Ripensia speră să facă spectacol cu deja retrogradata Știința Miroslava. Urican, despre finalul slab de sezon al jucătorilor săi: „Uitați-vă la City, uitați-vă la Bayern”

Marius ANGHEL 01 Jun. 2018, 16:34 Campionat
Ripensia speră să facă spectacol cu deja retrogradata Știința Miroslava.** Urican, despre finalul slab de sezon al jucătorilor săi:

Ripensia Timișoara încheie, sâmbătă, primul sezon în Liga 2, cu un meci acasă, cu moldovenii de la Știința Miroslava. Formația ieșeană, care a promovat și ea sezonul trecut din Liga a 3-a, tot în ultima rundă, la fel ca timișorenii, e însă deja matematic retrogradată. Galben-roșii lui Urician doresc să facă spectacol cu Știința, pentru fani.

În tur, Ripensia a pierdut cu un 3-0 nescontat în Moldova, într-o perioadă de criză a echipei. Pentru sâmbătă este accidentat doar fundașul central Cristian Bocșan. Cu restul lotului valid, Ciprian Urican speră să facă uitate înfrângerile cu Pandurii și ASU Poli.

„Este o ocazie foarte bună pentru noi să terminăm oarecum cu fruntea sus campionatul acesta. Sunt convins că jucătorii vor face risipă de efort la acest meci și vor fi mai concentrați. Toată săptămâna am discutat asupra acestui aspect, chiar dacă este final de campionat, trebuie să ne respectăm. Față de noi înșine în primul rând, apoi față de cei care iubesc Ripensia. Ultima impresie contează și sper să fie una pe măsura a ceea ce am lucrat noi în ultimele săptămâni”, a declarat tehnicianul Ripensiei.

Urican spune că jucătorii Ripensiei s-au relaxat pe final de sezon, la fel ca Manchester City și Bayern Munchen

Antrenorul Urican spune că, după victoria cu 3-2 obținută pe terenul celor de la UTA, elevii săi s-au relaxat și de aceea au pierdut două jocuri consecutive. „Am făcut oarecum o analiză după jocul cu UTA, pentru că acolo a fost momentul în care noi ne-am rezolvat atingerea obiectivului. Ne-am salvat de la retrogradare. Apoi, au fost cele două jocuri în care nu am reușit să învingem (n.r. – 1-2 cu Pandurii, respectiv ASU Poli). Am pierdut la limită. Ambele jocuri au fost două meciuri pe care le-am controlat în mare parte. Am pierdut din cauza greșelilor individuale, pe fondul lipsei de concentrare. Este un obicei, nu numai în fotbalul românesc, ci în cel european, ca jucătorii, după atingerea unui obiectiv, să aibă o decompresie. Uitați-vă și la City și Bayern. Poli Iași și Sepsi nu au mai câștigat după ce și-au atins obiectivul în Liga 1. Pe de o altă parte încerc să-i înțeleg, pe de alta, dacă vrem să punem o cărămidă la ceva, trebuie să fim mai responsabili. Și eu sunt sigur că sâmbătă vom fi”, a explicat Urican.

Cu o etapă înainte de final, Ripensia e pe locul 13, cu 45 de puncte, și poate trece peste UTA, dacă bate sâmbătă și arădenii pierd la Pitești. Cu 37 de puncte, Miroslava e pe locul 17 și, matematic, nu se mai poate salva de la retrogradare, decât dacă în vară nu se acoperă locurile în eșalonul secund, în urma dispariției unor echipe.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 01 Jun. 2018, 16:34 Campionat
Pe aceeași temă