Festival de gafe în Regie: s-au marcat 6 goluri în Rapid – Hapoel Haifa. Tot ce trebuie să știi despre echipa antrenată de Daniel Pancu înainte de startul Ligii 2

  • Rapid a remizat, luni, în Regie, cu Hapoel Haifa, scor 3-3, în meciul de prezentare înainte de startul noului sezon.
  • Giuleștenii au condus cu 2-0 la pauză, însă israelienii au trecut la conducere în finalul partidei, după mai multe erori în defensiva echipei antrenate de Daniel Pancu.
  • Marian Vlada a înscris pentru 3-3 cu cinci minute înainte de final, astfel că Rapid continuă să fie neînvinsă în perioada de pregătire, ajungând la opt meciuri în care are șapte victorii și o remiză.

 

Marian Drăghiceanu a deschis scorul în minutul 19, după o eroare în defensiva oaspeților. Decarul Rapidului a recuperat la 25 de metri, a avansat, după care a șutat la colțul lung. Portarul Jasmin Buric n-a avut nicio șansă, iar giuleștenii au preluat conducerea. După numai șapte minute, giuleștenii s-au distanțat pe tabelă. Antonio Sefer a centrat din partea dreaptă, iar Facundo Mallo a marcat cu o lovitură de cap pentru 2-0.

Hapoel Haifa a redus diferența în minutul 61, la capătul unui carambol în careul Rapidului. Căpitanul Vermut a centrat în șase metri, fundașul Kapiloto a reluat în transversală, iar apoi mingea a ajuns la Antonio Sefer, dar șeptarul lui Pancu a lovit balonul complet greșit. Din gheata lui Sefer, mingea a ricoșat înapoi în careul Rapidului, de unde Almog Buzaglo a preluat și a înscris pentru 2-1.

Rapid se putea desprinde din nou la două goluri, dar Goge a nimerit transversala. Apoi au urmat moment halucinante în defensiva Rapidului. Haifa a egalat în minutul 77, după o ieșire hazardată a portarului Alexandru Achiriloaie. Buzaglo a înscris cu poarta goală. Tânărul în vârstă de 18 ani l-a înlocuit pe pauză pe Drăghia. La doar 60 secunde distanță de la acel gol, israelienii a preluat conducerea partidei. Fundașii lui Pancu au fost prinși din nou pe picior greșit, Achiriloaie a ieșit aiurea și a fost driblat la marginea careului, iar tabela indica 3-2 pentru Hapoel Haifa.

Rapid a egalat cu cinci minute înainte de final, grație unui penalty obținut de Sandro Djuric. Mijlocașul a șutat de la 16 metri, iar un adversar a oprit balonul cu mâna. Marian Vlada a punctat de la 11 metri.

S-a terminat 3-3, iar pentru Rapid urmează jocurile „de foc” din Liga 2. Daniel Pancu a stat liniștit în prima repriză, când a folosit formula de bază. După schimbările efectuate la pauză au apărut și câteva greșeli în defensivă. Oaspeții de la Hapoel Haifa au profitat și au înscris de trei ori, însă Vlada a închis tabela în minutul 85. Gabi Tamaș n-a fost în lotul lui Hapoel Haifa pentru meciul cu Rapid.

Jocul dintre Rapid și Hapoel Haifa a fost condus la centru de arbitrul Iulian Dima, central aflat în lotul de Liga 1. La meciul din Regie a fost prezent și Mircea Lucescu.

Hapoel Haifa a încheiat cantonamentul din România cu un egal, după două victorii: 3-1 cu SCM Gloria Buzău, și 2-0 cu CS Mioveni.

Rapid – Hapoel Haifa 3-3
Marian Drăghiceanu 19′, Facundo Mallo 26′, Marian Vlada 85′ – pen. / Almog Buzaglo 61′, 77′, 78′

Rapid, prima repriză: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Mallo, Bg. Manole, Oanea – Jorza, R. Lazăr – Sefer, Labeau, Drăghiceanu – Hlistei
Rapid, repriza secundă: Achiriloaie – Băjan, Iacob, Jorza, Demici – Dulca, Djuric, Goge – Dodoi, Roskopf, Vlada.
Antrenor: Daniel Pancu

Hapoel Haifa, prima repriză: J. Buric – Eli, Kapiloto, Ben Vahaba, Malul – Tapoko, Gaj – Vermut (cpt.), Arel, Ben Basat – Buzaglo
Antrenor: Haim Silvas

Parcurs aproape perfect în pregătire: 7 victorii din 8 partide

Rapid a început perioada de pregătire cu două amicale puternice. Băieții lui Daniel Pancu au învins Concordia Chiajna, scor 1-0, respectiv Csikszereda, cu același scor. Mai apoi a urmat cantonamentul din Turcia, unde Rapid a câștigat toate cele cinci jocuri de pregătire. Giuleștenii au învins-o în primul meci cu 2-0 pe Yeni Malatyaspor, formație care a încheiat sezonul pe locul 5 în prima ligă din Turcia și va participa în Europa League. A urmat succesul contra selecționatei Turciei a jucătorilor fără contract, scor 3-2. Al treilea joc a adus și cel mai categoric succes, scor 8-1, în fașa naționalei de tineret a Turkmenistanului. Ultimele două jocuri test au avut loc pe 17 iulie, cu Gazișehir Gaziantep și din nou cu selecționata Turciei a jucătorilor fără contract. Rapid a câștigat ambele jocuri cu același scor: 2-1.

Acum, Rapid a remizat cu Hapoel Haifa, scor 3-3.

Rapid înfruntă SSC Farul Constanța în prima etapă

Noul sezon al Ligii 2 începe pe 3 august 2019 și se încheie pe 30 mai 2020, exact ca ediția trecută, făcând excepție de ani. Prima parte a sezonului, care are loc în acest an, 2019, se desfășoară până pe 7 decembrie, atunci când are loc etapa a 21-a, adică a doua a returului. În acest interval sunt programate și două etape intermediare, pe 16 octombrie (etapa 12) și 13 noiembrie (etapa 17). Partea a doua a sezonului debutează pe 22 februarie 2020, cu etapa a 22-a, și se încheie în jurul datei de 30 mai 2020, odată cu disputarea etapei a 38-a. În această perioadă sunt programate tot două intermediare, pe 8 aprilie (etapa 29) și 13 mai (etapa 35).

Programul primei etape:

Rapid București – SSC Farul Constanța
Concordia Chiajna – Daco-Getica București
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Târgu Jiu
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni
CSM Reșița – Universitatea Cluj
Luceafărul Oradea – Sportul Snagov
FC Argeș – Ripensia Timișoara
SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda Miercurea Ciuc
Metaloglobus București – Petrolul Ploiești
UTA Arad – Dunărea Călărași

Vezi aici programul complet al sezonului 2019/2020

Rapid are un nou echipament pentru Liga 2

Rapid a renunțat la parteneriatul cu firma Fourteen, iar jucătorii vor îmbrăca de acum înainte un echipament produs de firma Macron. Noile tricouri au fost prezentate luni, înaintea amicalului cu Hapoel Haifa. Dinamo este, de asemenea, unul dintre cluburile sponsorizate de Macron. În Europa, firma de echipament sportiv se mai ocupă de echipe precum Lazio, Sporting Lisabona, OGC Nice, Trabzonspor, Steaua Roșie Belgrad, PAOK Salonic, Union Berlin, Stoke City sau Real Sociedad.

Antrenorul Daniel Pancu se bazează pe 30 de jucători

Daniel Pancu are la dispoziție un lot format din 30 de jucători. Media de vârstă a echipei este de 22.3 ani.

Zece jucători a transferat Rapid în această vară: Alexandru Achiriloaie (portar, nr. 1, Academica Clinceni), Matias Roskopf (atacant, nr. 9, ex FC Hermannstadt), Brighton Labeau (atacant, nr. 14, Amiens), Enrichi Finica (fundaș, nr. 15, Torino U17), Sandro Djuric (mijlocaș, nr. 20, Austria Lustenau), Facundo Mallo (fundaș, nr. 26, Dinamo), Gabriel Dodoi (atacant, nr. 27, Pandurii), George Tudoran (mijlocaș, nr. 70, Pandurii), Rareș Lazăr (mijlocaș, nr. 8, CS Mioveni) și Alexandru Dulca (mijlocaș, nr. 97, Luceafărul Oradea).

Rapid a pus în vânzare abonamentele pentru Liga 2

Clubul a scos la vânzare abonamentele pentru sezonul 2019/2020 cu două săptămâni înainte de începerea campionatului. Pentru a atrage cât mai mulți suporteri la toate meciurile, Rapid a demarat o inedită campanie de promovare a vânzării abonamentelor. Giuleștenii au realizat un clip video în care este filmat un suporter care are aceeași vârstă cu Rapidul, 96 de ani. Pe imaginile cu Nea Chivu din clip se aude și vocea inconfundabilă a unui alt mare simpatizant al clubului din Grant, actorul Mitică Popescu.

Prețul pentru un abonament la Tribuna 1 costă 390 de lei, unul pentru Tribuna a 2-a are valoarea de 240 de lei, în timp ce pentru unul la Peluza 2 fanii Rapidului trebuie să scoată din buzunar 160 de lei. Abonamentele vor fi valabile la toate meciurile organizate pe stadionul din Regie, dar și la cele care vor fi desfășurate pe Arena Națională.

Președintele clubului, Ovidiu Burcă, a recunoscut că meciurile cu Petrolul sau „U” Cluj se vor juca, cel mai probabil, pe Arena Națională. „Dacă vom avea un meci de genul Rapid – Petrolul, cu siguranță vom juca pe Arena Națională. Nu știu dacă se va umple stadionul, dar cu siguranță vor asista cel puțin 30.000 de oameni la meci”, a spus Burcă, pentru ProSport.

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: FC Rapid 1923

Pe aceeași temă