Răspunsul lui Săndoi pentru suporterii care i-au cerut demisia, de ziua sa. Înfrângerea cu Chindia, considerată nedreaptă: „Un egal era un rezultat corect”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2019, 22:04 Campionat
Răspunsul lui Săndoi pentru suporterii care i-au cerut demisia, de ziua sa.** Înfrângerea cu Chindia, considerată nedreaptă:

Nici primul meci oficial de pe teren propriu din 2019 nu i-a adus echipei FC Argeș un rezultat positiv. După eșecul de la București de sâptămâna trecută, 1-0 cu Metaloglobus, piteștenii au cedat și pe stadionul „Nicolae Dobrin”, tot cu 1-0, de această dată cu Chindia, în derby-ul etapei a 23-a a Ligii 2.

FC Argeș a avut șansa să deschisă scorul chiar la ultima fază a primei reprize, când arbitrul a dictat ușor un penalty la duelul dintre Dan Panait și Ionuț Năstăsie. Golgheterul Vasile Buhăescu (45+2) a trimis însă peste poartă lovitura de pedeapsă, iar în debutul părții secunde Andrei Panait (46) a fost eliminat la fel de ușor de central, fază care a decis cursul jocului până la final. Chiar dacă nu au mai contat în atac, fotbaliștii lui Emil Săndoi au blocat cu ușurință încercările Chindiei de a se apropia de poartă, iar meciul părea să se îndrepte către o remiză echitabilă. Totuși, un „coner” mai scurt avea să decidă scorul final, Mihai Leca înscriind la colțul lung cu o lovitură de cap.

După fluierul final, antrenorul Emil Săndoi, care în ziua meciului a împlinit 54 de ani, a declarat că o remiză ar fi fost mai echitabilă, fiindcă meciul a fost echilibrat, chiar și atunci când FC Argeș a jucat în inferioritate. Săndoi a vorbit despre cele două momente cheie ale partidei, primul putând chiar să decidă victoria în favoarea formației sale.

„Ca să fiu sincer, de la o vârstă încolo, nu prea îți mai dorești să vină așa de repede ziua ta. Aș vrea să mai întârzie. Da, și a coincis cu o înfrângere, din păcate. Cred că, până la urmă, au fost câteva momente cheie ale jocului. Au fost câteva momente cheie, pentru că am avut un 11 metri pe final de primă repriză, iar dacă reușeam să ne desprindem se schimba total jocul. Iar după aceea am făcut câteva greșeli, pentru că a luat două cartonașe galbene un jucător la mijlocul terenului, rămânem în zece oameni, jucăm aproape o repriză întreagă în inferioritate, dar, chiar și așa, meciul a fost echilibrat, exceptând o singură ocazie pe care a avut-o Târgoviștea. Și, bine, acea fază din ultimele minute, când am fost surprinși. Dar cred că a fost un meci echilibrat și cred că balanța ar fi putut să încline în favoarea noastră dacă am fi reușit să transformăm lovitura de la 11 metri. În rest, am întâlnit o echipă foarte bună astăzi, iar dacă stau să mă uit pe lotul de 11 jucători pe care îl aliniază, aș putea să spun că Târgoviște este principala favorită la promovare. Are jucători cu nume, jucători care au jucat în prima ligă și sezonul trecut și în turul acestui campionat. În rest, jocul de astăzi a fost unul echilibrat, din punctul meu de vedere. Cred că un rezultat corect ar fi fost un rezultat de egalitate. E frustrant să pierzi în ultimele minute, bineînțeles. Și pentru mine, și pentru jucători, mai ales că noi am avut doar două rezultate de egalitate acasă. În rest am câștigat toate jocurile pe care le-am avut pe teren propriu. Este prima înfrângere, și cu o echipă de top, de acolo. Nu ne doream acest lucru. S-a întâmplat astăzi și cred că am avut și puțină neșansă, pentru că, v-am spus, chiar și atunci când am rămas în zece oameni am jucat de la egal la egal. E adevărat, nu am mai avut aceleași trasee, nu am mai avut aceeași posesie ca înainte, dar, în unele momente, ne-am precipitat, nu am știut să gestionăm rezultatul de pe tabelă. Este și o lipsă de experiență la unii dintre jucătorii pe care i-am avut. Din păcate pentru noi, și jocul ne-a dus de-o asemenea manieră, pentru că au apărut unele probleme de sănătate pe parcursul meciului și apoi eliminarea și noi, poate, am fost nevoiți să facem unele schimbări, deși voiam să facem altele”, a spus Emil Săndoi la microfonul DigiSport.

Antrenorul Argeșului a comentat și scandările cu demisia care i-au fost adresate de câțiva spectatori după ce echipa sa a primit gol.

„Referitor la cei care mi-au cerut demisia. Erau doi – trei pe acolo care strigau. Vă spun că asta chiar mi-a lăsat un gust amar. Când am venit eu aici, la FC Argeș, la primul joc pe care l-am disputat pe teren propriu, și a coincis cu o victorie, am observat așa, din parte unora dintre ei, o… nici nu știu, mi-e și jenă, nu prea-mi găsesc cuvintele… Avusesem și un deces în familie, mă rog, și chiar mi s-au adus, așa, niște cuvinte injurioasa la adresa… Dumnezeu să o ierte pe persoana respectivă…”, a spus, afectat, Săndoi.

După 23 de etape, FC Argeș rămâne cu 41 de puncte și se va menține pe locul 6, fiindcă are patru puncte avans față de CS Mioveni. În runda următoare, echipa piteșteană va juca la Petroșani, cu Energeticianul.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Mar. 2019, 22:04 Campionat
Pe aceeași temă