„Derby-ul” de la Târgu Jiu s-ar putea juca fără spectatori din cauza coronavirusului. Cojocaru vrea ardoare la elevii săi, la fel ca în meciul cu Reșița, dar să nu mai facă greșeli

Ineditul joc Viitorul Pandurii – Pandurii, programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, s-ar putea disputa fără spectatori. Decizia va fi anunțată în cursul zilei de astăzi de Federația Română de Fotbal, după ce va primi rezultatul Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne, în urma cazului de coronavirus apărut în județul Gorj, unde mai multe persoane au fost izolate la domiciliu după ce au intrat în contact cu un turist italian afectat de virus.

Indiferent de decizie, echipa-fanion a orașului, Pandurii, va încerca să scoată un rezultat pozitiv, chiar dacă este ultima în clasamentul Ligii 2 și are statut de oaspete în această partidă.

Cele două combatante vin după rezultate diametral opuse obținute în prima etapă din Liga 2 desfășurată în 2020. Dacă Viitorul Pandurii s-a impus cu 2-0 la CS Mioveni și a furnizat una dintre surprizele rundei, Pandurii a fost învinsă cu 4-1 de CSM Reșița, deși a condus cu 1-0 până în minutul 60.

Călin Cojocaru vede meciul ca pe orice altul

Deși confruntarea de mâine implică anumite orgolii, cel puțin la nivelul celor două conduceri, antrenorul Călin Cojocaru, de la Pandurii, vede meciul ca pe unul normal.

„Nu consider această partidă un derby. Este un meci în care noi o să avem aceeași ardoare cum am avut-o cu Reșița, dar nu vreau să mai facem greșelile pe care le-am făcut. Avem un lot numeric foarte slab și avem nevoie cât mai repede de jucători. Aștept lumea la stadion, cu toate că nu suntem gazde. Aș vrea să vină în număr cât mai mare, să ne susțină. Băieții merită după prima prestație pe care au avut-o. Din nefericire pentru noi și suporteri, nu am reușit să luăm punct”, a declarat antrenorul Călin Cojocaru.

Acesta va putea miza și pe cei doi jucători care au ieșit accidentați etapa trecută, în înfrângerea cu CSM Reșița. „Tănăsoiu și Peia, care a fost comoționat după intrarea fundașului central de la Reșița, și-au revenit. Au făcut antrenamente normale, sunt apți. Ne așteaptă un meci dificil, la fel cum a fost și meciul trecut. Sunt convins că nu o să mai fim așa naivi cum am fost la meciul cu Reșița, fiindcă am făcut foarte multe greșeli, mai ales la primul gol primit. Nu-mi convine nici că în ultimul minut am luat două goluri foarte ușor, pentru că a șters munca de până atunci. Cine nu a fost la meci, și vede scorul, se gândește la o victorie ușoară a Reșiței împotriva noastră, dar nu a fost chiar așa. Am muncit, am jucat de la egal la egal cu ei, și puteam face chiar 2-0. Fotbalul este făcut din momente și dacă nu le gestionezi pe toate cum trebuie, te pedepsește. Eu zic că o să fie altceva sâmbătă și o să creștem de la meci la meci”, a conchis Cojocaru.

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate meciul direct, scor 0-0, desfășurat pe terenul sintetic din cadrul Complexului Municipal din Târgu Jiu.

Înaintea desfășurării etapei a 23-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii ocupă locul 11, cu 30 de puncte, în timp ce Pandurii se situează pe ultima poziție în clasament, 19, cu 8 puncte.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă