EXCLUSIV | Motivele din spatele demisiei neașteptate a lui Mugur Gușatu. Cum comentează președintele clubului ASU Politehnica

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Oct. 2019, 20:18 Campionat

Etapa cu numărul 13 a mai adus o demisie în Liga 2. La trei zile, dar nu „după Scripturi”, ci după meciul pierdut cu 1-0 cu UTA, Mugur Gușatu (50 de ani) a plecat de la ASU Politehnica Timișoara. Decizia a părut ciudată, cu atât mai mult cu cât din 13 puncte, 9 le-a făcut echipa sub bacheta fostului atacant. Liga2.ro a „săpat” în lumea fotbalului vestic și a aflat motivul plecării antrenorului după doar opt jocuri pe banca echipei timișorene.

Spiritele nu s-ar „încins” definitiv la meciul pierdut la Arad, duminică, în derby-ul Vestului. Problema mare a fost la antrenamentul de marți. Jucătorii cu experiență din lot, ca de exemplu Ioan Mera sau Cristian Scutaru, au comentat la ședința de pregătire. Concret, din informațiile noastre din sânul echipei, jucătorii care nu mai sunt la prima tinerețe ar fi spus că, din punct de vedere tactic, e nevoie de mai mult decât poate Mugur Gușatu. De altfel, prin Timișoara, de când a venit Gușatu circulau zvonuri cum că fotbaliștilor nu le place stilul fostului atacant, pentru că nu ar mai face vizionări de jocuri, explicate pentru echipă.

Unele speculații mergeau spre ideea că supărarea era cauzată și de alt episod de la Arad. După meci, când Gușatu era ieșit, Sebastian Novovic, liderul Druckeria, a intrat în vestiar. Aparent, ar fi vorbit mai degrabă încurajator cu jucătorii, decât să-i certe. „Eu am venit direct de pe teren (n.r. – în sala destinată conferințelor de presă), nu am fost la vestiar. Nu am văzut ceea ce a fost acolo. Eu, cât am fost la echipă, nu a venit nimeni la vestiar. E e problema lor dacă vor să vorbească, dar nu când sunt eu acolo”, a spus Gușatu, întrebat la Arad despre acest aspect.

Foale interimar, se caută înlocuitor

Până la ora publicării articolului, Mugur Gușatu nu a răspuns apelurilor telefonice. În schimb, a oferit o declarație președintele din acte al clubului, prorectorul Universității Politehnice, Florin Drăgan.

„Astăzi am avut o discuție cu el. Eu l-am simpatizat și ca jucător, și ca antrenor. Mi-a spus și mie că pleacă din motive personale. Decizia era luată. Personal, nu cred că un antrenor la vârsta lui pleacă din cauza comentariilor unor jucători. În principiu, vom avea o întâlnire și vom căuta să aducem alt antrenor”, a declarat Drăgan pentru Liga2.ro.

Sâmbătă, la meciul cu Dunărea Călărași (ora 14:00), de pe banca echipei va da indicații secundul Antonio Foale.

Mugur Gușatu, pesimit de când a venit la ASU Poli

Gușatu a stat la Poli șapte etape și a mai prins eliminarea echipei din Cupa României. Când a venit la echipă, a spus că știe că misiunea va fi foarte dificilă.

„Mă gândesc că, dacă erau alte condiții, nu se apela la mine. Și nu mă gândesc numai din punct de vedere al marcării golurilor. Mă refer în general, la o echipă care are probleme din mai multe puncte de vedere. Dar așa se întâmplă întotdeauna, trebuie să fie un sacrificat de serviciu, sper să nu fiu eu acela, dar, în orice caz, mă bucură ceea ce fac și am venit cu mare plăcere. Eu trebuie să cunosc foarte bine jucătorii. Fac apel pe această cale la toți colaboratorii mei să mă ajute, ca gradul de adaptabilitate să fie mult mai mare. Am vizionat ultimele trei jocuri de-ale lor. Pe unii dintre ei îi știu, pe cei care au evoluat mai mult în prima ligă decât pe ceilalți. Cu unu dintre ei, Manea, am și lucrat, la Universitatea Craiova, ca junior. Ușor-ușor, ar trebui să ne cunoaștem și să devenim mult mai profesioniști și să ne schimbăm atitudinea față de fotbal. După aceea vor veni și celelalte lucruri. Muncind, cu sacrificiu și, nu în ultimul rând, cu pasiune. Dacă ei nu sunt pasionați, cu siguranță nu vor juca fotbal la nivel înalt. Totul pornește de la individ. Atâta timp cât va fi pasionat, cu siguranță va reuși”, a spus Gușatu când a venit la ASU Poli, pe 2 septembrie.

Oficial, „versiunea” clubului ASU Politehnica Timișoara e că Mugur Gușatu a plecat din motive personale: „Din motive personale, Mugur Gușatu a decis să renunțe la colaborarea cu echipa noastră. Îi mulțumim pentru tot ce a încercat și a reușit să facă în alb-violet. Lotul de jucători va fi coordonat în continuare de Toni Foale.”

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Oct. 2019, 20:18 Campionat
Pe aceeași temă