Flavius Stoican consideră echitabil egalul Petrolului la Reșița: „Am fi putut câștiga, dar la fel de bine am fi putut pleca învinși.” Ce spune despre gafa lui Raul Avram

Marius ANGHEL 10 Nov. 2019, 15:08 Campionat

După trei victorii consecutive în campionat, toate obținute pe teren propriu, Petrolul s-a încurcat la următoarea ieșire din Ploiești. Echipa lui Flavius Stoican s-a intors doar cu un punct din deplasarea de la Reșița, unde a remizat, scor 1-1 cu CSM, și a ratat o bună șansă de a se apropia de primele două clasate CS Mioveni și UTA. În plus, după acest egal, Petrolul a pierdut la golaveraj locul 3, în detrimentul Farului.

Raul Avram, bâlbâieli peste bâlbâieși până și-a băgat mingea în poartă

Reșița a irosit o primă mare ocazie în minutul 5, când Cristea n-a fost capabil să înscrie din 5 metri după o centrare ideală din dreapta a lui Ene, mijlocașul trimițând de acolo peste transversală. Apoi Petrolul s-a instalat la conducerea jocului și a presat până a deschis scorul prin Laurențiu Marinescu (24), care a trimis din 10 metri după o respingere în față a lui Ehmann.

Jucătorii lui Stoican au arătat siguranță în prima repriză și au dat impresia că nu vor avea probleme să se impună. Nu a fost însă așa. În partea secundă s-au retras din nou în defensivă și au devenit ezitanți. Ene (52), Vasiu (54) au văzut cât de nesigur este portarul Raul Avram, iar Cristian Danci (62) l-a pus și el la încercare după o pătrundere pe dreapta. Șutul său din 10 metri, care s-ar fi dus paralele cu linia porții, a fost boxat însă de Raul Avram în propria plasă. Cu toate acestea, Danci a fost creditat cu reușita.

Cioinac (69), Marinescu (70), Olaru (77) sau Stănescu (81) și, din nou Raul Avram (86), când și-a scăpat mingea printre picioare, dar s-a dus pe lângă bară, au mai irosit șanse de gol pe final, însă partida s-a încheiat la egalitate, un rezultat echitabil până la urmă.

Flavius Stoican: „Consider că rezultatul este unul echitabil”

După meciul din Valea Domanului, Flavius Stoican a declarat că punctul obținut este unul câștigat pe un teren greu și a lăudat mai mult adversarul decât să explice jocul echipei sale. Pe „terenul greu” de la Reșița s-au impus Rapid (2-1), Viitorul Pandurii (7-1)și UTA (3-2), iar Turris-Oltul a luat un punct (1-1). În rest, CSM Reșița s-a impus în fața unor echipe modeste în deplasare: „U” Cluj, Pandurii, Farul sau Buzău.

„Consider că am câștigat un punct la acest meci. A fost un joc care s-a disputat pe un teren greu, împotriva unei echipe foarte bine organizate. Pe această cale aș dori să-l felicit pe Leontin Doană pentru că a reușit lucruri frumoase cu CSM Reșița. Toate echipele care au venit la Reșița au avut meciuri grele. Singurul accident îl consider meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Celelalte echipe care au venit în Valea Domanului au avut de suferit. Reșița are jucători care aleargă foarte mult. La acest meci pot spune că terenul a îngreunat jocul ambelor echipe. Până la urmă, a fost un meci în care s-a pus accent pe dăruire și muncă. Am fi putut câștiga, dar la fel de bine am fi putut pleca învinși de aici. Consider că rezultatul este unul echitabil”, a spus Flavius Stoican, citat de Caraș Online.

Ca fapt divers, după meciul cu Petrolul, Leontin Doană a fost demis de la CSM Reșița și înlocuit cu Dorinel Munteanu.

I-a luat apărarea portarului: „Asta este, se întâmplă să mai și greșim”

Antrenorul Petrolului i-a luat apărarea portarului Raul Avram, care și-a băgat mingea în propria poartă, a avut și alte ezitări și la 1-1 și-a scăpat mingea printre picioare, însă a avut șansă că s-a dus pe lângă bară. De altfel, Avram este ținut în „primul 11” cu toate că joacă slab de câteva etape bune. Ezitări a avut și cu Csikszereda, pe care Stoican se pare că le-a uitat.

„La golul Reșiței s-au produs greșeli în apărare. Nu vreau să scot în evidență aceste lucruri. Până la urmă, greșim cu toții, pierdem cu toții și câștigăm cu toții. În etapa trecută portarul nostru ne-a salvat cu Csikszereda, iar acum a greșit. Asta este, se întâmplă să mai și greșim. Toți jucătorii vor să ne îndeplinim obiectivul. În timpul unui campionat sunt momente bune și momente mai puțin bune. Eu trebuie să fiu aproape de jucători în momentele mai puțin bune și să le ridic moralul”, a mai declarat antrenorul Petrolului.

Cu 25 de puncte acumulate în 14 meciuri jucate în 16 etape, Petrolul cade pe locul 4, fiind devansată de Farul, care are tot 25 de puncte, însă deține un golaveraj mult superior. În etapa intermediară, Petrolul joacă marți, pe teren propriu, de la ora 19:30, cu Viitorul Pandurii, echipă clasată pe locul 9, cu 21 de puncte și care vine după înfrângerea cu Dunărea Călărași. Echipa gorjeană le-a învins pe Rapid, în Giulești, Farul, Argeș sau Metaloglobus.

Rezumatul meciului:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Petrolul Ploiești și Miruna Mihancea

Marius ANGHEL 10 Nov. 2019, 15:08 Campionat
Pe aceeași temă