Prima plecare de la UTA după numirea lui Ionuț Popa în stafful tehnic. „Aș fi devenit și mai… secund”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2018, 10:39 Campionat

Numirea ca director tehnic la UTA a lui Ionuț Popa a atras, cel puțin până acum, în scris, nemulțumiri din partea asociației Suporter Club UTA, care, pentru prima dată de la demararea noului proiect, a atacat conducerea clubului arădean și decizia sa, totodată, amenințând și cu un „plan de acțiune”.

Aducerea lui Ionuț Popa pentru a-i ajuta pe tinerii antrenori ai echipei să îndeplinească obiectivul de menținere în Liga 2 nu a fost acceptată însă și de Sorin Botiș, unei dintre cei doi secunzi ai lui Cristian Todea și fost căpitan al „Bătrânei Doamne”. Fostul fundaș a făcut un pas înapoi și a renunțat la funcția sa, nedorindă să devină „și mai… secund” decât era.

„Eram deja antrenor secund, acum aș fi devenit și mai… secund. Sper și eu ca, odată cu venirea domnului Ionuț Popa la echipă, să vină și rezultatele așteptate de toată lumea în Arad. Personal, am și alte planuri profesionale și personale”, a spus, pentru Sport Arad, Sorin Botiș, confirmând astfel așteptările, adică cel care va decide în privința echipei urmând a fi Ionuț Popa, nu principalul Cristian Todea.

Botiș va rămâne însă în cadrul clubului arădean, ca antrenor al juniorilor născuți în 2006.

Astfel, după această decizie a lui Botiș, stafful tehnic al echipei UTA va fi format din Cristian Todea (antrenor principal), Cristian Păcurar (antrenor secund), Dan Țapoș (antrenor cu portarii) și Ionuț Popa (director tehnic).

Ca un adevărat căpitan, Sorin Botiș a avut și un discurs în fața jucătorilor UTA-ei, atunci când și-a anunțat decizia de a renunța la funcția de antrenor secund, transmițându-le un mesaj puternic.

„Le-am spus că nu le urez baftă, căci bafta nu le ține de cald. Le-am sugerat să aibă încredere în ei, în potențialul lor și să le demonstreze celor care nu au încredere în ei, dar și celor de acasă care îi susțin, cine sunt ei cu adevărat ca fotbaliști și oameni. Le-am spus că un meci, parcursul unei echipe, se poate decide într-o fracțiune de secundă, dar în spatele acestei fracțiuni de secundă trebuie să existe o muncă constantă, la sacrificiu. Sper să ne întâlnim din nou pe parcursul carierelor noastre, într-o conjunctură mai bună pentru ambele părți. Eu, eventual ca antrenor principal, căci, din câte văd, funcția de secund nu-mi aduce prea mult noroc, iar ei, poate, în Liga 1″, a mai declarat, pentru Sport Arad, fostul secund al UTA-ei.

Marius ANGHEL 04 Mar. 2018, 10:39 Campionat
Pe aceeași temă