OFICIAL | SSC Farul a pierdut la „masa verde” meciul cu CS Mioveni. Clasamentul Ligii 2 se modifică

Marius ANGHEL 08 Nov. 2018, 11:36 Campionat

E oficial. SSC Farul a rămas fără punctul obținut în meciul cu CS Mioveni, desfășurat sâmbătă, la Constanța, scor 3-3. Echipa lui Petre Grigoraș a pierdut la „masa verde” jocul cu argeșenii după ce în a doua repriză a introdus pe teren un jucător aflat în stare de suspendare. FRF a dat dreptate Mioveniului și a dictat 3-0, astfel că, în aceste condiții, clasamentul Ligii 2 a suferit modificări.

Clubul din Mioveni a făcut luni dimineață o sesizare către Departamentul Competiții al FRF, privind dreptul de joc al fotbalistului Madikaba Doumbia (foto text, jucătorul de culoare) de la SSC Farul, suspectând că acesta s-ar fi aflat în stare de suspendare, pentru că avea patru cartonașe galbene, pe care le-a primit în etapele 4 (Sportul Snagov – Farul 1-0), 8 (Chindia  – Farul 5-1), 10 (ASU Poli Timișoara – Farul 1-0) și 14 (Petrolul – Farul 2-1). Mijlocașul francez a început partida ca rezervă, însă a fost introdus pe teren în minutul 59, în locul lui Tudorică.

Cum s-a descoperit neregula? Înainte de fiecare etapă, delegatul Mioveniului verifică pe site-ul FRF, parcurgând casetele de meci de la fiecare etapă, situația cartonașelor de la echipa adversă și vede, astfel, ce jucători sunt în stare de suspendare. Înainte de meciul cu SSC Farul, s-a observat că Doumbia, care era pe lista suspendaților, era rezervă, ceea ce nu era în neregulă. Însă, cum acesta a intrat pe teren, s-a încălcat regulamentul.

Ieri, Petre Grigoraș a recunoscut gafa și a dat vina pe delegatul Alexandru Daniel Anghel. „Rezultatul de egalitate cu Mioveniul va fi de domeniul istoriei, pentru că s-a făcut o greșeală la nivel de delegat. S-a omis sau, eu știu, s-a pus în plus un cartonaș și mai mult ca sigur meciul ăsta îl vom pierde cu 3-0 la masa verde. Mi-a fost și mie greu să cred, dar se pare că în proporție de 99,9% e pur adevăr. Acum parcă mă bucur un pic că nu am reușit să întoarcem rezultatul de la 3-1, să facem 4-3. Aveam toată mâna băgată în gât. Așa, acum am doar o unghiuță mică, dar, eu, cum nu prea port unghii mari, nu mă pot zgâria prea rău. Se poartă și la case mai mari. Orice început e greu, învățăm din toate și s-ar putea ca în doi-trei ani să ieșim la liman”, a comentat antrenorul Petre Grigoraș în cadrul emisiunii „Execuții în direct” de la radio Sport Total.

După ce FRF a dictat victorie la „masa verde” pentru argeșeni, CS Mioveni a acumulat 29 de puncte, a egalat-o la puncte pe FC Argeș și a depășit-o la golaveraj, urcând pe locul 6. SSC Farul a rămas cu 13 puncte și a picat o poziție, pe 17, tot retrogradabilă.


FRF a modificat pe site-ul oficial rezultatul meciului SSC Farul – CS Mioveni

Meciul dintre SSC Farul și CS Mioveni a avut o desfășurare de scor spectaculoasă. Argeșenii au condus cu 1-0 și 3-1, însă au fost egalați. Valentin Balint a deschis scorul încă din minutul 4, după o gafă a portarului Mihai Popa. Marius Fotescu a egalat pentru constănțeni în minutul 40, însă Eduard Stoica (45+3) a înscris în prelungirile primei reprize și și-a adus din nou echipa în avantaj. În startul părții secunde, Ionuț Rădescu (52) a mai punctat o dată pentru CS Mioveni, însă apoi a urcat revenirea echipei lui Petre Grigoraș. Georgian Păun (67) și Nicolae Moise (71) au făcut 3-3, rezultat care avea să se consemneze și la final.

Mijlocașul francez Madikaba Doumbia (25 de ani) a evoluat în 14 meciuri în acest sezon de Liga 2 pentru SSC Farul, reușind și un gol, cu UTA (scor 2-4).

Foto: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 08 Nov. 2018, 11:36 Campionat
Pe aceeași temă