Emil Săndoi, prezentat oficial la FC Argeș! Vali Năstase îi va fi secund. „Ne dorim să construim o echipă puternică și să aducem cât mai mulți oameni la stadion”

Marius ANGHEL 05 Jan. 2018, 14:34 Campionat

Este oficial! FC Argeș va fi pregătită din 2018 de Emil Săndoi (52 de ani). Numirea tehnicianului oltean pe banca tehnică a grupării din Trivale s-a făcut în această dimineață în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în sala de ședințe a Primăriei Pitești.

La prezentarea noului antrenor al echipei argeșene au fost prezenți primarul Piteștiului, Cornel Ionică, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș, Cristian Gentea, și directorul executiv al grupării alb-violete, Dragoș Adrian Șerban. Ultima echipă antrenată de Emil Săndoi a fost Concordia Chiajna, formație pe care a pregătit-o în 2016.

Noul tehnician al echipei de fotbal a Piteștiului a semnat pe un an și jumătate, obiectivul fiind promovarea în Liga 1 la finalul sezonului următor. Săndoi a anunțat la conferința de presă și colaboratorii cu care va lucra. Vali Năstase, fostul fotbalist al lui FC Argeș va ocupa funcția de secund, iar Dan Didiță se va ocupa de pregătirea fizică a echipei. Dumitru Hotoboc va rămâne și în partea secundă a sezonului antrenorul cu portarii.

Ionică: „Am făcut alegerea cea mai bună”

Primarul Piteștiului a explicat cum s-a ajuns la varianta Emil Săndoi. „Am avut mai multe discuții cu oamenii de fotbal, colegii din Consiliul de Administrație, cu domnul președinte Gentea în privința numirii unui antrenor la FC Argeș. Din toate analizele și discuțiile pe care le-am avut în ultimele luni, am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă este Emil Săndoi. Au fost mai multe etape când FC Argeș nu mai bătea pe nimeni, dar și o perioadă bună pe finalul turului de campionat care ne-a liniștit în ceea ce privește atitudinea și devotamentul jucătorilor. Am propus un interimat care a fost un interimat fericit până la urmă. Noi vrem să vedem lucrurile mult mai departe și să ne asigurăm că echipa FC Argeș va avea un parcurs ascendent. Ne dorim promovarea în Liga 1 în sezonul 2018-2019. Cu experiența sa, domnul Emil Săndoi ne-a făcut niște propuneri privind echipa tehnică. Are libertatea de a găsi soluții privind consolidarea lotului pentru a ne atinge scopul. Ne dorim să jucăm un fotbal frumos, iar în 2019 să fim promovați în Liga 1. Iubitorii de fotbal, suporterii, simpatizanții echipei dar și noi, dorim foarte mult ca echipa să promoveze. Credem că am făcut alegerea cea mai bună cu domnul Emil Săndoi. Sunt aprope sigur că în următorul sezon vom promova. Vom asigura toate condițiile necasare ca echipa să aibă un parcurs ascendent și să ajungă unde îi este locul, în Liga 1”, a spus Cornel Ionică.

Gentea: „Emil este un tip educat, respectat și foarte serios”

Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș, a anunțat că echipa va fi susținută financiar și de câțiva oameni de afaceri locali foarte puternici: „Am discutat mult cu domnul primar, ne-am sfătuit și am ajuns la concluzia că domnul Emil Săndoi este soluția optimă. Emil Săndoi este un nume în fotbalul românesc. Ca jucător și-a desfășurat activitatea doar la două cluburi, Universitatea Craiova și FC Argeș. Este și un antrenor foarte bun cu care ne dorim ca la finalul sezonului următor să promovăm în Liga 1. Emil este un tip educat, foarte serios, care va fi respectat atât în vestiar cât și la federație. Ne dorim ca iubitorii fotbalului și piteștenii să vină în număr cât mai mare la stadion. Am discutat și cu câțiva oameni de afaceri din oraș care sunt foarte încântați de numirea lui Emil Săndoi. În perioada imediat următoare vor veni lângă echipă ca sponsori”.

Săndoi: „FC Argeș trebuie să revină în Liga 1”

Emil Săndoi le-a mulțumit antrenorilor care au pregătit echipa în prima parte a sezonului. „Sunt bucuros și onorat că am ajuns să antrenez FC Argeș, o echipă de mare tradiție în fotbalul românesc. Îmi doresc ca împreună să readucem acest brand în prim planul fotbalului românesc. M-am întors la Pitești după 20 de ani. Plecasem de la Universitatea Craiova în Franța, în liga a doua. Mai aveam contract încă un an, însă am preferat să mă întorc la FC Argeș după ce nea Fane Ciocă m-a sunat timp de două luni să vin la Pitești. Aici am trăit clipe minunate. Am făcut cuplu de fundași cu Vasile Popa. Mai erau la echipă Cornel Cristescu și Vali Năstase. Am avut rezultate deosebite cu FC Argeș ca jucător. Aveam șapte victorii și un singur rezultat de egalitate. Această zonă a Piteștiului este zona care ar trebui să dea cei mai mulți jucători în ligile superioare. Din păcate, în ultima perioadă nu au mai apărut așa mulți jucători de valoare. Vom încerca în perioada următoare să fim mult mai atenți la ce se întâmplă în fotbalul juvenil. Dacă putem să dăm o mână de ajutor, cu cea mai mare plăcere o vom face. Vreau să le mulțumesc celor doi antrenori care au fost în turul campionatului. Nu au avut o misiune ușoară pentru că FC Argeș era o echipă nou promovată. Vreau să le mulțumesc pentru munca pe care au făcut-o”, a spus noul antrenor al FC Argeș.

După care a anunțat care sunt obiectivele sale la FC Argeș. „Îmi doresc ca rezultatele pe care le va obține echipa să nu înșele așteptările noastre, ale suporterilor și ale dumneavoastră. Ne dorim să construim o echipă puternică și să aducem cât mai mulți oameni la stadion. Avem o perioadă la dispoziție până în vară în care va trebui să să dăm șansă tuturor jucătorilor. Vom încerca cât mai rapid să ne dăm seama de perspectivele care există și să readucem clubul FC Argeș în prim planul fotbalului românesc. În această ediție de campionat vom încerca să urcăm cât se poate de sus în clasament. Nu am avut încă un contact cu lotul de jucători, dar am urmărit câteva jocuri ale echipei. O să fie această perioadă de pregătire în care vreau ca toți jucătorii să aibă șansa lor să joace și să ne convingem de potențialul pe care ar putea să-l aibă după câteva luni. Mă refer la jucătorii tineri pentru că acolo fluctuațiile pot fi mai mari. În funcție de asta vom lua unele decizii. Nu venim cu gândul de a renunța la vreunul dintre jucători. Din punctul ăsta de vedere, toți jucătorii trebuie să fie avizi de performanță. Eu pot colabora cu oricine. Depinde dacă și persoanele respective vor să colaboreze cu mine”, a spus tehnicianul care pe 1 martie va împlini 53 de ani.

Șerban: „Programul echipei este stabilit”

Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului alb-violet a spus că programul de pregătire a fost făcut împreună cu noul antrenor al echipei: „Chiar dacă au fost sărbătorile de iarnă, noi am mai și lucrat. Este totul stabilit și pus la punct. Programul de pregătire este făcut. La fel și meciurile de verificare sunt stabilite împreună cu staff-ul tehnic. Rămâne să stabilim acum doar orele de disputare ale meciurilor. Sunt jocuri cu echipe de liga a patra, a treia și a doua. În funcție de programul de pregătire al altor echipe vom stabili și ultimii doi adversari”.

În cariera sa de antrenor, Săndoi a pregătit de două ori Universitatea Craiova, de două ori Pandurii Târgu Jiu, a fost selecționerul naționalei de tineret a României și a mai condus și echipele FC Vaslui, CS U Craiova și Concordia Chiajna.

După 21 de etape desfășurate în Liga 2, FC Argeș se clasează pe locul 7, cu 34 de puncte, dintre care trei a obținut la „masa verde”, cu Luceafărul Oradea. Piteștenii au 9 victorii, 7 egaluri, 5 înfrângeri și un golaveraj pozitiv: 28-16.

Articol și foto de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 05 Jan. 2018, 14:34 Campionat
Pe aceeași temă