Viitorul Pandurii a început noua ediție de Liga 2 tot cu un 0-0. Călin Cojocaru, primul antrenor eliminat în noul sezon: ”Puteam să plecăm cu toate punctele de la Oradea”

Marius ANGHEL 04 Aug. 2024, 15:32 Liga 2
Viitorul Pandurii a început noua ediție de Liga 2 tot cu un 0-0. Călin Cojocaru, primul antrenor eliminat în noul sezon: ”Puteam să plecăm cu toate punctele de la Oradea”

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a început noul sezon de Liga 2, al șaptea de când a ajuns la acest nivel competițional, inițial sub numele de Energeticianul, cu o remiză înregistrată la Oradea, scor 0-0 contra nou-promovatei FC Bihor.

Trupa gorjeană a avut două mari situații de gol în acest meci și nu a avut mari probleme în a menține tabela imaculată, ținând cont că în a doua parte a întâlnirii a jucat în mare parte apărându-se.

Antrenorul Călin Cojocaru a considerat remiza drept una echitabilă.

Viitorul Pandurii, al doilea sezon la rând început cu o remiză la scorul de 0-0

Raportul ocaziilor mari în prima repriză a meciului de pe ”Iuliu Bodola”, desfășurat sâmbătă după-amiază, a fost 2-1 pentru Viitorul Pandurii.

Ioan Hora a avut-o pe prima, în dreptul orădenilor, în minutul 13, când portarul Lupescu a deviat mingea trimisă din lovitură liberă, aceasta a șters transversala și s-a dus în corner. De partea cealaltă, Accinelli a salvat în prima repriză atât la șutul lui Patrick Andreaș (39), cât și la cel al lui Nikola Gavric (45). În partea a doua, trupa olteană s-a apărat și a contat în atac doar la o fază din minutul 83, la o centrare în fața porții, la care Camara a fost aproape să profite de o neînțelegere între Băican și portar, însă mingea s-a dus din careul mic pe lângă bară.

Astfel, Viitorul Pandurii a început un nou sezon de Liga 2 cu un rezultat de 0-0, după ce ediția trecută o începea un un 0-0 pe teren propriu contra Campionii FC Argeș, la acel moment o retrogradată din prima ligă.

După joc, antrenorul Călin Cojocaru a spus că elevii săi au abordat întocmai tactica stabilită înainte de meci.

”Am întâlnit o echipă bună, cu jucători cu experienţă. Ştiam că dacă stăm foarte bine în teren şi avem o agresivitate bună şi nu îi lăsăm să îşi creeze ocazii, nu o să avem probleme, lucru care s-a şi întâmplat, chiar dacă nu am avut aşa o posesie. Nici nu îmi doream lucrul acesta. Cred că i-am prins de câteva ore pe niște contre şi consider că ocazia meciului am avut-o noi”, a spus Cojocaru la conferința de presă.

Călin Cojocaru, primul antrenor eliminat în noul sezon de Liga 2, în remiza cu FC Bihor. ”Rezultatul este echipabil”

Călin Cojocaru i-a avut ca noutăți în primul 11 pe Sturzu, Gavric, Dumbrăvean, Camara și Perez-Duah. Pe bancă, noutățile din lot au fost Păun, Zacharie, Dasic, Cîniparu și Gașpar.

”Îmi felicit jucătorii pentru atitudine și spiritul de luptă. Consider că dacă aveam mai multă luciditate, puteam să plecăm cu toate cele trei puncte de la Oradea. Una peste alta, rezultatul este echitabil. Noi suntem o echipă lipsită de omogenitate, am făcut foarte multe schimbări în lot”, a mai spus Cojocaru, care cu acest meci a trecut în al treilea sezon de când se află la Viitorul Pandurii, din ianuarie 2023.

Antrenorul echipei din Târgu Jiu a fost eliminat în minutul 71, după ce inițial primise cartonaș galben, în urma unei izbucniri de neînțeles la o fază în care cel care faultase fusese jucătorul său. Probabil a fost o încercare de a-l distrage pe arbitru să-i acorde lui Moisie al doilea cartonaș galben, lucru care i-a reușit, dar cu prețul eliminării sale!

  • Viitorul Pandurii, în meciul cu FC Bihor: Lupescu (cpt.) – Sturzu, Gavric, Dumbrăvean, Godja – Moisie (Dasic 77′), M. Camara – Lupulescu (Ed. Croitoru 87′), Perez-Duah, Vulpe – Andreaș (Cîniparu 77′). Rezerve neutilizate: Aur. Păun – R. Cojocaru, Bîrzu, Nic. Geană, Zacharie, Gașpar.

Urmează meciuri la Petroșani și Drobeta Turnu Severin pentru gorjeni

Fiindcă a fost printre ultimele echipe din Liga 2 în sezonul trecut, pe ultimul loc care a asigurat menținerea în grupa de play-out în care a activat, Viitorul Pandurii a fost introdusă de FRF din Turul 2 al Cupei României, alături de CSC Dumbrăvița și cele șase nou-promovate.

Trupa din Târgu Jiu joacă în Turul 2 al Cupei miercuri, de la ora 17:30, în deplasare la Jiul Petroșani.

Apoi, în etapa a 2-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii joacă pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc, la Drobeta Turnu Severin, fiindcă gazonul de la Târgu Jiu încă nu este refăcut.

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 04 Aug. 2024, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă