FC Hermannstadt a sărbătorit cu șampanie promovarea matematică în Liga 1, pe terenul Chindiei. Târgoviștenii au fost fair-play cu sibienii | Reacțiile antrenorilor

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 14 May. 2018, 09:37 Campionat

Chindia și Hermannstadt au remizat, scor 1-1, în derby-ul etapei a 34-a a Ligii a 2-a, consumat duminică la prânz pe „Eugen Popescu”, în fața a peste 5.000 de spectatori. Cu barajul, respectiv promovarea în buzunar, cele două combatante au arătat un fotbal plăcut în primul mitan, dar s-au anulat reciproc după pauză.

Sabin Lupu (5) a deschis scorul repede lângă Turn, la prima acțiune serioasă a oaspeților. Chindia a reacționat repede. Revenit după o suspendare de trei etape, căpitanul Cherchez (15, 27) a trecut în două rânduri pe lângă egalare. Sibiul putea da lovitura în minutul 37. Lansat de Rusu, Neagu a trimis mult peste din poziție de singur cu portarul. Mai insistenți și mai ofensivi, târgoviștenii au înscris până la pauză. Același Cherchez l-a învins pe fostul FCSB-ist Niga din centrarea lui Liviu Mihai (42).

După odihnă nu s-a mai jucat mare lucru, ambele formații mulțumindu-se cu remiza: pe deoparte Sibiul și-a asigurat și matematic locul de Liga 1, iar dincolo, gazdele n-au forțat prea mult înaintea barajului, dar nici nu au dezamăgit, în fața unei asistențe record în acest sezon.

Lume multă și fair-play

5.000 de oameni au venit în tribunele stadionului „Eugen Popescu” la jocul Chindiei cu Hermannstadt, programat duminică, la ora 11:00. Atmosfera a fost liniștită, iar fondul sonor întreținut de 20 de fani ai oaspeților. În final, mii de târgovișteni i-au aplaudat pe jucătorii lui Pelici, care au sărbătorit la Târgoviște cu șampanie promovarea în Liga 1, chiar pe gazonul bătrânului stadion de lângă Turn.

„Chindia, ne vedem în A”, au răspuns sibienii gestului superb al fanilor gazdelor.

Două meciuri în patru zile

Chindia va juca miercuri la Balotești, în etapa a 35-a, una intermediară (ora 16:30), iar sâmbătă o va primi pe CS Afumați (ora 16:00), în ultimul meci pe „Eugen Popescu” dinaintea barajului de promovare în Liga 1. Până la baraj, Chindia va mai juca la Călărași, în fața echipei lui Dan Alexa (etapa 37). În ultima rundă a campionatului, echipa din Târgoviște va sta, dar va primi trei puncte la „masa verde” în contul jocului cu Olimpia Satu Mare, formație retrasă din competiție.

De partea cealaltă, FC Hermannstadt joacă miercuri, de la ora 16:30, acasă cu Metaloglobus București, iar în weekend se deplasează la Academica Clinceni. Până la final mai are meciuri cu CS Mioveni (a) și Sportul Snagov (d).

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – AFC HERMANNSTADT     1-1
Cristian Cherchez 42′ / Sabin Lupu 5′

Aioani – Martac, Vătavu, D. Ciobotariu, D. Dumitrașcu – Pencea (Nisipeanu 74′), L. Mihai, Rogoveanu, Crinel Stoica (Licu 89′) – D. Florea, Cherchez (cpt.)(Jurj 81′)
Rezerve neutilizate: Meilă – Neicuțescu, Ad. Ioniță, Acasandrei
Antrenor: Nicolae Croitoru

Niga – Mih. Stancu, R. Crișan, Ct. Pîrvulescu, D. Tătar (cpt.) – Danci (Bg. Rusu 31′), Dumitriu – S. Lupu (P. Petrescu 83′), C. Neagu (Boboc 55′), Curtean – Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: Căbuz – Monea, Dâlbea, I. Stoica
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște – Dâmbovița); Spectatori: 5.000; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Stelian Slabu (Brașov).

Urmăriți mai jos declarațiile celor doi antrenori, Nicolae Croitoru și Alexandru Pelici, după finalul jocului de la Târgoviște:

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Tribuna
Video: Cătălin CLOPOTARU / AFC Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 14 May. 2018, 09:37 Campionat
Pe aceeași temă