CSM Reșița dă semne că trăiește: a încurcat Petrolul. Leontin Doană nu știe ce să le mai spună jucătorilor săi: „Bine că am revenit. Facem prea multe greșeli individuale”

Marius ANGHEL 09 Nov. 2019, 18:24 Campionat

CSM Reșița s-a întors din recentele excursii de la Călărași (1-2 cu Dunărea) și Pitești (2-3 cu Campionii FC Argeș) și a obținut, sâmbătă, un punct după patru meciuri consecutive în care pierduse. Însă greutatea punctului obținut cu Petrolul (scor 1-1), chiar și pe teren propriu, este mult mai mare, ținând cont de valoare adversarului întâlnit și de faptul că sprijinul suporterilor pe teren propriu n-a mai fost același ca din precedentele întâlniri.

Reșița a irosit o primă mare ocazie în minutul 5, când Cristea n-a fost capabil să înscrie din 5 metri după o centrare ideală din dreapta a lui Ene, mijlocașul trimițând de acolo peste transversală. Apoi Petrolul s-a instalat la conducerea jocului și a presat până a deschis scorul prin Laurențiu Marinescu (24), care a trimis din 10 metri după o respingere în față a lui Ehmann. După siguranța arătată în prima parte, ploieștenii au devenit ezitanți în partea secundă. Ene (52), Vasiu (54) au văzut cât de nesigur este portarul Raul Avram, iar Cristian Danci (62) l-a pus și el la încercare după o pătrundere pe dreapta. Șutul său din 10 metri, care s-ar fi dus paralele cu linia porții, a fost boxat însă de Raul Avram în propria poartă. Cu toate acestea, Danci a fost creditat cu reușit. Cioinac (69), Marinescu (70), Olaru (77) sau Stănescu (81) și, din nou Raul Avram (86), când și-a scăpat mingea printre picioare, dar s-a dus pe lângă bară, au mai irosit șanse de gol pe final, însă partida s-a încheiat la egalitate, un rezultat echitabil până la urmă.

Leontin Doană: „Moralul nostru este puțin la pâmânt și în această perioadă am lucrat mai mult la factorul psihic”

După meci, colericul Leontin Doană a transmis că a observat că meciul a avut două reprize diferite, i-a dat dreptate lui Flavius Stoican, că remiza este echitabilă, și a spus că nici nu știe ce să le mai spună jucătorilor săi gafeori.

„La acest joc au fost două reprize diferite. Din păcate, continuăm să facem greșeli pe faza defensivă. După cum s-a putut vedea, jucătorii au greșit din nou la faze fixe. În astfel de momente nici nu mai știi ce să le spui. Bine că am revenit. La fel s-a întâmplat și în meciul cu UTA când am revenit de la 0-2. La Călărași am început meciul tot de la 0-1. Din păcate, facem prea multe greșeli individuale. Lumea ne laudă jocul, dar punctele rămân la alții. Mă aștept să obținem și o victorie în deplasare. Jocul ne dă speranțe. Pe un teren greu, jucătorii s-au dăruit și la acest meci cu Petrolul. Moralul nostru este puțin la pâmânt și în această perioadă am lucrat mai mult la factorul psihic. Încerc să le ridic moralul, pentru că este greu să vii din două deplasări și să nu aduci niciun punct. Mai ales după ce am condus 2-0 la Pitești. Sper pe viitor să nu mai existe astfel de greșeli în apărare.

Cum a spus și Flavius Stoican, acest rezultat de 1-1 este unul echitabil. În repriza a doua am dominat jocul și mă bucur că jucătorii n-au mai greșit în apărare. Am forțat Petrolul să joace doar cu mingi lungi. Urmează o nouă deplasare. Vom juca cu Csikszereda și sperăm să obținem primele trei puncte din deplasare. Consider că merităm”, a spus, citat de Caraș Online, antrenorul Leontin Doană.

Cu 16 puncte acumulate în 15 meciuri desfășurate în 16 etape, CSM Reșița ocupă locul 16, retrogradabil. Etapa următoare, miercuri, de la ora 14:00, joacă în deplasare, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, echipă care are același număr de puncte obținut până acum și care e pe locul 17 datorită golaverajului inferior.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 09 Nov. 2019, 18:24 Campionat
Pe aceeași temă