Dunărea a știut ce a vrut în fața unei Politehnici care a mers relaxată la Călărași. Liderul a trecut fără probleme de timișoreni, dar diferența putea fi mai mare

Marius ANGHEL 13 Apr. 2018, 20:54 Campionat

Dunărea Călărași continuă marșul spre prima ligă după un succes foarte ușor obținut, astăzi, scor 2-0, în debutul etapei a 29-a, cu ASU Politehnica. Timișorenii au avut doar două ocazii, și acelea în repriza secundă, după o prestație deloc consistentă. Fără antrenorul Foale, dar și fără Sorescu, Ignea sau Predescu, bănățenii nu au reprezentat decât un „sparring partener” pentru formația lui Dan Alexa, care a marcat prin Valentin Alexandru și Valentin Munteanu.

Antrenorul Iulian Prodana trimis pe teren o echipă de start utilizată în premieră în acest sezon, cu Ghinescu atacant improvizat, dar și trei mijlocași centrali cu profil defensiv.: Poparadu, Krausz și Lazea. Cu această formulă, timișorenii au avut un singur balon pe lângă poartă, dintr-o fază fixă fără pericol. Dunărea a controlat jocul și Dur-Bozoancă a salvat echipa după o lovitură liberă bătută de Silviu Pană. Missi Mezu a avut și el un șut bun, dar care nu a prins spațiul porții.

Alexandru rămâne golgheterul ligii secunde, cu 20 de reușite

Inevitabil, golul a venit în minutul 33, după unul dintre numeroasele cornere obținute de gazde în prima jumătate a partidei. Cu Poparadu care primea îngrijiri medicale după o lovitură la marginea terenului, timilorenii au primit gol după ce Vali Alexandru a tras după o preluare și o întoarcere de clasă.

Fără o mare replică ofensivă a oaspeților, în mod firesc a venit și cel de-al doilea gol. Reușita a venit tot după un corner, în minutul 43. Vali Alexandru a trimis cu capul pentru Vali Munteanu, aflat lângă bara porții lui Dur-Bozoancă, la o fază la care defensiva timișoreană a fost descoperită.

Doar două ocazii în repriza a doua pentru timișoreni

La pauză, Lazea a fost scos și la alb-violeți a intrat atacantul Ionuț Plămadă, dar lucrurile nu s-au schimbat până spre jumătatea reprizei. Vali Alexandru a avut trei șanse de a marca. Mai întâi cu o dublă ocazie, cu bară și șut pe lângă buturi la centrarea lui Missi Mezu, iar apoi cu o reluare cu capul care nu a prins spațiul porții, la o minge centrată de Pană. Abia în minutul 61, nou-intratul Coadă a creat prima ocazie a oaspeților. Mijlocațul a reluat pe lângă poartă din foarfecă o minge venită de la Motreanu.

Gazdele au dominat și finalul. La oaspeți a debutat un fotbalist de 15 ani

Dunărea a mai încercat combinația dintre Mezu și Alexandru, dar atacantul nu a găsit din nou poarta. Dur-Bozoancă a intervenit bine la un șut al lui Iacob, iar Șandru a reluat dintr-o poziție bună pe lângă poartă. Nici Plămadă nu a rămas dator și a arătat că totuși Timișoara a avut atacant pe teren, dar Lungu a plonjat, pe fază. Mai spunem că la final, la bănățeni a intrat și puștiul de 15 ani Alex Gașpar, debutant în liga secundă. A fost singurul câștigat al trupei alb-violete din acest meci, după un final de campionat care îi găsește pe bănățeni fără presiunea unui obiectiv.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Călărași

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    2-0  
Valentin Alexandru 33′, Valentin Munteanu 43′

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Tomozei – Cr. Pușcaș (C. Cristea 69′), Drăghiceanu (P. Iacob 59′) – Missi Mezu, Sil. Pană (Cip. Rus 80′), Val. Munteanu – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Al. Stoica, Dobrosavlevici, Mendy
Antrenor: Dan Alexa

Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Krauzs, Poparadu – Giuricici (Coadă 59′), Lazea (I. Plămadă 46′), Vas. Nicolae (Al. Gașpar 81′) – Ghinescu
Rezerve neutilizate: Borbei – Al. Prodana, D. Radu, M. Ursu
Antrenor: Iulian Prodana

Stadion: Central „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Călărașiul a ajuns la 71 de puncte și e lider în Liga 2, iar săptămâna viitoare va merge la Știința Miroslava. ASU Poli rămâne pe locul 7, cu 44 de puncte. Săptămâna viitoare va câștiga la „masa verde” cu Olimpia Satu Mare. Vineri seara însă, echipa va fi implicată în meciul de suflet cu foștii jucători din prima generație Poli AEK.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Alexandru Botezatu și Catalin Nițu
 

Marius ANGHEL 13 Apr. 2018, 20:54 Campionat
Pe aceeași temă