timișoreană a marșat din gara principală a orașului de pe Mureș până la stadionul Motorul. Acum, acest lucru pare imposibil la Șiria, deoarece gara din comună e departe de stadion. Nici drumul cu autoturismele nu va fi unul foarte ușor pentru o zi de marți. Din Timișoara până în localitatea din Podgorie se fac aproape 2 ore cu mașina, deoarece din Arad se merge pe drumul prin Mândruloc și Covăsânț.

Cel mai scurt drum din Arad în comuna natală a lui Ioan Slavici e prin comuna Horia, un drum de 20 de km. Șoșeaua este însă toată spartă de mai bine de un an, în dulcele stil românesc, și e evitată de majoritatea șoferilor.

Până la meciul direct, doar UTA are încă un joc, o deplasare la Pandurii, sâmbătă de la ora 11:00. Arădeni au 34 de puncte și sunt pe locul 11. Timișorenii au un meci de suflet vineri, cu generația Poli AEK din 2002-2003. Acum, echipa alb-violetă e pe locul 7, cu 44 de puncte și în weekend câștiga la „masa verde” cu Olimpia Satu Mare, exclusă din campionat.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 17 Apr. 2018, 16:27 Campionat
Pe aceeași temă