CSM Reșița – Rapid, derby-ul etapei a 5-a, se joacă duminică. Petrolul – Csikszereda a fost amânat pentru a-i fi bine României la Ploiești. Programul jocurilor și televizărilor

Marius ANGHEL 28 Aug. 2019, 15:00 Campionat

Desfășurarea Turului al III-a al Cupei României la mijlocul acestei săptămâni, fază în care au intrat în competiție și nouă echipe din Liga 2, a dus la împingerea etapei a 5-a cât mai mult către finalul săptămânii. Astfel, sâmbătă, de la ora 11:00, au loc doar patru meciuri, în timp ce al cincilea începe de la ora 13:00. Duminică sunt programate alte trei jocuri, fiecare în alt interval orar, luni se joacă alt meci, iar ultimul, care era programat marți, a fost amânat pentru o dată care va fi stabilită ulterior. 

Sâmbătă, de la ora 11:00, se joacă meciuri destul de atractive la Timișoara (Știința), Buzău, Arad și Călărași, însă niciunul care să fie televizat. În schimb, televiziunile au preferat să transmită Metaloglobus – „U” Cluj, de la ora 13:00. Apoi, duminică, de la ora 11:00, se joacă Viitorul Pandurii – Daco-Getica, urmat de la ora 13:30 de CSM Reșița – Rapid, care va fi și derby-ul etapei, dar și de Turris Oltul – Farul, programat de la ora 18:00.

Luni, de la ora 18:00, se joacă Campionii FC Argeș – Pandurii, în timp ce meciul dintre Petrolul și Csikszereda, care trebuia să aibă loc marți, de la ora 19:30, a fost amânat.

Petrolul – Csikszereda, amânat pentru începutul lui noiembrie, pentru ca gazonul de pe „Ilie Oană” să fie protejat pentru România – Malta

Petrolul și Csikszereda vor avea liber în etapa a cincea, după o decizie a FRF.

Ploieștenii ar fi trebuit să joace pe „Ilie Oană” cu nou-promovata din Miercurea Ciuc, însă întâlnirea, stabilită inițial pentru data de 3 septembrie, a fost amânată, din dorința de a se proteja suprafața de joc în perspectiva confruntării România – Malta, din cadrul preliminariilor Campionatului European 2020, programată să aibă loc duminică, 8 septembrie, de la ora 19:00.

Cum pe „Ilie Oană” își joacă meciurile de pe teren propriu atât Petrolul (Liga 2), cât și Chindia Târgoviște (Liga 1), suprafața de joc a fost suprasolicitată și a cedat, un rol important avându-l și căldura excesivă din ultima perioadă. Astfel, admininstratorul arenei ploieștene a început de câteva zile să efectueze operațiuni pentru refacerea gazonului. În paralel cu reînsămânțarea unor zone afectate este aplicat și un tratament de fertilitate.

Clubul din Miercurea Ciuc, prin președintele Szondy Zoltan, nu a fost de acord cu amânarea meciului, însă nu a avut ce face și a trebuit să accepte până la urmă decizia FRF. Partida dintre Petrolul și Csikszereda ar putea fi reprogramată tocmai pe 5 noiembrie, într-o zi de marți.

În aceste condiții, profitând de această pauză mai lungă până la data viitorului joc oficial, antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, și-a putut permite ca, după jocul de luni de la Constanța, să le ofere două zile de respiro elevilor săi. Astfel, petroliștii vor reveni de joi la pregătiri, într-o primă zi în care vor efectua două antrenamente, iar de vineri până duminică se vor afla într-un mini-cantonament la Predeal. Următorul joc oficial al echipei ploieștene se va desfășura în deplasare, cu Ripensia Timișoara, sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19:45.

În schimb, Csikszereda joacă astăzi, de la ora 17:30, la Piatra Neamț, cu CSM Ceahlăul, în Turul 3 al Cupei României, iar în campionat o va întâlni în deplasare pe Farul Constanța, în etapa a 6-a, tocmai duminică, 8 septembrie, de ora 13:30.

Desfășurarea LIVE-TEXT a meciurilor din campionatul Ligii 2 o poți urmări doar pe Liga2.ProSport.ro, singurul site național care promovează fotbalul din ligile inferioare.

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

Program etapa a 5-a:

sâmbătă, 31 august, ora 11:00
ASU Politehnica Timișoara – Concordia Chiajna    
SCM Gloria Buzău – CS Mioveni
UTA Arad – Sportul Snagov
Dunărea Călărași – Ripensia Timișoara     

sâmbătă, 31 august, ora 13:00
Metaloglobus București – Universitatea Cluj DigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
duminică, 1 septembrie, ora 11:00
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Daco-Getica București    
duminică, 1 septembrie, ora 13:30
CSM Reșița – Rapid DigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
duminică, 1 septembrie, ora 18:00
Turris Oltul Turnu Măgurele – Farul Constanța    
luni, 2 septembrie, ora 18:00
Campionii FC Argeș – Pandurii Târgu Jiu DigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
amânat pentru posibil 5 noiembrie
Petrolul Ploiești – FK Csikszereda DigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1

Program etapa a 6-a:

vineri, 6 septembrie, ora 19:30
Universitatea Cluj – UTA AradDigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
sâmbătă, 7 septembrie, ora 11:00
Sportul Snagov – Dunărea Călărași
CS Mioveni – Metaloglobus București
Pandurii Târgu Jiu – SCM Gloria Buzău
Concordia Chiajna – CSM Reșița
Turris Oltul Turnu Măgurele – ASU Politehnica Timișoara

sâmbătă, 7 septembrie, ora 13:30
Daco-Getica București – Campionii FC ArgeșDigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
sâmbătă, 7 septembrie, ora 17:15
Rapid – Viitorul Pandurii Târgu JiuDigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
sâmbătă, 7 septembrie, ora 19:45
Ripensia Timișoara – Petrolul Ploiești DigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1
duminică, 8 septembrie, ora 13:30
Farul Constanța – FK CsikszeredaDigiSport 1, LookSport, TelekomSport 1

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 28 Aug. 2019, 15:00 Campionat
Pe aceeași temă