S-a aprins nocturna, dar au rămas în „întuneric”! Egalul dintre Csikszerda și „U” Cluj n-a mulțumit pe nimeni. Burleanu, prezent la inaugurare

Marius ANGHEL 27 Sep. 2019, 20:10 Campionat

Mare eveniment la Miercurea Ciuc! Așa suntem noi în fotbalul românesc, ne bucurăm și ne mirăm când se inaugurează câte o nocturnă, chiar dacă suntem în 2019.

„Mai marii” FRF, în frunte cu Răzvan Burleanu, s-au prezentat în tribune. Mai lipsea pâine și sarea și niște costume populare, dar poate că au fost sau poate că petrecerea era programată după meci. E bine să te afișezi lângă ce au realizat alții, iar felul în care arată stadionul unei nou-promovate în Liga 2 este clar rupt din realitățile fotbalului românesc. Dar acolo este Csikszereda, nu Miercurea Ciuc, după cum ne lămurim și din numele echipei. Acolo au fost investiții venite din Ungaria, nu din România. Federația noastră sau statul nostru nu au contribuit cu nimic. Csikszereda există la nivel fotbalistic românesc pentru că așa au vrut maghiarii și România nu se poate mândri cu stadionul de acolo, cu baza de pregătire, cu academia, care au costat milioane de euro. Este o falsă impresie că fotbalul românesc înflorește la nivelul Ligii 2, chiar dacă Burleanu este prezent când se aprinde nocturna.

Multe ocazii și Dur-Bozoancă în zi bună

Dar Csikszereda joacă în Liga 2 din România, oricât de enclavă și-ar dori să fie, iar adversara era „U” Cluj. O echipă cu moralul la maxim, după ce a câștigat două meciuri în trei zile. Unul în Cupa României și altul la Comisii, după ce Dunărea Călărași „a dat-o în bară”. Entuziasmul era însă la gazde și s-a jucat tare, cu ritm bun, cu multe ocazii și cu un nivel peste ce vedem în mod normal la Liga 2.

A fost mult echilibru în start, Csikszereda fiind mai insistentă, iar „U” mai periculoasă. Rafa a ratat prima ocazie importantă (22), apoi gazdele puteau marca prin Gonzalez (30), iar Gavra nu și-a calibrat bine lovitura de cap din poziție foarte bună (34). Finalul reprizei a fost al lui Dur-Bozoancă, portarul lui „U” fiind decisiv în minutul 36 și în 43 la ocazia lui Casiadi.

Două goluri și dezamăgire pentru toți

Bucuria s-a declanșat în tribune după pauză, când Magyari a pătruns în careu și a tras „cu sete” pentru 1-0 (63), mai înainte același Magyari a trimis razant pe lângă poartă, aproape din aceeași poziție (62).

Clujenii erau din nou conduși de o echipă considerată mai salbă, iar Adrian Falub a schimbat cu Pîrvulescu și Miguel. Gazdele puteau să facă 2-0, dar Dur-Bozoancă a mai salvat o dată (74), acum în fața lui Kalman, iar clujenii „s-au scos” cu o fază fixă. „Uriașul” Artur Crăciun s-a înălțat la peste doi metri și a marcat cu capul (76).

Clujenii s-au grăbit să scoată mingea din plasă pentru a avea timp să câștige, dar pe final nu s-a mai întâmplat nimic important. Un egal care nu poate bucura gazdele care doreau o inaugurare a nocturnei cu victorie și sigur nici pe „U” Cluj, care se mai îndepărtează cu două puncte de ideea promovării.

FK CSIKSZEREDA – UNIVERSITATEA CLUJ  1-1
Szilard Magyari 65′ / Artur Crăciun 76′

Bordas – Palmeș, Mitra, Csonka, Simo – Berde (Sz. Veres 82′), Casiadi – Magyari, Eder Gonzalez, Kalman (Barta 87′) – Bajko (cpt.)(Logon 61′)
Rezerve neutilizate: Gyenge – Raul Julia, M. Corbu, M. Takacs
Antrenor: Valentin Suciu

Dur-Bozoancă – R. Takacs (Taub 84′), Kay, Art. Crăciun, Berci, Tiago Gomes (Inacio Miguel 72′) – Rafa Miranda, Dican, G. Florescu (cpt.), Gavra (Nic. Pîrvulescu 66′) – Al. Pop
Rezerve neutilizate: Tordai – Burghele, Telcean, Andre Ceitil
Antrenor: Adrian Falub

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc); Spectatori: 1.500; Arbitru: Bogdan Dumitrache (București); Asistenți: Florian Alexandru Vișan și Daniel Vlase (ambii din Galați); Rezervă: Cosmin Apetrei (Roznov – Neamț); Observatori: Marcel Savaniu (Brașov) și Traian Marcu (Sibiu).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 27 Sep. 2019, 20:10 Campionat
Pe aceeași temă