UTA câștigă la limită restanța cu Concordia Chiajna și se desprinde în fruntea Ligii 2. Meciul, decis de un penalty acordat în primele minute

Marius ANGHEL 26 Nov. 2019, 15:57 Campionat
UTA câștigă la limită restanța cu Concordia Chiajna și se desprinde în fruntea Ligii 2.** Meciul, decis de un penalty acordat în primele minute

UTA s-a impus, marți, cu 1-0 în meciul restanță cu Concordia Chiajna, contând pentru etapa a 11-a a Ligii 2, printr-un gol marcat din penalty în debutul jocului. Arădenii se distanțează în fruntea clasamentului, în timp ce ilfovenii au picat pe loc retrogradabil.

Romario Moise a deschis scorul în minutul 7, cu ceva noroc, după ce a executat destul de slab un penalty obținut de Oroian. Arădenii au continuat apoi să domine jocul, au ratat și alte ocazii, însă cea mai mare le-a aparținut oaspeților. În prelungirile primei reprize, Ciucureanu a trimis direct pe portar din 7 metri. În partea secundă, ilfovenii au rămas în inferioritate numerică după ce Lucian Ion (45+1) l-a faultat în postura de ultim apărător pe Buhăcianu. În ciuda acestui lucru, ocazii au fost și de o parte și de alta, însă până la final nu s-a mai marcat.

Cu 38 de puncte, UTA se menține pe locul 1, ba chiar se distanțează, pentru moment, la șapte puncte de CS Mioveni și Rapid, următoarele echipe aflate pe podium. Concordia Chiajna  rămâne însă cu 21 de puncte și pică pe locul 16, ultimul retrogradabil.

––––––––––––––––––––––––

La doar două zile distanță după ce a desfășurat, duminică, meciul de pe teren propriu cu Farul (scor 1-0), din cadrul etapei a 19-a, UTA revine pe Motorul pentru un nou joc oficial. Astăzi, de la ora 14:00, primește vizita Concordiei Chiajna, într-o partidă rămasă restantă tocmai din runda a 11-a, după ce a fost amânată la solicitatea ei, din cauza faptului că a avut doi jucători la națională. Ilfovenii au o zi în plus de odihnă, după ce sâmbăta trecută au jucat la Târgu Jiu, cu Pandurii, unde au remizat la scorul de 0-0. Atât pentru UTA, cât și pentru Concordia Chiajna, meciul de astăzi este ultimul din turul campionatului Ligii 2.

Spiritele din cele două tabere, în special cea a arădenilor, s-au încins în ultimele zile, după ce antrenorul Laszlo Balint a izbucnit la conferința de presă de la finalul partidei cu Farul și a atacat FRF, pentru regulamente, și Concordia Chiajna, pentru că nu a dorit reprogramarea jocului pentru o altă dată, ca UTA să nu fie nevoită să joace din nou la o distanță de doar două zile. Conducerile celor două echipe au reacționat cu comunicate, dar și președintele executiv al ilfovenilor, Auraș Brașoveanu, a avut un discurs prin care a contrazis multe dintre spusele lui Balint.

Laszlo Balint: „Și dacă le dă sângele pe nas, vor face tot posibilul să iasă de pe teren cu fruntea sus și în aplauzele oamenilor”

Laszlo Balint o consideră pe Concordia Chiajna una dintre părțile vinovate pentru faptul că jucătorii săi, și așa decimați de accidentări și suspendări, nu-și pot trage sufletul pentru un „duel” bărbătesc. Tocmai de aceea, antrenorul echipei arădene a promis că elevii săi își vor da viața pe teren.

„Le spun de pe acum că vin aici și o să găsească o echipă super-motivată. O să jucăm și dacă trebuie să ne legăm genunchii și să alergăm cu ei în mână. Nu contează cine va juca, oricine va juca o să facă tot posibilul să câștigăm meciul respectiv. Așa cum putem noi, fără energie, cum ați văzut și astăzi (n.r. – duminică, cu Farul). Băieții ăștia își leagă gleznele, își leagă genunchii, joacă fără sânge în obraz, dar joacă. (…) Le dau scris că o să fim mai puternici decât ei și că, în momentul în care o să intre pe teren, jucătorii noștri, și dacă le dă sângele pe nas, vor face tot posibilul să iasă de pe teren cu fruntea sus și în aplauzele oamenilor. Și vor juca atâta timp cât voi fi eu antrenor la echipa asta. Nu suntem cei mai buni din Univers, dar să nu ne ia nimeni de proști”, e unul dintre pasajele discursului dur al lui Balint de duminică, de la conferința de presă de după meciul cu Farul, referitor la meciul cu Concordia.

Iar Concordia Chiajna nu a rămas fără replică și răspuns prin președintele executiv Auraș Brașoveanu. „Iar amenințările, că o să dăm, că o să facem… Așa e normal. Nu e normal ca echipa să dea totul pe teren, să câștige? E o chestie pe care nu o înțeleg. Cum adică, mă amenință că ai să joci și ai să faci. Păi nu e normal? Ce să înțeleg, că în alte meciuri nu ai jucat la nivel maxim? Ce să înțeleg din declarația asta? Să intre la rupere, e problema lor. Există un arbitru care va judeca fazele de joc și va lua măsurile conform regulamentului. Asta e o amenințare care nu știu dacă își are rostul. Repet, că pot să înțeleg că vom juca, de fapt, jocul ăsta așa, că în altele ar fi jucat altfel, nu?”, a întrebat retoric Brașoveanu.

Auraș Brașoveanu: „Nu ne putem ascunde după deget, când am dezamăgit. În primul rând ne-am dezamăgit suporterii”

Despre actuala situație a echipei ilfovene înainte desfășurării ultimului meci al turului, în care e la egalitate cu ultima clasată pe locurile retrogradabile, Auraș Brașoveanu spune că se așteaptă finalul jocurilor din acest an pentru a se trage concluziile. Cert este că evoluția jucătorilor din acest tur a dezamăgit în primul rând suporterii.

„E clar să noi am dezamăgit toată această primă parte a sezonului. Vom trage concluziile de rigoare după ultimul joc, cel cu Rapid. Vom lua măsuri în urma unui referat al antrenorului și al tuturor celor implicați. Pentru că nu ne putem ascunde după deget, când am dezamăgit. În primul rând ne-am dezamăgit proprii suporteri. E clar că echipa a rămas datoare față de club”, a mai declarat Auraș Brașoveanu.

Antrenorul Erik Lincar era îngrijorat la finalul remizei cu Pandurii de faptul că jucătorii săi nu au marcat deloc din acțiune de când a venit el pe banca tehnică și a mai spus că șanse la promovare nu mai există.

„Din păcate, de când am venit, de opt etape, noi nu am reușit să dăm gol din acțiune și asta ridică multe semne de întrebare. Până acum, tot timpul fazele fixe au fost decisive pentru noi. E, cred că, până la urmă, un moment al reconstrucției și al nostru, la Chiajna. Cu siguranță că nu mai avem șanse de niciun fel la a spera, măcar, să promovăm și atunci trebuie să ne gândim la viitor”, a spus Erik Lincar.

Înaintea meciului direct de astăzi, UTA ocupă locul 1, cu 35 de puncte, în timp ce Concordia Chiajna se află pe poziția a 15-a, cu 21 de puncte. Ilfovenii sunt la egalitate cu FK Csikszereda, echipă aflată pe ultimul loc retrogradabil.

Partida care începe de la ora 14:00, pe stadionul Motorul din Arad, va fi arbitrată de centralul Marius Omuț (Satu Mare) și asistenții Alexandru Filip (Timișoara) și  Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Rezervă este Dorin Petru Voina (Reșița), iar observatori au fost delegați Ștefan Szilaghi (Satu Mare) și Radu Bitea (Oradea).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 11

COMENTARIUL LIVE:

â–ºUTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bustea – Miculescu, Hrezdac, R. Moise, Oroian (Dam. Isac 83′) – Al. Ioniță (Vulturar 90+3′), Cip. Rus (cpt.)(Buhăcianu 54′)
Rezervă neutilizate: Bolboașă – Pașcu, Andr. Gavrilă, Deta
Antrenor: Laszlo Balint

â–ºConcordia: Greab – P. Ivanovici, Dumitraș, Dobrosavlevici, Fota – Al. Albu – L. Ion, Ciucureanu (Păun 82′), Obedeanu (Rob. Ivan 21′), Eug. Nica – Bari (C. Neagu 77‘)
Rezerve neutilizate: Al. Costache – Vl. Olteanu, Stănică, Hamzaoui
Antrenor: Erik Lincar
Eliminat: Lucian Ion 62′ (roșu direct)

â–ºMin 90+4 Final de partidă. UTA câștigă cu 1-0 meciul restant cu Concordia Chiajna, contând pentru etapa a 11-a

â–ºMin 90+3 Florin Iacob primește cartonașul galben pentru întârzierea repunerii mingiei în joc

â–ºMin 90+3 Schimbare la trecerea timpului. Iese Alexandru Ioniță și intră Cătălin Vulturar

â–ºMin 90+2 Buhăcianu scapă de la mijlocul terenului spre poartă, Dumitraș se ține după el, dar e în spatele său, pătrunde pe stânga, își face mingea în centru, vrea să îl fenteze și pe portar, însă Greab reține din picioarele atacantului utist

â–ºMin 90+1 Alexandru Ioniță primește și el cartonașul galben

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºPe stadion din Arad se cântă și se sare pe scaune de parcă acesta este ultimul meci al sezonului, iar UTA va promova

â–ºMin 87 Ocazie pentru Chiajna. Neagu centrează din corner, Păun reia cu capul de la colțul lung o jumătate de metru peste poartă

â–ºMin 85 Romario Moise vede și el cartonașul galben pentru o ținere din spate

â–ºMin 85 Hrezdan pasează pe culoar pentru Ioniță, care avansează în careu pe dreapta și trage din 10 metri, din unghi, în plasa laterală

â–ºMin 83 La UTA, intră Damian Isac și iese Alexandru Oroian

â–ºMin 82 Schimbare la Chiajna. Iese Costin Ciucureanu și intră Ionuț Păun

â–ºMin 79 Nicușor Fota întră la Moise, după ce mijlocașul pasase deja, și primește cartonașul roșu

â–ºMin 77 La Chiajna, intră Cosmin Neagu și iese Bari Bilal

â–ºMin 77 Costin Ciucureanu primește cartonașul galben după ce faultează dur făcut în flancul drept de atac al arădenilor

â–ºMin 76 Arădenii presează. Ioniță primește la 14 metri lateral dreapta și trage pe jos la colțul scurt, însă Greab scoate în corner. E la treilea corner la rând pentru UTA

â–ºMin 75 Ioniță și Buhăcianu au un un-doi în dreapta careului și Buhăcianu e blocat când vrea să șuteze din 10 metri lateral și arădenii au corner

â–ºMin 72 Concordia domină și presează cu toate că joacă în inferioritate numerică. Arădenii aplică tactica așteptării și a contraatacului

â–ºMin 67 Eugen Nica și Florin Ilie primesc cartonașul galben după un meleu format la mijlocul terenului, după ce Nica a șutat, nemulțumit, într-o minge

â–ºMin 62  După un șut de la 20 de metri blocat, Melinte pasează în față pentru Buhăcianu și atacantul pornește pe un contraatac periculos, trece de Lucian Ion, care îl ține din spate din postura de ultim apărător în cercul de la mijlocul terenului și arbitrul îi acordă direct cartonașul roșu

â–ºMin 60 Fota centrează din dreapta careului, mingea e deviată pe spate, respinsă greșit de vrei două ori și apoi ajunge la Dobrosavlevici, care trage din 10 metri ușor lateral dreapta foarte prost, pe lângă poartă

â–ºMin 54 La UTA, intră Valentin Buhăcianu și iese Ciprian Rus

â–ºMin 51 Lucian Ion trage din demi-voleu, de la 14 metri lateral dreapta, peste poartă

â–ºMin 46 S-a reluat meciul de la Arad

â–ºMin 45+1 Pauză. UTA conduce la pauză cu 1-0 Concordia Chiajna

â–ºMin 45+1 Chiajna are cea mai mare ocazie chiar înainte de ultimul fluier. Albu centrează din stânga și Ciucureanu se demarcă ideal pe bara a doua, reia cu capul din 7 metri, însă o face direct pe Iacob, care reține. Ilfovenii ratează o mare șansă de egalare

â–ºMin 42 Bari preia de lângă Tomozei în 6 metri lateral stânga, dar Iacob îi blocheză unghiul la timp

â–ºMin 41 Tomozei acuză o accidentare și dă semne că nu mai poate continua. Va rămâne totuși pe teren până la pauză

â–ºMin 36 UTA pleacă pe contraatac după un șut în blocaj al lui Albu, Rus pasează pe culoar în careu pentru Oroian, care evită offside-ul și rămâne singur cu Greab, șutează pe sub portar, dar mingea îl lovește norocos în călcâiul stâng și apoi Greab revine și reține

â–ºMin 35 Albu trage de la 17 metri central, iar Iacob plonjează în stânga și reține

â–ºMin 32 Bustea centrează din stânga, Miculescu reia cu capul din careul mic, de puțin pe lângă bara din stânga lui Greab

â–ºMin 31 Ilie avansează în jumătatea adversă, îi paseză pe culoar lui Oroian, care e singur la 20 de metri lateral stânga, se grăbește să tragă și trimite pe lângă poartă

â–ºMin 28 Moise bate peste transversală lovitura liberă de la 22 de metri ușor lateral dreapta

â–ºMin 27 Ioniță recuperează o minge și avansează pe centru, trage de la 22 de metri pe lângă poartă, însă în momentul șutului e faultat din spate de Ivan. Centralul dictează lovitură liberă

â–ºMin 23 Bustea pătrunde pe stânga până în careul mic, dar nu pasează în fața porții pentru Miculescu, preferă un dribling și e deposedat de Dumitraș

â–ºMin 21 Lincar face o primă schimbare. Iese Marian Obedeanu, cel care a faultat la penalty, și intră Robert Ivan

â–ºAproximativ 2500 de spectatori asistă la acest meci restant

â–ºMin 15 Hrezdac pasează în adâncime, Greab reține balonul din fața lui Miculescu. Portarul oaspeților a fost protejat și de Ivanovici

â–ºMin 7 1-0 Romario Moise bate penalty-ul pe jos, în dreapta, Greab ghicește colțul, însă scapă mingea printre mâini și primește gol

â–ºMin 6 Oroian primește în stânga careului, îi fentează pe Obedeanu și Ivanovici, pătrunde și este faultat din spate de Obedeanu, iar arbitru dictează penalty. UTA a dominat și a pus presiune în primele minute

â–ºMin 1 A început partida de la Arad, de pe arena Motorul

Marius ANGHEL 26 Nov. 2019, 15:57 Campionat
Pe aceeași temă