Auraș Brașoveanu e îngrijorat pentru Gloria Buzău după meciul cu Ripensia: ”N-am fost așa cum ne-am crezut.” Președintele trupei din Crâng admite că achizițiile n-au fost încheiate

Marius ANGHEL 08 Aug. 2022, 12:30 Liga 2
Auraș Brașoveanu e îngrijorat pentru Gloria Buzău după meciul cu Ripensia: ”N-am fost așa cum ne-am crezut.” Președintele trupei din Crâng admite că achizițiile n-au fost încheiate

Gloria Buzău a învins la limită Ripensia, scor 1-0, în meciul de debut din noul sezon de Liga 2, prin golul marcat de Alin Cârstocea în minutul 61. Trupa lui Cristian Pustai era mare favorită să se impună în fața echipei timișorene conduse de un preparator sportiv, însă a avut ceva probleme în a face acest lucru.

Alin Cârstocea, după victoria cu Ripensia: ”A ieșit cu bine și am reușit să câștigăm”

Echipa din Crâng a trecut cu bine peste acest prim meci oficial, iar întâiul ei marcator în acest nou campionat de Liga 2 spune că mai presus de reușita sa conteaza victoria.

”Nu este numai meritul meu, e bine că am reușit să câștigăm. Am început cu dreptul, asta era important. Ne bucurăm pentru cele trei puncte, dar acum trebuie să muncim, pentru că ne așteaptă un meci dificil la Metaloglobus. Și jucătorii Ripensiei și-au dorit să câștige, normal. Asta își dorește orice echipă, când vine la noi. Ne bucurăm că, până la urmă, a ieșit cu bine și am reușit să câștigăm”, a comentat Alin Cârstocea (30 de ani) la finalul jocului de la Buzău.

Auraș Brașoveanu: ”Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că parcă nu suntem atât de omogeni pe cât am crezut”

La jocul cu Ripensia, președintele Auraș Brașoveanu spune că a văzut destul de multe emoții, dar și un nivel mai mic de omogenitate față de cât se credea.

”Se pare că emoțiile inerente ale debutului de sezon și-au pus amprenta mai mult decât, cel puțin eu, m-aș fi așteptat. Știam că vom avea un joc relativ greu, pentru că am întâlnit o echipă foarte bine organizată pe faza defensivă, de altfel, acest lucru s-a văzut atâta timp cât pe tabelă a fost rezultatul egal. Încă suntem la ritmul pe care ni-l dorim cu toții. E îmbucurător faptul că am luat cele trei puncte și sunt convins că echipa va crește de la joc la joc.

N-ar trebui să ne îngrijoreze faptul că am marcat printr-un șut de la distanță. Până la urmă, dacă nu tragi la poartă, nu marchezi. Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că parcă nu suntem atât de omogeni pe cât am crezut, lucru care ne-a grevat în anumite faze de atac, în a construi cu adevărat un atac periculos. Au apărut câteva greșeli neforțate, dar, repet, o pun pe seama emoțiilor și pe faptul că încă nu suntem foarte foarte omogeni încă”, a spus Auraș Brașoveanu.

Laude pentru Sălceanu și Pîrvulescu și posibilitatea aducerii a încă unui atacant

Conducătorul a apreciat evoluțiile tinerilor din lot Robert Sălceanu (18 ani) și Sergiu Pîrvulescu (19 ani), fundașii laterali utilizați de Cristian Pustai în acest meci.

”Cred eu că jucătorii «underi» și-au făcut datoria, cel puțin pe final de joc, la Sălceanu, care a avut un adversar greu, cu o îndemânare bună, cu o viteză bună, dar și-a îndeplinit sarcinile de joc bine și foarte bine. La fel și la Pîrvulescu, despre care zic eu că a fost la nivelul la care ne așteptam. Încă avem speranțe că fiecare dintre jucătorii aduși vor crește ca joc”, a declarat Brașoveanu, care a mai spus că se dorește în continuare încă un atacant: ”Da, facem analiză, avem mai mulți jucători pe care îi analizăm, pentru că încercăm să aducem jucători care să aducă un plus, și am încercat în toată această perioadă. Avem în analiză doi-trei jucători care să acopere acest post, jucători cu experiență, care au jucat inclusiv la nivelul Ligii 1.”

Brașoveanu, despre pretențiosul public buzoian iubitor de fotbal

Întreb cum a regăsit publicul buzoian și dacă ce are de spus despre faptul că unii dintre spectatori au început să le aducă reproșuri jucătorilor încă de la jumătatea primei reprize, președintele Gloriei a spus că anticipa astfel de reacții.

”M-am antepronunțat vizavi de modul în care se va manifesta publicul spectator. Eram convins că așa se vor manifesta, pentru că este unul cunoscător de fotbal, avid de performanță și care dorește foarte mult de la echipă. Acele admonestări care au apărut la un moment dat imediat au fost dublate de aplauze și susține, de care avem nevoie. Asta nu înseamnă că tot timpul trebuie să ne laude dacă lucrurile din teren nu sunt chiar la nivelul pe care ni-l dorim cu toții. Dar, îmbucurător este faptul că publicul a simțit că echipa are nevoie de susținere și s-a alăturat și a devenit al 12-lea jucător, lucru care sunt convins că se va întâmpla și în alte ocazii”, a comentat Auraș Brașovenu.

În etapa a 2-a a Ligii 2, Gloria Buzău va juca în deplasare la Metaloglobus București. Brașoveanu spune că meciul este programat pentru sâmbătă, 13 august, de la ora 11:30. Metaloglobus încă nu a jucat în această primă rundă, urmând a o întâlni marți, de la ora 20:00, pe Steaua.

Reacțiile lui Alin Cârstocea și Auraș Brașoveanu după Gloria Buzău – Ripensia Timișoara 1-0:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-inceput-cu-victorie-noul-sezon-dar-cristian-pustai-a-avut-o-serie-de-nemultumiri-ce-a-spus-dupa-jocul-cu-ripensia-si-ce-achizitie-pregateste-19239941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-cedat-in-prima-runda-la-buzau-iulian-muntean-e-multumit-de-joc-dar-din-pacate-ne-a-lipsit-golul-19239704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-buftea-buzau-ramnicu-valcea-targu-jiu-si-dej-derby-ul-moldovei-are-startul-la-ora-1130-19239577

Marius ANGHEL 08 Aug. 2022, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă