Letali în inferioritate!

Marius ANGHEL 24 Mar. 2013, 13:45 Campionat

Greu de luat pulsul echipei lui Viorel Ion înaintea partidei cu Dinamo. În ochii tuturor persista înfrângerea din prima etapă a returului, acasă, în fața Dunării Galați. Această înfrângere nu avea să fie ștearsă nici de remiza de la Constanța, deși acolo echipa a arătat o cu totul altă față, iar victoria a fost scăpată printre degete datorită sumedeniei de ratări.

Prima repriză a meciului cu Dinamo arăta spectatorilor două echipe dispuse să construiască și să joace un fotbal de calitate. Diferența locurilor din clasament contrabalansa paradoxal echilibrul în favoarea alb-roșiilor care, profitând de pauza din Liga I, au adus la „satelit” șapte jucători de la echipa mare!

Finalul alb de repriză avea să fie stricat de „centralul” Cristian Georgescu, acesta vrând parcă să confirme calitatea îndoielnică a arbitrajului românesc. În minutul 44, la un fault banal la mijlocul terenului i-a acordat cartonaș galben lui Răvoiu, uitând că fundașul central al ilfovenilor mai are un avertisment și, după insistențele jucătorilor dinamoviști, l-a trimis pe acesta la cabine.

În pauză, a fost furtună în vestiarul gazdelor. „Jucăm în 10, dar puteți câștiga acest meci! Argumentul este unul singur. Sunteți mai buni ca ei!”, a tunat „Vioară”. Din considerente tactice, deși jucase doar 10 minute, Roman a rămas la cabine, înlocuit de veteranul Dănița, astfel fiind completat cuplul de fundași centrali.

Repriza secundă a devenit un adevărat show, dar nu pentru cei cu probleme cardiace. Fotbaliștii Otopeniului au adoptat atitudinea avută de antrenorul lor în vremea când evolua pentru Steaua sau Oțelul Galați. Deși în inferioritate numerică, alb-albaștrii au avut în Cristi Bardu un motor la turație maximă și s-au năpustit spre poarta lui Râmniceanu, obligându-i pe oaspeți să facă pasul înapoi.

Momentul psihologic s-a consumat în minutul 63 când Pălimaru a irosit un penalty, după hențul în careu al lui Scutaru. Arătând ca o echipă mare, CS Otopeni a trecut peste șoc, iar golul a părut o consecință a firescului și a fost marcat de golgheterul Seriei, Clement Pălimaru.

Fluierul final i-a găsit pe ilfoveni tot în atac, cu puștiul de doar 16 ani, „gărgărița” Cocârlă făcând ravagii în defensiva dinamovistă.

„Obiectivul nostru, real și palpabil, este să câștigăm fiecare partidă. Jucătorii mei au avut aceeași atitudine ca în partidele cu Sportul Studențesc și FC Botoșani când au evoluat extraordinar în inferioritate numerică, sau după ce au fost conduși. Merită felicitați!”, a spus Viorel Ion la sfârșitul partidei.

CS OTOPENI – DINAMO II 1-0
Pălimaru (85)

Bucuroiu-Dumitrescu, Răvoiu, C.Marin, B.Dumitru-Bardu (Cocârlă 85), Marcu, Pană, Pârvu-Bucă (Roman 35, Dăniță 46), Pălimaru
Antrenor: Viorel Ion

Râmniceanu-Homei, Ioniță, Scutaru, Radu-Lemac, Dandea, Tudose, Filip-Cristea (Buia 81), Stănescu
Antrenor: Ion Moldovan

Text și foto: CS Otopeni

Marius ANGHEL 24 Mar. 2013, 13:45 Campionat
Pe aceeași temă