Liviu Ciobotariu explică de ce n-a mai ajuns la UTA, clubul care de dimineață îl anunța ca antrenor: „De multe ori în viață trebuie să iei niște decizii, chiar dacă nu îți convin”

Marius ANGHEL 05 Sep. 2017, 13:50 Campionat
Liviu Ciobotariu explică de ce n-a mai ajuns la UTA, clubul care de dimineață îl anunța ca antrenor:**

În această dimineață, UTA părea că și-a rezolvat problema antrenorului după demisia lui Adrian Mihalcea și anunța printr-un comunicat de presă că a ajuns la un acord cu Liviu Ciobotariu (46 de ani). Componentul Generației de Aur a naționalei României era liber de contract și clubul din Liga 2 transmitea că acesta va ajunge miercuri la Arad pentru a semna contractul. Ulterior, UTA retrăgea pentru câteva minute comunicatul de pe site-ul oficial și apoi îl republica. Au fost semne de întrebare că mutarea a picat și după mai bine de o oră aceste au fost și confirmate, tot de clubul arădean.

UTA a postat apoi un nou comunicat de presă în care anunța că „obiceiurile balcanice au dus la această dezinformare”. Arădenii s-au grăbit să-l anunțe ca antrenor principal pe Liviu Ciobotariu, chiar dacă acesta nu semnase contractul. Fostul fundaș a primit o altă ofertă între timp și le-a comunicat utiștilor că s-a răzgândit și nu mai vine la Arad.

Liviu Ciobotariu a vorbit, pentru Liga2.ro, despre oferta primită din partea UTA-ei și ce a dus la această situație de prezentare a sa ca antrenor la Arad. „Inițial am fost tentat să preiau această echipă, pentru că au o tradiție în spate, e un club minunat, dintr-un oraș minunat, care își dorește foarte multe și chiar merită să fie în prima ligă. Însă, ulterior, a apărut altceva și m-am răzgândit. De multe ori în viață trebuie să iei niște decizii. Chiar dacă nu îți convin, trebuie să le iei. Chiar îmi pare rău și le mulțumesc oamenilor că s-au gândit la mine. Îmi pare rău că nu am ajuns într-un final la UTA”, a spus Ciobotariu, care a comentat și decizia clubului UTA de a-l prezenta oficial înainte de semnarea contractului: „În momentul în care semnezi un contract, atunci te poți numi antrenorul acelei echipe. Până atunci sunt tatonări, negocieri. Până nu semnezi, nu este nimic oficial”.

Discuții pentru preluare unei echipe din afara României

Întrebat dacă o ofertă din Golf l-a făcut să se răzgândească în privința venirii la UTA, Liviu Ciobotariu spune că a purtat și poartă discuții cu oameni de fotbal din acea zonă și că în scurt timp se va decide.

„Am avut și am în continuare foarte multe contacte din Golf, pentru că am stat un an de zile acolo și am reușit să îmi fac multe relații în ceea ce privește manageri, președinți de club, însă este exact același lucru ca cel povestit mai devreme. Totul este la nivel de discuții. În moment ce semnezi, atunci te poți numi antrenorul acelei echipei. Au fost tatonări, sunt în continuare, din Golf, au fost și din Africa de Sud. Nu pot să spun echipa sau cu cine discut, pentru că nu este normal. S-ar putea să nu se realizeze și atunci se întâmplă ceea ce s-a întâmplat cu cei de la Arad. S-ar putea să se rezolve în următoarele zile”, a declarat fostul internațional.

„Le mulțumesc că s-au gândit la mine și le doresc, sincer, să promoveze”

Ciobotariu spune că nu faptul că nu este pregătit mental să coboare din nou în Liga 2 a fost motivul principal pentru care nu a mai mers la UTA, ci acestea au fost multiple. „Ca să mergi și să muncești și dacă faci ceea ce îți place nu mai contează, mă rog, păstrând proporțiile, în ce direcție mergi. Dar pot spune că și acesta a fost un motiv, dar ele au fost multiple. Unul principal este că, ulterior, a intervenit altceva și fiecare își dorește ce consideră el că e mai bun pentru el. Le mulțumesc că s-au gândit la mine și le doresc, sincer, să promoveze, pentru că merită din toate punctele de vedere”, a spus Liviu Ciobotariu, care se află în afara țării în acest moment.

În cariera sa de antrenor, Liviu Ciobotariu le-a pregătit pe Progresul, CS Otopeni, Internațional Curtea de Argeș, Pandurii, CF Brăila, Dinamo, CSMS Iași, FC Vaslui, ASA Târgu Mureș și Al Faisaly (Arabia Saudită). Pe CS Otopeni a promovat-o în prima ligă, iar cu ASA Târgu Mureș a fost aproape să câștige campionatul, ratând în ultima etapă titlul.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 05 Sep. 2017, 13:50 Campionat
Pe aceeași temă