Dică așteaptă un „meci perfect” de la jucătorii săi pentru a obține un rezultat pozitiv cu „U”. Antrenorul explică problemele găsite la Pitești: „S-a făcut mult tam-tam”

Marius ANGHEL 16 Aug. 2019, 14:54 Campionat
Dică așteaptă un

Campionii FC Argeș și-a reparat la Sportul Snagov începutul cu stângul în noul sezon al Ligii 2. Echipa antrenată de Nicolae Dică i-a învins pe ilfoveni cu 3-0, făcând pe jumătate uitată înfrângerea de pe teren propriu cu Ripensia (1-2). Iar pentru piteșteni urmează un meci și mai greu, sâmbătă, de la ora 15:30, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, una dintre contracandidatele în lupta pentru promovare.

Însă și „U” Cluj a avut un parcurs asemănător în primele două etape. A cedat cu 0-2 la CSM Reșița și a câștigat acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, tot cu 3-0. Nicolae Dică știe însă că meciul cu ardelenii va fi foarte dificil, iar pentru a obține ceva, elevii săi trebuie să facă un joc perfect. Antrenorul cere răbdare pentru ca echipa să arate ceea ce el își propune.

„Ne așteaptă o partidă foarte grea, cu un adversar foarte bun care și-a propus promovarea în prima ligă. O echipă cu jucători cu mare experiență la Liga 1, care au trecut pe la echipa națională, jucători străini care au fost în Liga 1, o echipă foarte bună din punctul meu de vedere. Chiar dacă în prima etapă au pierdut acel joc la Reșița, au reușit apoi să câștige cu 3-0. Noi trebuie să fim pregătiți 100 la sută din toate punctele de vedere. Trebuie să facem un meci perfect ca să reușim un rezultat pozitiv.

Mă bucur că băieții au avut reacție și am reușit să câștigăm la Snagov în urma unui joc bun. Trebuie să avem încredere. Vreau de la jucătorii mei mai mult curaj, mai multă personalitate pentru că îi văd în fiecare zi cum muncesc. Ceea ce facem la antrenamente, trebuie să punem în aplicare și pe teren. Echipa este pe un drum bun. Suntem o echipă ofensivă care încearcă să aibă posesie, o echipă care își crează ocazii. În cele două jocuri de campionat pe care le-am avut, cred că ne-am creat în jur de 20 de ocazii mari de gol. Am reușit să marcăm și patru goluri. Vreau să fac o echipă competitivă, care să se bată cu formațiile puternice care au bugete mai mari ca al nostru. Lumea trebuie să înțeleagă acest lucru, pentru că nu pot să vin aici cu o baghetă magică și să fac o echipă să joace extraordinar, cu salarii pe care le știți și voi și cu jucători tineri. Nu pot face acest lucru bătând din palme. Îmi trebuie timp și oamenii sper să aibă răbdare cu această echipă”, a spus Dică la conferința de presă.

Probleme cu jucătorii U20: „Acum trebuie să vină Nicolae Dică, care să aducă jucători din țară, ce poate să aducă”

Nicolae Dică a explicat și de ce nu l-a folosit în primele două etape pe Andrei Tofan, dar și problemele pe care le are cu jucătorii Under 20, pe care trebuie să îi folosească obligatoriu în primul „11”.

„Am înțeles și eu că s-a făcut mult tam-tam pe acest subiect. Lumea ar trebui să înțeleagă că eu, ca și antrenor, trebuie să folosesc doi jucători născuți 2000. În acest moment, cei doi jucători născuți 2000 pe care îi folosesc sunt portarul și fundașul dreapta. Poziția lui Tofan este de fundaș dreapta, ceea ce înseamnă că eu dacă folosesc acolo jucător de 2000 nu am cum să-l folosesc pe el. Dacă eu veneam la echipă și găseam șase-șapte jucători născuți 2000 care au mai jucat la liga a doua, pe care să mă bazez, aveam și eu mai multe soluții. Dar eu nu am găsit niciun jucător născut 2000 sau 2001 pe care să mă bazez în acest campionat. Am găsit zero jucători născuți 2000. A trebuit să caut prin țară șase-șapte jucători născuți 2000 sau 2001 și am decis să joc cu portar și cu fundaș dreapta în acest moment. Noi nu am fost UTA să avem cinci-șase jucători născuți 2000 sau 2001 care să joace de doi ani în divizia B, noi nu suntem Chiajna, care să cumpere un jucător de la Brăila și să dea nu știu cât pe el, sau Rapidul, care îl au pe Sefer și Demic, care joacă acolo de doi ani. Noi nu ne-am permis acest lucru. Acum trebuie să vină Nicolae Dică, care să aducă jucători din țară, ce poate să aducă, pentru că nu am putut să aduc jucători născuți 2000 de la echipa națională, pentru că nu aveam cum și trebuia să plătim bani pe ei. Nu am putut nici măcar să îi luăm împrumut, pentru că erau la alții. Așa că încerc și eu să mă descurc cu ce am găsit și cu ce am am acum în lot. Asta este situația lui Tofan, pentru că am văzut că foarte multă lume este contrariată de ce nu joacă Tofan. Oamenii ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a spus, revoltat, Nicolae Dică.

„Nu am mai văzut atâta lume la stadion de pe vremea când FC Argeș era în Liga 1”

Managerul clubului din Pitești a rămas impresionat de câți spectatori au venit la primul meci desfășurat acasă în acest sezon și îndeamnă suporterii echipei să le fie alături necondiționat.

„Dezamăgirea mea la meciul cu Timișoara a fost că nu am câștigat acel joc. Eu nu am mai văzut atâta lume la stadion de pe vremea când FC Argeș era în Liga 1 și juca cu echipele puternice din București. Sper ca oamenii să vină în continuare la meciurile noastre de acasă și să ne încurajeze pentru că avem nevoie de ei. Orice s-ar întâmpla, ei trebuie să fie alături de această echipă, pentru că băieții când intră pe teren dau totul. Cât pot ei în acel moment, dar vă asigur că vor da totul la fiecare meci. La meciul de la Snagov am văzut galeria, am văzut oameni din Pitești care au venit cu mașinile personale la meci. După joc am vorbit cu ei, ne-au încurajat și ăsta este un lucru pozitiv pentru noi ca echipă și pentru oamenii din Pitești. Ei trebuie să înțeleagă că noi vom încerca să dăm totul pe teren și să câștigăm. Vor fi meciuri în care vom reuși și meciuri în care nu vom reuși, însă eu mi-aș dori să fie tot timpul alături de echipă”, a mai spus Nicolae Dică.

Înaintea etapei a 3-a, Campionii FC Argeș se află pe locul 8, cu 3 puncte, iar Universitatea Cluj, cu același număr de puncte, dar un golaveraj mai slav, se clasează pe poziția a 11-a.

Marius ANGHEL 16 Aug. 2019, 14:54 Campionat
Pe aceeași temă