Petrolul a trecut peste hopul Pandurii și rămâne la un punct în spatele liderului! Reacția lui Cornățeanu după victoria de la Târgu Jiu

În ultimul meci al etapei a 22-a a Ligii 2, prima programată să se dispute în 2019, Petrolul Ploiești s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Târgu Jiu și a rămas pe locul 3 în clasament, la egalitate de puncte cu ocupanta poziției secunde Academica Clinceni.

Jocul a fost decis, în principal, de gafele tânărului portar Mihai Cotolan, fost junior la Petrolul, în urmă cu doi ani. În partida de duminică dimineața, acesta a scăpat mingea, la golul lui Sebastian Ghinga, din minutul 35, iar la faza de 2-0 a ieșit greșit pe centrare și Cristian Pușcaș, aflat la debutul în tricoul Petrolului, a majorat avantajul.

În prelungirile primei reprize, nou-intratul Marius Chindriș a primit cartonaș roșu, după ce n-a controlat balonul și l-a călcat pe Cristian Raiciu pe gleznă. Deși a avut superioritate numerică timp de o repriză, Pandurii n-a reușit să marcheze nici măcar de la punctul cu var,  după ce arbitrul indicase penalty la contactul dintre Laurențiu Tudor și Kozoronis, din minutul 54. Desemnat să execute lovitura de la 11 metri, Andrei Blejdea și a trimis balonul în transversală.

Până la final, Petrolul a reușit să stopeze din fașă incursiunile adversarilor și a obținut o primă victorie în 2019, prin care a rămas la un punct sub liderul Sportul Snagov, astept care l-a mulțumit pe antrenorul Mugurel Cornățeanu.

„O victorie foarte importantă. Am întâlnim o echipă tânără, ambițioasă, care ne-a pus probleme în anumite momente ale jocului. Am rămas în zece oameni, gazdele au avut 11 metri în partea secundă și, dacă marcau, prindeau mai mult curaj și am fi avut un final de joc mult mai dificil. Ținând cont că eram în inferioritate, a trebuit să muncim mai mult în repriza secundă, dar îmi felicit jucătorii pentru efortul depus și pentru joc. Până la urmă, cele mai importante sunt cele trei puncte”, a declarat Cornățeanu, la finalul jocului. 

Acesta crede că lupta pentru promovare va rămâne deschisă până pe finalul campionatului: „Favoritele la promovare râmân aceleași, ca și cele din tur.  Ne vom lupta cu Snagov, care momentan are un punct peste noi, cu Clinceni, „U” Cluj, dar și Chindia. Cine va pierde ritmul se va autoelimina pe parcurs, dar cred că lupta se va da până în ultimele două etape”.

În următoarea etapă, Petrolul joacă acasă, cu Metaloglobus București, echipă care în ultima rundă a trecut cu 1-0 de FC Argeș. În tur, echipa din Capitală a învins-o pe cea din Ploiești cu 1-0.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă