Stegarii, „mâncați” de „lupii” din Moreni! SR Brașov și-a încheiat meciurile de pe teren propriu cu o înfrângere în fața penultimei clasate

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 12:15 Stiri
Stegarii,

SR Brașov s-a făcut de râs în ultimul meci pe care l-a desfășurat în 2018 pe teren propriu. Sâmbătă, în etapa a 14-a, stegarii au pierdut cu 1-2 în fața penultimei clasate Flacăra Moreni.

Ce-ar mai fi de spus despre situația de-a dreptul îngrijorătoare de la SR Brașov? Că stegarii n-au făcut nicio brânză în meciul cu modesta Flacăra Moreni? Sau că, pur și simplu, au făcut-o de oaie? Cu mari probleme de efectiv pentru acest joc, în care stafful tehnic a avut pe bancă doar cinci jucători, dintre care doar doi valizi, este vorba de portarul Andrei Maxim și mijlocașul Ștefan Răchișan, surpriza a fost că antrenorul Florin Stîngă l-a titularizat pe jucătorul Florin Stîngă. Rămâne marea enigmă de ce singurul jucător valid de pe bancă, Ștefan Răchișan, nu a fost folosit deloc, deși acesta jucase bine la Domnești! În schimb, în partea secundă s-a apelat la Strătilă și Avram, iar pe final chiar și la Carlo Danciu, toți cu probleme medicale.

Stegarii cu ocaziile, oaspeții cu golurile!

Brașovenii pot invoca ghionionul în acest meci, pentru că au ratat nepermis de mult. În schimb, cei de la Flacăra Moreni au profitat din plin de găurile din defensiva brașoveană și au marcat două goluri care aveau să le aducă trei puncte nesperate la Brașov. Mai întâi, Matei s-a trezit singur cu Moldoveanu, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă, iar fundașul oaspeților a îndeplinit o simplă formalitate (15). Vlad Boția a restabilit egalitatea în minutul 26 cu o lovitură de cap, însă la pauză morenarii au intrat în avantaj. Un contraatac rapid, care a făcut șah-mat defensiva gazdelor, a dus la golul lui Zădăroiu (42).

În partea secundă, deși au dominat jocul, stegarii nu au reușit nici măcar să egaleze, deși ocazii au fost, însă Stîngă, Strătilă și Damian au fost neinspirați la finalizare. Înfrângerea cu Moreniul coboară Brașovul de pe podium, iar distanța față de primele două clasate, Turris și Horezu, este acum de cinci puncte.

Stîngă, resemnat

La final, Florin Stîngă era total bulversat de acest eșec. „Jocul nostru arată exact situația în care se află clubul. Mi-am dorit foarte mult să terminăm turul în partea superioară a clasamentului, dar ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni s-a văzut în teren. Îi înțeleg pe jucători, nu și-au primit banii și chiar nu știu ce va fi în continuare. Îmi doresc doar ca jucătorii să încaseze salariile, pentru a avea sărbători cât de cât ok. Sunt supărat, sunt dezamăgit, mai ales că ne-a învins un adversar modest. Am ratat mult, dar am avut și multă neșansă pentru că adversarii au avut două ocazii și au marcat două goluri. Mai rămâne să jucăm și meciul de la Bradu, apoi să vedem ce se va întâmpla cu acest club. Îmi pare rău pentru oamenii care au fost la meci. Le mulțumesc că au fost alături de noi și ne-au susținut pe parcursul acestui tur de campionat. Cer scuze, și în numele jucătorilor, că pe teren propriu i-am dezamăgit. Nu știu ce se va întâmpla din iarnă, este un moment greu, dar eu sper ca cineva să-și întoarcă fața către echipa noastră. Un lucru este clar, nu ne putem bate pentru promovare. Atunci când nu există organizare, este greu să faci performanță”, a declarat Stîngă, citate de Monitorul Expres.

Paraschiv e fair-play

De cealaltă parte, Gabi Paraschiv a recunoscut că a obținut cu multă șansă trei puncte la Brașov. „Cu multă șansă am obținut trei puncte mari la Brașov. O victorie muncită, în care jucătorii mei și-au dorit foarte mult să câștige, cu mijloacele de care dispunem acum. Important după acest joc este că noi rămânem cu punctele. Încheiem turul cu un meci acasă cu Craiova și sper să obținem un rezultat bun. Știam problemele celor de la Brașov. Jucătorii trebuie să se gândească la cariera lor și doar prin evoluții bune pot atrage atenția altor echipe”, a spus Paraschiv.

ACS SR BRAȘOV – FLACĂ‚RA MORENI 1-2
Vlad Boția 26′ / Eugen Matei 15′, Marius Zidăroiu 42′

ACS SR Brașov: Moldoveanu – Răduțoiu, Burlacu, R. Damian, Voicu – Stîngă, Dumbravă (Strătilă 46′) – H. Popa, Cocan (Avram 66′), Boția – Toader (Danciu 86′)
Antrenor: Florin Stîngă

Flacăra Moreni: Sârbu – Oprea, Matei, Oaie, Cernea – Neacșu, Dinu (Ilie 57′ / Costache 90+3′) – Zidăroiu (Roman 87′), Drăgan, A. Negrea (B. Negrea 57′) – Oprescu
Antrenor: Gabriel Paraschiv

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 12:15 Stiri
Pe aceeași temă