Rapid a început pregătirea pentru „Primvs Derby” și are un anunț mare pentru fani. Doi dintre mijlocașii neutilizați de Pancu în acest sezon vor fi apți. Unul era considerat esențial

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 15:21 Campionat

Rapid va lua o pauză forțată în campionatul Ligii 2, după ce următoarele două echipe pe care ar fi trebuit să le întâlnească în etapele 10 și 11, UTA, respectiv Dunărea Călărași, au solicitat amânarea meciurilor, deoarece au cel puțin doi jucători convocați la naționala Under 19 a României. În aceste condiții, Rapid va juca următorul meci oficial cu Petrolul, pe teren propriu, în jurul datei de 16 octombrie, în etapa a 12-a, care va fi intermediară. „Primvs Derby”, așa cum mai este cunoscut duelul dintre Rapid și Petrolul, va aduce, cu siguranță, câteva nume noi în lotul echipei lui Daniel Pancu.

Cârstocea va fi apt de joc, Alami ar putea fi legitimat

Rapid anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că îl va avea în lot pe mijlocașul Alin Cârstocea, pentru prima dată în acest sezon, după ce și-a revenit în urma accidentării suferite în perioada de pregătire de vară. În plus, Marian Drăghiceanu, Brighton Labeau și Alexandru Catrici vor fi și ei apți de joc, dar și Saiffedine Alami, mijlocașul transferat în urmă cu o lună, considerat numărul 10 al echipei, și care nu a putut fi ligitimat până acum.

Drăghiceanu are patru meciuri și două goluri în tricoul Rapidului în acest sezon de Liga 2, din care s-au scurs deja nouă etape, în timp ce Labeau are șapte apariții, fără să înscrie însă. Cârstocea și Catrici nu au jucat până acum în niciun meci.

În mai multe rânduri, antrenorul Daniel Pancu s-a plâns că jocul Rapidului suferă și pentru că mijlocașul Alin Cârstocea s-a accidentat, iar el îl considera pe acesta un jucător indispensabil. Din cauza ieșirii sale din schemă, a trebuit să și schimbe sistemul de joc pe care îl gândea înaintea startului campionatului și pe care l-a antrenat în perioada de pregătire.

„Accidentarea lui Cârstocea din pregătire mi-a dereglat tot sistemul. Era un jucător esențial la mijlocul terenului”, a spus Daniel Pancu despre Alin Cârstocea (foto text).

Iată anunțul clubului Rapid:

„RAPID, ÎN EFECTIV COMPLET LA MECIUL CU PETROLUL 💪

În cazul în care nu vom mai avea parte de situații nefericite, la antrenamente sau în meciurile-școală, Rapid va avea efectivul complet pentru partida importantă de pe 16 octombrie, cu Petrolul Ploiești.

ALIN CÂRSTOCEA – a suferit o ruptură musculară adductor lung, în meciul amical cu echipa lui Șumudică, Gaziantep, ce l-a ținut pe bară peste două luni și jumătate, însă a reluat antrenamentele tot mai intens, astfel încât la ora jocului cu Petrolul va fi apt.

MARIAN DRĂ‚GHICEANU – a avut o întindere la mușchii ischiogambieri, în timpul unui antrenament, ceea ce a necesitat o pauză de 10 zile, însă va fi disponibil pentru meciul cu ploieștenii.

BRIGHTON LABEAU – în minutul 33 al partidei cu Poli Iași, francezul a suferit o ușoară entorsă la glezna stângă, fiind înlocuit de către Daniel Pancu.

ALEX CATRICI – fundașul nostru ce abia a împlinit 18 ani a trecut printr-o perioadă grea, după o fractură la metatarsianul piciorului drept, în luna iulie, însă a revenit deja pe teren, la meciul echipei secunde cu Romprim, de vinerea trecută, când a intrat la pauză.

Altfel, până la ora meciului cu Petrolul va fi rezolvată și problema cu „cartea verde” a lui Saiffedine Alami, cel care se află în litigiu cu fostul club, Raja Casablanca, ce îi îngreunează disponibilitatea actelor necesare pentru a juca la Rapid”.

Până la meciul cu Rapid, Petrolul joacă astăzi cu CS Mioveni (17:45), apoi la Pandurii Târgu Jiu și ulterior cu Daco-Getica, pe teren propriu.

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 15:21 Campionat
Pe aceeași temă