Față în față cu „lupii” pentru a treia oară în acest sezon! A stricat debutul Petrolului în Liga 2 și acum vrea să retrăiască senzația pe „Ilie Oană”: „Putem face o figură frumoasă”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2019, 15:01 Campionat
Față în față cu

A întâlnit Petrolul de două ori în prima parte a campionatului aflat în curs de desfășurare, iar acum se pregătește de a treia confruntare directă. A înregistrat o remiză și o înfrângere, iar acum speră ca revenirea pe „Ilie Oană” să-i aducă și o victorie. E vorba despre antrenorul Laszlo Balint (39 de ani), cel care a dus-o pe primul loc pe Sportul Snagov, iar în această iarnă a luat o decizie surpriză și i-a lăsat pe ilfoveni pentru a o prelua pe Metaloglobus, aflată la retrogradare.

Cu Sportul Snagov, Balint a încurcat Petrolul chiar la Ploiești, în prima etapă a sezonului, atunci când cele două echipe au remizat fără gol, scor 0-0. În prima rundă a returului, la Ghermănești, „lupii” și-au luat revanșa și s-au impus cu 1-0, prin golul din minutul 6 al lui Alexandru Șaim Tudor. Acum, antrenorul brașovean o pregătește pe Metaloglobus, o altă echipă cu care Petrolul are vise urâte. În etapa a 4-a a sezonului, la București, jucătorii pregătiți atunci de Leo Grozavu cedau cu 1-0, după ce încasau un gol chiar înainte de pauză, de la Ștefan Niculae. Între timp, Metaloglobus s-a întărit în această iarnă, și-a pus un nou antrenor, a debutat cu o victorie în noul an, 1-0 cu FC Argeș, și vrea să continue în același ritm și în fața găzarilor.

Laszlo Balint are încredere că jucătorii săi pot face o figură frumoasă și în meciul de duminică, de la ora 14:00, de la „Ilie Oană”. Antrenorul Metaloglobusului se așteaptă la o creștere a nivelului de joc a elevilor săi și le-a transmis că atmosfera creată de publicul ploieștean trebuie să-i motiveze suplimentar.

„Ne așteaptă o deplasare extrem de dificilă, pe terenul poate principalei favorite la promovare. Este clar că pornim cu șansa a doua în acest meci, avem un obiectiv diametral opus față de adversarii noștri, însă asta nu înseamnă că venim ca victime sigure! Încă nu sunt mulțumit de cum ne exprimăm pe teren, am suferit destul de mult în etapa precedentă, însă am lucrat în această săptămână să remediem problemele pe care le-am identificat în meciul cu FC Argeș, și mă aștept la o creștere a nivelul jocului nostru. Știm că Petrolul este o echipă puternică, are jucători valoroși care pot decide oricând soarta unui joc, i-am analizat foarte bine, și cred că putem face o figură frumoasă, am încredere că băieții vor fi motivați de atmosfera de pe Ilie Oană, și sperăm să scoatem maxim posibil din acest meci”, a spus Laszlo Balint, care în vara trecută a fost dorit pe banca Petrolului, însă, în cele din urmă, șeful clubului ploieștean l-a ales pe Leo Grozavu.

În lotul pe care îl are la Metaloglobus, Balint se bazează și pe trei foști petroliști: fundașii Gabriel Frîncu și Florin Plămadă și mijlocașul Claudiu Herea. Antrenorul bucureștenilor e încrezător că cei trei jucători vor reuși să îi determine și pe ceilalți coechipieri că Petrolul nu este de neînvins.

„E adevărat că avem în lot jucători care au evoluat nu demult pentru Petrolul, sunt obișnuiți cu atmosfera stadionului și sper să transmită din motivația și determinarea lor și celorlalți jucători. Cu toate astea, ei trebuie să rămână echilibrați, nu au nimic de demonstrat nimănui de la Petrolul, dar sunt jucători cu calități certe, în care eu cred foarte mult, și sunt convins că vor reuși să facă un joc bun”, a mai spus Balint.

La fel ca Balint, și portarul Florin Iacob, dacă va titularizat în meciul de duminică, va fi la al treilea joc împotriva Petrolului în acest sezon. În primele două a apărat poarta Snagovului.

Înaintea meciului direct din etapa a 23-a, Petrolul se află pe locul 3, cu 48 de puncte, iar Metaloglobus e pe poziția a 15-a, cu 24 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Mar. 2019, 15:01 Campionat
Pe aceeași temă