La Pitești nu-i ca la Timișoara! Răspunsul conducerii FC Argeș la comunicatul suporterilor despre derby-ul cu CS Mioveni. Va rămâne galeria „vulturilor” în afara stadionului?

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 19:51 Campionat
La Pitești nu-i ca la Timișoara!** Răspunsul conducerii FC Argeș la comunicatul suporterilor despre derby-ul cu CS Mioveni. Va rămâne galeria

Dezamăgită de programarea derby-ului Argeșului pentru luni, la ora 15:00, dată și oră nepotrivite pentru desfășurarea unui meci de o așa importanță și la care să asiste câți mai mulți suporteri, galeria FC Argeș a cerut conducătorilor clubului, printre altele, să încerce mutarea partidei. În comunicatul lor, suporterii anunțau că „membrii galeriei sunt hotărați să nu se prezinte în tribune la acest meci” dacă dorința nu le va fi îndeplinită.

Răspunsul clubului alb-violet a venit destul de repede, prin directorul sportiv Vasile Popa, însă acesta dă vina pe televiziunea care va transmite jocul pentru programarea meciului cu CS Mioveni. FC Argeș susține că nu poate face nimic pentru ca derby-ul local, unul al orgoliilor și al ambițiilor, ce va urma să îl organizeze, să fie mutat măcar la o oră accesibilă publicului, ca acesta să poată veni luni pe stadion.

Popa spune că FC Argeș doar execută ceea ce decide DigiSport, în acest caz, și nu are dreptul să comenteze.

„Conform contractului încheiat de Federația Română de Fotbal cu cele două posturi TV care au drept de transmitere a partidelor din Liga a 2-a, doar televiziunile stabilesc meciurile pe care le televizează la fiecare etapă. Acestea stabilesc ziua și orele celor patru partide, în funcție de grila de programe pe care o au, cluburile neavând nici o putere de decizie în această privință. Ne-am fi dorit ca partida de luni dintre FC Argeș și CS Mioveni să se joace în nocturnă pentru a da posibilitatea piteștenilor de a veni în număr cât mai mare la stadion, însă acest lucru nu este posibil datorită acestui contract încheiat între FRF și cele două posturi TV, înțelegere pe care toate cluburile din Liga a 2-a trebuie să o respecte. Dacă Digi Sport nu ar fi televizat aceast meci, clubul FC Argeș nu ar fi acceptat ca partida cu CS Mioveni să se joace de la ora 15 și ar fi cerut FRF programarea partidei pentru o altă oră, întrucât stadionul Nicolae Dobrin dispune de instalație de nocturnă. Clubul nostru își dorește ca la meciurile echipei de pe propriul teren, iubitorii fotbalului piteștean să fie prezenți la stadion în număr cât mai mare pentru a susține echipa. Opiniile suporterilor contează foarte mult pentru noi, însă trebuie să respectăm înțelegerile în vigoare. Vom face toate demersurile ca partidele echipei noastre care nu vor fi televizate să se dispute la anumite ore care să le permită suporterilor să fie prezenți în număr cât mai mare la stadion pentru a susține echipa”, a transmis Vasile Popa prin intermediul site-ului echipei FC Argeș.

Astfel, ceea ce voiau să obțină suporterii piteșteni, impulsionați de gestul Politehnicii Timișoara din derby-ul cu UTA (n.r. – de a părăsi terenul în salidaritate cu fanii lăsați în afara stadionului și a transmite că fotbalul este pentru suporteri), nu se va petrece, astfel că rămâne de văzut dacă se vor ține sau nu de promisiune. Adică să nu participe la derby-ul județului Argeș, între FC Argeș și CS Mioveni.

După răspunsul oferit de oficialul Vasile Popa, jucătorii echipei FC Argeș nu se vor solidariza posibil niciodată cu galeria lor, așa cum au făcut-o cei de la ASU Politehnica, în încercarea de a atrage atenția că fotbalul se joacă pentru suporteri, nu pentru alte interese.

Prin comparație cu FC Argeș, care doar execută ceea ce vrea televiziunea, ASU Politehnica Timișoara sau UTA Arad au avut curajul să-și spună, în repetate rânduri, punctul de vedere și chiar să refuze ca meciurilor lor să fie transmise în direct, fiindcă programarea sau banii oferiți nu le-au convenit. Cele două cluburi cu nume din Vest nu s-au mulțumit doar cu faptul că vor fi transmite la TV.

Vă redăm încă o dată comunicatul galeriei FC Argeș:

„Fotbalul este pentru suporteri.

Dată fiind programarea meciul orgoliilor județene cu CS Mioveni în ziua de luni 30 Aprilie la ora 15.00, membrii galeriei sunt hotărați să nu se prezinte în tribune la acest meci.
Principalele motive invocate sunt:
– programarea meciului într-o zi și la o oră nepotrivită (nu toată lumea este bugetară și implicit liberă, e cald, se putea juca în nocturnă, de exemplu, într-o zi liberă);
– lipsa unor acțiuni din partea conducerii clubului de a atrage cât mai mulți spectatori, mai ales în aceste momente când echipa face spectacol;
– incertitudinea privind promovarea, chiar în condițiile câștigării barajului (de pe locul 3).

Considerăm ca e inadmisibil ca, în momentul de față, juriștii clubului și cei din conducere să nu știe exact care este viitorul echipei noastre, arătând o lipsă crasă de respect pentru munca de un an a jucătorilor și antrenorilor alb-violeți, pe care îi felicităm cu această ocazie pentru ultimele evoluții. Prin urmare, solicităm conducerii să facă toate demersurile legale în acest sens.

PS: Respect Politehnica Timișoara”.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Argeș Fans

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 19:51 Campionat
Pe aceeași temă