Miroslava a retrogradat matematic în Liga 3 chiar în ziua în care reușea promovarea în urmă cu un an. Vlad Rusu a făcut spectacol și e noul golgheter al Ligii 2

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 15:07 Campionat

Știința Miroslava s-a despărțit rușinos de propriii suporteri în Liga a 2-a. Echipa din comuna învecinată Iașului a retrogradat matematic cu o etapă înainte de finalul campionatului, după ce a fost învinsă de Luceafărul Oradea cu un categoric 4-1 (2-0), sâmbătă, în penultima rundă a stagiunii, la ultima reprezentație în liga secundă la Uricani.

Miroslava avea nevoie de o victorie pentru a păstra șanse de a se salva (șanse destul de mari dacă ar fi câștigat ultimele două meciuri), dar pe teren lucrurile au stat cu totul altfel.

S-a văzut doar plăcerea de a juca fotbal a unei echipe oaspete lipsite de griji, dar nu și o dorință dusă la extrem a gazdelor de a se salva, o determinare necesară într-un meci decisiv precum cel de sâmbătă. Aceleași greșeli copilărești în defensivă, aceleași execuții stângace la finalizare, aceeași lipsă de atitudine la unii jucători, iar rezultatul final, 1-4 și retrogradarea în al treilea eșalon nu trebuie să mire pe nimeni.

Vlad Rusu a făcut spectacol

Meciul a început cu o ocazie mare a gazdelor, Bucur (cap în blocaj), Marin (șut într-un apărător) și Izmană (șut peste poartă dintr-o poziție bună) ratând de puțin deschiderea scorului în chiar primul minut, după o centrare din lovitură liberă a lui Sandu. Trei minute mai târziu, oaspeții deschideau scorul prin Vlad Rusu, acesta înscriind simplu, din doi metri, după o centrare bună de pe stânga a lui Dulca. În minutul 6, Alex Marin a avut șansa egalării, dar a finalizat peste poartă o acțiune frumoasă purtată pe partea stângă. Același Vlad Rusu a risipit, în minutul 26, orice speranță a gazdelor într-un rezultat favorabil. Golgeterul oaspeților și al campionatului a dus scorul la 2-0, dintr-un penalty obținut tot de el în urma unui duel în careu cu Izmană, iar misiunea gazdelor devenea imposibilă.

Miroslava ar fi putut reintra în joc până la pauză, dar Marin (34, lovitură de cap pe centrul porții, prinsă de portar) și Sandu (36, șut slab, din poziție centrală, apărat de Goia) au irosit două bune situații.

În repriza a doua, pe teren a fost o singură echipă, cea a oaspeților, care a profitat și de căderea Științei. Luceafărul a marcat de încă două ori, prin Rocha (60, vole din careu) și  Vlad Rusu (74, lob peste portarul Turiță, după o greșeală a stoperului Chindriș) și a avut două bare prin Trif (67) și Valies (90+3), golul de onoare al gazdelor, marcat de Căruță, în minutul 63, fiind un simplu foc de paie.

Știința nu a reușit să profite de victoria din etapa trecută obținută la Suceava și de rezultatele favorabile din ultimele runde și a retrogradat matematic în al treilea eșalon la fix un an după ce obținea promovarea istorică în Liga a 2-a, la Miercurea Ciuc. Rezultatul este, însă, firesc, dacă ținem cont de stângăciile manageriale și de tensiunea existentă în cadrul lotului în acest an. Fără antrenor pe bancă în ultimele etape, cu antrenamente conduse de un antrenor fără experiență, adus de la centrul de Copii și Juniori, ajutat de câțiva jucători mai experimentați din lot, era aproape imposibil ca echipa să aibă un final de sezon fără greșeală.

Cu cele trei goluri înscrise în acest meci, atacantul Vlad Rusu a ajuns la 26 de reușite în acest sezon și a urcat pe primul loc în topul golgheterilor Ligii 2, depășindu-l pe Valentin Alexandru (Dunărea Călărași) cu două goluri.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA        1-4
Robert Căruță 63′ / Vlad Rusu 3′, 26′ – pen., 74′, Bruno Rocha 60′

Târnovanu (Turiță 46′) – Corban, Andr. Chindriș, Seb. Bucur, Agrigoroaei (Nemțanu 64′) – Izmană, Taciuc, Viorică, Iovu (Căruță 53′) – Ed. Sandu, Al. Marin (cpt.)
Rezerve neutilizate: – Țapu, H. Crișan, Milea, Asavoaei
Antrenor secund: Romeo Butnaru

Goia – Valies, Tînc, Alin Mutu, Ban – Feher (cpt.), D. Lukacs – Antohi (Ludușan 83′), Rocha (Al. Neacșa 72′), Al. Dulca (Trif 64′) – Vl. Rusu
Rezerve neutilizate: Gudea – Oroș, Băban, Toriște
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).  

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 27 May. 2018, 15:07 Campionat
Pe aceeași temă