Nocturna din Ghencea va ajunge la Clinceni. Se lucrează intens la renovarea arenei, pentru a fi adusă la standarde de Liga 1. Poenaru: „Avem o infrastructură foarte bună”

Academica Clinceni face tot posibilul pentru a evolua pe teren propriu în cazul promovării în Liga 1. Datorită relației apropiate dintre club și FCSB, ilfovenii au șanse mari să obțină nocturna folosită în trecut pe stadionul din Ghencea. Turnicheții au ajuns deja la Clinceni, iar procesul de renovare a arenei la cerințele primei ligi se află în toi.

Într-un interviu acordat pentru ProSport, antrenorul Ilie Poenaru a recunoscut că se fac toate eforturile pentru ca stadionul din Clinceni să fie adus la nivel de Liga 1. Varianta de back-up o reprezintă arena Concordiei Chiajna.

„În dosarul de licențiere ești obligat să ai două alternative. Se lucrează intens la modernizare. Cei care au prezentat la televizor au arătat altceva decât ce se întâmplă aici. Noi sperăm că vom juca la noi pe stadion, pentru că ne simțim foarte bine pe terenul nostru. Ar fi ok să jucăm aici. Dacă nu se va putea, nu e nicio problemă. Ne putem adapta oriunde”, a spus Ilie Poenaru, pentru ProSport.


Turnicheții de la fostul stadion Steaua au fost aduși deja la arena din Clinceni. Foto: ProSport

Nocturna din Ghencea trebuia inițial să ajungă la Călărași, dar întreaga afacere a intrat în impas. Între timp, Dunărea a semnat un contract pentru achiziționarea instalației de nocturnă de la stadionul Giulești.

La Clinceni, în schimb, au ajuns câteva scaune de la bătrânul „Valentin Stănescu”, dar și din Ghencea. La Clinceni vor fi montate mai multe scaune la Tribuna a II-a, iar reprezentanții clubului speră să obțină undă verde de la LPF pentru a juca pe propriul teren, în cazul promovării în Liga 1 Betano.

Montarea nocturnei nu reprezintă o urgență pentru ilfoveni. Conform regulamentului, echipele nou-promovate pot evolua în primul sezon, în Liga 1, fără instalație de nocturnă. Așa cum se întâmplă în acest sezon cu Dunărea Călărași.

„Afectează promovarea cluburilor mici în Liga 1, pentru că aceste cluburi nu au stadioane și condiții pentru a juca în Liga 1. Din acest punct de vedere, suntem în discuții cu FRF să facem niște schimbări, pentru că nu le mai putem acorda grațiere să joace un an în altă parte, în alte localități unde găsesc stadion omologat. Nu se mai poate face ceva acum, ci trebuie anunțat cu un an înainte. Așa nu se mai poate, pentru că ne trezim că intră în Liga 1 echipe ca… Hermannstadt, care a primit perioadă de grațiere să joace în altă parte, fiindcă nu are stadion și și-l renova pe cel propriu până la finalul anului, și nici acum nu joacă pe propriul stadion. Ne gândim ca, pe viitor, cele care nu îndeplinesc condițiile de licențiere să nu promoveze”, a susținut Gino Iorgulescu într-o conferință de presă petrecută săptămâna trecută.

Ideea este susținută și de Răzvan Burleanu, președintele FRF. „Nu doar acest lucru ne interesează, să existe acel stadion, ci și câte locuri are, câte locuri acoperite sunt pe acel stadion, ne interesează partea de încălzire, de nocturnă, spațiile de transmisii TV. Toate acestea au fost concluzii ale primei ședințe de fotbal profesionist, concluzii care au fost dezbătute și la nivel de Comitet Executiv. Și da, la nivel de Comitet Executiv vrem să luăm astfel de decizii pentru fiecare eșalon, decizii pe care să le putem anunța cu ceva timp înainte, astfel încât să oferim șanse egale, echitate, până la urmă, tuturor cluburilor angrenate în promovare, fie că vorbim de la Liga a 4-a la Liga a 3-a, de la Liga a 3-a la Liga a 2-a, de la Liga a 2-a la Liga 1. Da, să întărim partea de infrastructură. De ce? Fiindcă, în primul rând, ne interesează să punem în centrul atenției suporterii”, a comentat problema stadioanelor Răzvan Burleanu.


La Clinceni se dorește modernizarea tribunei a II-a, lucrări care sunt în desfășurare. Foto: ProSport


Scaune de la stadionul Rapidului au ajuns la Clinceni. Foto: ProSport

Pe lângă lucrările de renovare de la stadionul central, ilfovenii continuă să-și modernizeze baza. Antrenorul Ilie Poenaru e de părere că puține echipe din România se mai pot mândri cu o asemenea infrastructură.

„Avem o infrastructură foarte bună, se lucrează în continuare. Avem trei terenuri de iarbă, pe care ne putem antrena, plus cel central de joc, care este foarte bun. Nu cum se spune la televizor, că este deplorabil sau mai știu eu ce. Poate nici pe la Liga 1 nu găsești așa teren. Avem un sintetic cu nocturnă, un teren de iarbă cu nocturnă, avem spațiu de cantonament, sală de mese, avem tot ce necesită o echipă profesionistă”, a mai spus antrenorul liderului din Liga 2, pentru ProSport.

Articol scris de Octavian VASILESCU

Pe aceeași temă