Ilie Stan, după remiza Gloriei Buzău cu CS Mioveni: „Cu puțin noroc, puteam câștiga”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 21:56 Campionat
Ilie Stan, după remiza Gloriei Buzău cu CS Mioveni:**

SCM Gloria Buzău s-a ales tot cu un punct și după al doilea meci oficial desfășurat în acest an. După remiza de pe teren propriu cu „U” Cluj (scor 2-2), meci în care la pauză conducea cu 2-0, echipa lui Ilie Stan a terminat la egalitate și jocul cu CS Mioveni, scor 0-0, desfășurat în deplasare, vineri, în deschiderea etapei a 24-a a Ligii 2.

Prima repriză a meciului de la Mioveni a fost una modestă, fără ocazii de gol, însă partea secundă a fost mai animată, în ultima jumătate de oră irosindu-se mai multe șanse de a se înscrie. Ilie Stan și-a făcut tactica în primul rând ca echipa sa să nu primească gol, pentru ca toate șansele de a marca să vină pe contraatac. Munteanu (56, 69), Tucaliuc (60) și Balgiu (63 – bară) au avut situații mari de a înscrie pe această desfășurate a meciului, însă golul n-a mai picat, iar scorul a rămas exact cum a fost și la început.

Ilie Stan: „Am luat un punct muncit”

După meci, antrenorul echipei buzoiene a remarcat din nou reprize diferite făcute de jucătorii săi, acum prima modestă și a doua mai bună, a apreciat că dacă ar fi avut mai mult noroc s-ar fi câștigat această întâlnire, dar a precizată că SCM Gloria se află pe un drum bun, în speranța că la anul se va primi drept de promovare, iar lotul format acum va triumfa.

„Am luat un punct muncit. Am fost nemulțumit total de prima repriză, exact cum la jocul trecut, cu „U” Cluj, am fost după a doua repriză, când am primit două goluri și am fost egalați. Astăzi, în prima parte nu am reușit să punem presiune pe adversar, nu am avut ocazii de gol. În schimb, după discuția pe care am avut-o la pauză cu jucătorii, le-am dat mai multă încredere și au ieșit la joc și au avut și ocazii. Cu puțin noroc, puteam câștiga. Asta este. Am jucat contra unei echipe foarte bune, cu jucători cu experiență, echipă aflată pe locul 2 în liga noastră. Acum, nu rămâne decât să ne pregătim mai bine, avem jocul de sâmbăta viitoare cu Pandurii, să câștigăm cele trei puncte și după aia să vedem ce o să urmeze.

Nu avem drept de promovare, dar încercăm să facem o echipă puternică pentru anul viitor și, în momentul în care o să avem drept, probabil că și motivația jucătorilor va fi mai accentuată. Important pentru noi este că nu am pierdut astăzi, că avem liniște și că adunăm puncte. Pentru noi este foarte important să nu pierdem, să creștem și, dacă vom lua dreptul de promovare, să fim mult mai puternici la anul și să reușim să ajungem în Liga 1, ceea ce așteptăm de foarte mulți ani”, a spus, la microfonul DigiSport, Ilie Stan, care o vede pe UTA principala favorită la promovare, iar pentru poziția a doua și a treia crede că se bat șapte-opt echipe.

Cu egalul înregistrat cu CS Mioveni, SCM Gloria Buzău a ajuns la 33 de puncte și a urcat, pentru moment, pe locul 8 în Liga 2. În etapa a 25-a, echipa lui Ilie Stan joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Pandurii Târgu Jiu.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 21:56 Campionat
Pe aceeași temă