Ionuț Popa e nemulțumit de remiza cu Pandurii, dar recunoaște că rezultatul e echitabil. Utistul suspectează meciurile Brăilei: „S-au trezit dintr-o dată și câștigă”

Ionuț Popa e nemulțumit de remiza cu Pandurii, dar recunoaște că rezultatul e echitabil.** Utistul suspectează meciurile Brăilei:

Remiza obținută de UTA cu Pandurii, scor 1-1, sâmbătă, în cadrul etapei a 30-a a Ligii 2, este considerată de Ionuț Popa un rezultatul echitabil. Însă, directorul tehnic nu e mulțumit de faptul că echipa sa a plecat doar un punct de la Motru. Darius Buia a deschis scorul în minutul 18, iar Robert Băjan a egalat în 67 dintr-o lovitură de pedeapsă scoasă de Maxin în fața lui Burlă.

Experimentatul antrenor a acuzat și arbitrajul. „Partida a fost echilibrată. Într-adevăr, Pandurii a dominat în repriza a doua, fiindcă nu mai avea ce pierde în situația grea în care se află. Prima parte a fost a noastră, a doua, a lor. Per ansamblu, scorul e echitabil. Totuși, sunt nemulțumit că nu am câștigat, fiindcă am avut o bară, iar, după părerea mea, au fost și două-trei decizii de arbitraj ce ne-au dezavantajat. A fost acordat ușor 11 metri pentru gazde. Jucătorul lor nici nu a atins mingea și a căzut. Apoi, am înțeles de la directorul executiv al clubului (n.r. – Codru Grădinariu) că un penalty pentru noi a fost mutat în afara careului. Am mai avut și un jucător eliminat, deși mie mi s-a părut că Tănase a jucat mingea”, a declarat Popa.

Mai puțin savuros, cum o făcea de obicei prin afirmații, antrenorul arădean s-a arătat totuși surprins de rezultatele echipei Dacia Unirea Brăila, una dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării. „Emoții am în privința retrogradării, pentru că sunt echipe ce s-au trezit dintr-o dată și câștigă. Până acum au dormit, iar acum fac puncte. Am văzut și vineri un joc, cu oaspeții având 2-0 și apoi pierzând cu 5-2 (n.r. Dacia Unirea Brăila – Academica Clinceni 5-2, după ce oaspeții aveau 2-0 în minutul 8). Am văzut-o și pe Târgoviște cum a jucat la Brăila și m-a surprins elanul gazdelor. Emoții vor fi până la sfârșit”, a spus Popică.

Marți, de la ora 17:00, la Șiria, UTA dispută derby-ul Vestului, cu ASU Poli Timișoara. Din acest motiv, Popa a decis să-l protejeze pe autorul golului, Darius Buia, pe care l-a schimbat încă din minutul 58. „Văzuse cartonaș galben în prima repriză și mi-era frică ca, din postura de mijlocaș pe zona centrală, să nu facă un fault și să fie eliminat. Riscam să nu-l am cu Poli, un joc, după cum se știe, foarte important pentru noi. La pauză l-am atenționat și pe Tănase asupra acestui fapt, dar, din păcate, el nu a scăpat de eliminare”, a explicat Popa.

După 30 de etapei scurse din acest sezon al Ligii 2, UTA se află abia pe locul 12, cu 35 de puncte, la șase puncte peste Pandurii, ultima echipă aflată pe loc retrogradabil.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă