Chindia, campioana revenirilor în 2018! Formația din Târgoviște a fost condusă de două ori la Timișoara, de o Ripensie cu foame de fotbal

Marius ANGHEL 24 Mar. 2018, 20:21 Campionat

Chindia Târgoviște continuă să răsufle fierbinte în „ceafa” Sibiului după ce s-a impus, sâmbătă, cu 3-2, în meciul jucat pe terenul Ripensiei Timișoara, în cadrul etapei a 26-a a Ligii 2. Formația dâmbovițeană a marcat de fiecare dată după ce a fost condusă, prin Daniel Florea, Crinel Stoica și Mădălin Martac, după ce ripensiștii au înscris prin Adrian Ungureanu și golgheterul eșalonului secund, Ndiaye Mediop. A fost o partidă cu un ritm foarte bun și execuții interesante, dacă ținem cont că s-a jucat pe un teren extrem de moale, după ce ripensiștii au terminat de deszăpezit cu două ore înainte de startul partidei.

Formația din Târgoviște a început meciul în ofensivă, dar tânărul portar Mario Contra s-a descurcat să respingă execuțiile lui Cherchez și Morariu, pentru ca, în minutul 11, Liviu Mihai să trimită pe lângă poartă o lovitură liberă din poziție bună. De la o fază foarte rapidă, Ripensia a deschis scorul în minutul 12, după o centrare a lui Călin Toma pentru Ungureanu. Jucătorul gazdelor a tras prima dată în Iustin Popescu, apoi Morariu i-a respins reluarea, pentru ca a treia oară să fie „cu noroc” și să înscrie. La reluarea jocului, Chindia s-a mobilizat și Liviu Mihai a lansat balonul spre Crinel Stoica, care a reușit să centreze pentru Daniel Florea, iar atacantul venit de la UTA a înscris cu latul pentru 1-1.

Atacanții Ripensiei au păcălit defensiva Chindiei la golul doi

Ripensia a reușit să revină în avantaj tot după în minut, după ce Bădăuță a trecut prin apărarea dâmbovițeană și a tras, dar portarul Popescu a reușit să sară și să respingă. Până să îndepărteze Morariu mingea, din spate a venit repede Mediop și a băgat mingea cu capul în „ațe” pentru 2-1.

Chindia a protestat la două decizii ale arbitrului, care, în minutul 23, a anulat reușita lui Florea pentru ofsaid și nu a dat penalty în minutul 37, la contactul dintre Bocșan și Rogoveanu. Ripensia a mai încercat acțiuni ofensive prin Mediop, dar fără probleme pentru Popescu. În schimb, Chindia a reușit să egaleze în minutul 40, după o centrare a lui Martac, reluată cu capul de Crinel Stoica în bara laterală a colțului lung, de unde a intrat în plasă.

Ratări pentru Ungureanu, Florea și Bădăuță

După 2-2 la pauză, Chindia a avut ocazii irosite de Nisipeanu și Mihai în debutul reprizei secunde. Șansa mare a avut-o Ungureanu, care a tras un balon puțin pe lângă vinclu, după care a urmat o perioadă de dominare sterilă a Chindiei în jumătatea de teren a gazdelor. Chindia a avut o șansă bună în minutul 64, când Cherchez a bătut un corner, dar Vătavu a reluat prost cu capul și Florea a mai putut relua doar în plasa laterală. Peste trei minute, Bădăuță a avut poziție bună, dar a trimis pe lângă poartă. A urmat o ratare nouă a gazdelor în minutul 72, când Ungureanu a luat mingea pe cont propriu și a șutat de la limita careului, puțin peste bara transversală.

Final și cu trageri de timp ale Chindiei

Golul izbăvitor a venit în minutul 77 pentru oaspeți, după un balon trimis de pe dreapta de Neguț, Liviu Mihai a luftat, mingea a ajuns norocos la Martac, care a prins șutul de gol din centrulu careului.

Apoi, timișorenii au încercat să mai aibă asalturi la poarta Chindiei, fără prea mare succes. În prelungiri, Rogoveanu a invocat crampe musculare, iar portarul a și primit un cartonaș galben pentru trageri de timp. Ripensia a avut un corner la ultima fază, dar Mediop a reluat cu capul pe lângă poartă și cele trei puncte au plecat spre sudul țării.

AICI poți vedea LIVE-TEXT-ul meciului dintre Ripensia și Chindia

RIPENSIA TIMIȘOARA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    2-3
Adrian Ungureanu 12′, Ndiaye Mediop 14′ / Daniel Florea 13′, Crinel Stoica 39′, Mădălin Martac 77′

M. Contra – Ad. Popa (cpt.), Burdeț, Bocșan, Apro (Dumiter 79′), C. Toma – Ad. Ungureanu (Laur. Tudor 83′), Zurbagiu, Mânecan (Stoi 69′) – Bădăuță, Mediop
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Golda, Bobină, Horcea
Antrenor: Paul Codrea

Ius. Popescu – D. Ciobotariu, Ov. Morariu, Vătavu, Martac – Nisipeanu (Jurj 67′), Rogoveanu, L. Mihai, Crinel Stoica – D. Florea (Cr. Neguț 72′), Cherchez (cpt.)(Pencea 85′)
Rezerve neutilizate: Meilă – Dumitrașcu, Neicuțescu, Acasandrei
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 200; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare).

Chindia a ajuns la 52 de puncte, unul mai puțin ca Hermannstadt, și e pe locul 3. Marți, la Târgoviște vine Știința Miroslava. Ripensia a căzut pe locul 12, cu 29 de puncte. La mijlocul săptămânii, va câștiga cu 3-0 meciul cu fosta vicecampioană a României ASA Târgu Mureș, retrasă din campionat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 24 Mar. 2018, 20:21 Campionat
Pe aceeași temă