MaiLat și mai puțin Dur! „U” Cluj și FC Argeș au remizat în prima partidă a anului din Liga 2, cu o gafă a lui Dur-Bozoancă și un gol al lui Mailat

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 22:24 Campionat

A început Liga 2 și odată cu ea și cursa finală către promovare pentru echipele de tradiție. Suporteri numeroși, chiar dacă nu-i prea vezi pe toți pe stadioane și numeroase așteptări, care sunt alimentate în pauzele de iarnă, de transferuri și promisiuni. Așa s-a întâmplat și în cazul lui „U” Cluj și Campionii FC Argeș. Ardelenii au adus zece jucători, supărați pe lotul care i-a dus aproape de retrogradare, când ei vorbeau de promovare. Cinci dintre ei au fost titulari, inclusiv Andrei Mureșan și Sebastian Mailat, veniți de la CFR, rivala cu care „U” Cluj a făcut afaceri în iarnă, după ce ani de zile cele două conduceri „nu și-au vorbit”.

Mai echilibrată și pe un loc 4, mult mai fericit decât al lui „U”, echipa lui Ionuț Badea a început cu un singur jucător venit în această iarnă, Deslandes. Pe un teren greu, care strică imaginea unui stadion pe care încă îl numim nou, cu toate că se degradează de când așteaptă meciuri de Liga 1, cele două n-au fost capabile să-și creeze șanse de gol în primele 25 de minute. Mailat (28) a venit cu o „foarfecă” din Liga 1, dar portarul Ducan a respins în corner, pentru ca Inacio (29), singurul portughez care a supraviețuit „curățeniei” de la U Cluj, să trimită în transversală.

În schimb, Argeșul a marcat la prima ocazie adevărată. Un șut cu pământul de la 20 de metri, Dur-Bozoancă scapă mingea în față ca un amator și Andrei Blejdea e invitat să facă 1-0.

Mailat, gol la debutul pentru „U”

Fanii echipei „U” Cluj vedeau cum se risipesc speranțele pe care și le-au creat după transferurile din iarnă. Echipa lui Falub mai trăise de multe ori scenariul acesta și știa ce avea să facă. A urmat o alergare disperată după egalare, cu scopul de a salva seara, iar dominare și insistența clujenilor le-a adus recompensa.

Așteptată de suporteri, intrarea lui Goga a adus o pasă ideală pentru Sebastian Mailat (77) și fosta mare speranță a lui ACS Poli a marcat la colțul scurt. La 1-1, niciuna dintre echipe n-a putut dezvolta o presiune de final care să-i aducă victoria.

O nouă gafă a lui Dur-Bozoancă îi putea aduce golul lui Deslandes (90+1), dar acesta n-a putut cadra reluarea sa către poarta goală. Genul de rezultat care supără pe toată lumea și ambele au șanse să cadă în clasament după prima etapă din 2020, a 22-a a sezonului.

UNIVERSITATEA CLUJ – CAMPIONII FC ARGEȘ    1-1
Sebastian Mailat 77′ / Andrei Blejdea 43′

Dur-Bozoancă – Inacio, Telcean, Andr. Mureșan, Neciu – Dican (Vl. Mihalcea 88′), Bg. Barbu, G. Florescu (cpt.)(Goga 61′), Ștefănescu (Al. Pop 83′) – Gavra, Mailat
Rezerve neutilizate: Gorcea – Horj, Taub, M. Coman
Antrenor: Adrian Falub

Ducan – Tofan, Turda, Deslandes, Mușat – I. Șerban, Moihedja – Rob. Grecu (I. Năstăsie 46′, Andr. Panait 86′), Matiș (Mirică 73′), Blejdea – Buhăescu (cpt)
Rezerve neutilizate: Agachi – Șerbănică, Oancea, Motroc
Antrenor: Ionuț Badea

Stadion: Cluj Arena (Cluj Napoca – Cluj); Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Mihăiță Necula (București); Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei); Observatori: Marcel Savaniu (Brașov) și Emil Tudor (Târgoviște).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Flaviu BUBOI / Mediafax Foto și Sport Pictures

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 22:24 Campionat
Pe aceeași temă