Otopeniul trăiește prin Manea

19 Nov. 2011, 18:58 Campionat

Otopeniul trăiește prin Manea. Nu e o noutate, ci o certitudine. Mijlocașul le-a mai adus ilfovenilor încă trei puncte, de această dată în meciul cu FC Botoșani, și a ridicat echipa deasupra liniei retrogradatelor. Chiar dacă astăzi nu a avut o evoluție strălucită, Manea și-a dovedit încă odată calitatea prin execuția de la penalty-ul ce în final s-a dovedit hotărâtor în soarta partidei. Trupa lui Costel Orac a evoluat per total mai bine, dar când motorul echipei se află în flancul stâng al apărării și îți iese și accidentat nu poți emite pretenții.

Avantajați de rezultatele din acest campionat și nederanjați că joacă pe teren străin, fotbaliștii lui FC Botoșani și-au adjudecat posesia în startul partidei de la Otopeni. Hențul din propriul careu văzut de arbitru, după o învălmășeală în urma unui corner, le-a dat peste cap planurile și Manea (15) n-a iertat. Curileac a deviat insuficient balonul executat pe mijlocul porții și gazdele intrau nemeritat în avantaj. Văscan (18) reaprinde jocul cu șutul său în transversală de la 25 de metri, dar emoțiile de la cealaltă poartă nu dispar. Pe contraatac, Serediuc centrează de lângă Bordeanu și Anghel (28) deviază din șase metri pe lângă bara colțului lung, dintre Curileac și Dinu. Matei (43 și 44) rămâne însă cel mai insistent și trece, chiar înainte de pauză, pe lângă egalare în două rânduri, Iuhas fiind salvator prin respingerea de pe linia porții.

Asistentul anulează golul egalizator

Debutul reprizei secunde îi găsește reașezați mai bine pe fotbaliștii lui Bunică și moldovenii nu mai reușesc să se apropie atât de des de poarta lui Râmniceanu. O face totuși Atudorei (65), cu un șut din 16 metri, direct în plasă, dar asistentul ridică fanionul și le întrerupe bucuria pentru un presupus offside la o așezare pe direcția mingii în momentul golului.

Cu Bordeanu pe bancă după o accidentare și cu Matei într-o continuă încercare, de unul singur, de a mai conta în atac, Botoșaniul se stinge și lasă timpul să se scurgă. Cu prichindeii Chișu și De Souza și cu anemicul Eduard Sandu, Costel Orac mută degeaba într-un final în care trebuia să încerce orice pentru egalare. Doar protestele de la finalul jocului, pentru golul anulat, mai aduce ceva spirite încinse, degeaba însă, cele trei puncte fiind deja tipărite în dreptul Otopeniului.

CS Otopeni – FC Botoșani 1-0 (1-0)
Fl. Manea (15- pen.)

Râmniceanu – Ghindeanu, Iuhas, Al. Dragomir, C. Ursu – Serediuc (73 L. Ion), N. Cristea, Mug. Dedu, G. Ghiță – Fl. Manea (cpt.)(76 R. Iacob) – Fl. Anghel
Antrenor: Romică Bunică

Curileac (cpt.) – Patache, Cip. Dinu, Atudorei, V. Bordeanu (70 Ed. Sandu) – Vașvari – Matiș (58 F. Chișu), Văscan, Boroștean – M. Matei, Homneac (85 De Souza)
Antrenor: Costel Oracă

Articol și foto de Marius ANGHEL

19 Nov. 2011, 18:58 Campionat
Pe aceeași temă