Condescu anunță să Pandurii merge la TAS pentru a-și câștiga dreptul de a continua în Liga 1. Planul pentru Liga 2 e deja făcut, dar e contrazis de administratorul special

Marius ANGHEL 19 Jun. 2017, 12:51 Campionat

Deși clubul se află pe marginea prăpastiei și desființarea pare iminentă, conducătorul din umbră al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu încă mai crede că echipa gorjeană poate câștiga la TAS dreptul de a rămâne în Liga 1 și astfel evita falimentul. Fostul președinte Marin Condescu este de părere că Pandurii va primi înapoi cele trei puncte de penalizare, după ce echipa s-a retras de pe teren la meciul de la Târgu Mureș, dar va contesta și celelalte trei puncte de penalizare primite pentru neîndeplinirea fair-play-lui financiar (neachitarea datoriilor către o parte din foștii jucători). Chiar și în cazul în care va pierde procesul la TAS, Marin Condescu susține în continuare că CS Pandurii Lignitul nu se va desființa.

„În urma discuției avute cu domnul președinte al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, am prezentat cele două variante care există pentru Pandurii. În primul rând, am primit aprobarea să contestăm la TAS pierdea punctelor și să suportăm noi toate cheltuielile, inclusiv ale FRF, urmând să recuperăm ulterior banii de la Federație, dacă vom câștiga. Dacă vom rămâne în prima ligă, vom juca tot la Severin, până la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu. Cealaltă variantă e continuarea în liga secundă, cu obiectiv promovarea. Vom juca la Motru, până la fi gata stadionul.  Consiliul Județean Gorj își menține contribuția pentru finanțarea clubului. CS Panduriil nu va intra în faliment. Pe 21 iunie, când se va judeca cazul, vom demonstra că putem onora angajamentul luat și că avem resursele financiare. Pentru întreg sezonul 2017-2018, banii pe care trebuie să-i plătim către masa credală nu se ridică decât la 210.000 de euro”, a declarat Condescu, la Radio Infinit.

Vrea să dea în judecată jucătorii!

Condescu mai are o variantă prin care speră să recupereze din bani: va da în judecată proprii jucători, dar și pe arbitrul Marius Avram, cel care a decis că meciul cu ASA Târgu Mureș se poate juca.

„În oricare dintre variante la mijloc e vorba de un milion de euro. Dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv ne dă dreptate, și avem toate argumentele de partea noastră pentru a câștiga acolo, rămânem în Liga 1 și primim acești bani din drepturile de televiziune. În varianta în care pierdem și ajungem în Liga a 2-a, nu mai primim acești bani, dar ne judecăm cu jucătorii care au ieșit de pe teren și care ne-au pricinuit acest prejudiciu de trei puncte. Ei nu mai au niciun drept să fie la masa credală pentru că din cauza lor clubul a retrogradat și, ca urmare, putem spune că nu li se mai cuvin datoriile de un milion de euro pe care le-ar avea ei de recuperat. Nu putem să-i plătim pentru că au retrogradat echipa. Despre mine nu mai vorbesc, pentru că milionul pe care eu îl am de recuperat de la masa credală, dacă se va întâmpla vreodată, am zis să fiu ultimul dintre cei care își primesc banii înapoi, deși sunt primul pe lista creditorilor. Cu un milion de euro mai puțin la masa credală lucrurile sunt mult mai ușor de suportat pentru club în următorul an. În orice țară normală la cap, angajatorul nu îl poate obliga pe angajatul său să presteze o muncă dacă îi este pusă în pericol viața. În acest caz, jucătorii, televiziunile, spectatorii, toată lumea, a constatat că terenul era total inadecvat pentru disputarea unui meci de fotbal. Cum putea cineva de la club să îi forțeze pe jucători să continue meciul, iar apoi unul dintre ei să se accidenteze grav, pentru că erau condiții pentru așa ceva? Îi era pusă în pericol integritatea corporală a salariatului, adică a jucătorului? Eu zic că da! Singurul care putea opri meciul era arbitrul și tocmai pentru că decizia lui de a continua partida a afectat grav interesele patrimoniale și destinul clubului Pandurii am decis să ne adresăm cu o plângere penală organelor competente pentru a clarifica aceste aspecte. Sperăm, de asemenea, ca așa ceva să nu se mai întâmple vreodată”, a spus Condescu, conform pandurul.ro.

A bătut palma cu Eugen Neagoe, dar spune că are și altă variantă de antrenor

Conducătorul din umbră al „pandurilor” a mai afirmat că a ajuns deja la un acord cu Eugen Neagoe, pentru preluarea băncii tehnice a echipei gorjene. „Avem două variante de antrenori. Amândoi și-au manifestat dorința de a veni la Pandurii și de a ajuta echipa să promoveze. Nu am deocamdată decât aproparea lui Eugen Neagoe, pentru a face publică această informație. Mă refer la dezvăluirea numelui antrenorului. La Motru vom avea cel puțin 1.000 de spectatori la fiecare meci, iar o dată terminarea stadionului din Târgu Jiu vom avea peste 7.000 de abonați”, a mai spus Condescu.

80 de salariați vor fi trimiți în șomaj. „Asociații nu au spus concret dacă vor mai continua să finanțeze echipa sau nu

În schimb, administratorul special al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Golea, a recunoscut că 80 de angajați ai clubului vor fi trimiși în șomaj, iar de marți vor intra în preaviz.

„În perioada următoare, ca administrator special, trebuie să diminuez cheltuielile. La ultima ședință AGA, nu s-a concretizat o hotărâre din care să reiasă continuarea activității în liga a doua. Asociații nu au spus concret dacă vor mai continua să finanțeze echipa sau nu. Luni va fi o nouă ședință. Pentru a nu aduce, în continuare, prejudicii clubului prin prezența salariaților la serviciu sau a altor jucători care au contract până la sfârșitul acestei luni, trebuie să mai restrângem activitatea. Suntem presați de ANAF. Ne-au făcut o cerere de plată de 13 miliarde de lei. Eu nu trebuie să îndatorez clubul și mai mult, ci să măresc averea clubului. O parte dintre salariați sunt înțelegători. Și-au mai luat și concediu câțiva dintre ei, iar de marți le vom înmâna preavizele, urmând ca apoi să facem informările către ITM, pentru ca angajații să beneficieze de șomaj. Dacă nu se continuă activitatea, ni se ridică dreptul de administrare. Administratorul judiciar preia conducerea clubului, iar angajații ar putea beneficia, în aceste condiții, de măsurile de protecție conform legii, adică de plăți compensatorii. Ar putea primi trei salarii la plecarea din cadrul clubului. În principal, este vorba despre 84 de salariați ai clubului, antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, sportivii de la Pandurii II, sportivii de la echipa mare. Lucrurile sunt complicate. E vorba, până la urmă, de distrugerea activității sportive în totalitate, dacă se intră în faliment. Administratorul judiciar lucrează la un punct de vedere despre situația de facto în care se află clubul. Această informare va ajunge la judecătorul sindic, cel mai probabil după ședința asociaților”, a declarat Marin Golea, la Gorj TV.

Se încearcă înființarea unui nou club, din care să nu mai facă parte Condescu?

Pe pare însă că oficialitățile locale din Târgu Jiu iau în calcul și înființarea unui nou club, care să pornească chiar din Liga a 3-a. În cazul promovării, una din variante ar fi schimbarea denumirii echipei Internațional Bălești, care a câștigat, cu 2-1, manșa-tur a barajului, în care a întâlnit campioana Ligii a 4-a Dolj, Tractorul Cetate. Astfel, în loc de CS Pandurii Lignitul, la Târgu Jiu ar putea activa CS Pandurii Internațional.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 19 Jun. 2017, 12:51 Campionat
Pe aceeași temă