Atuul Mioveniului în derby-ul cu FC Argeș: Iordan Eftimie. Antrenorul proaspăt instalat în locul lui Roșu a creat echipa piteșteană în acest sezon

Marius ANGHEL 01 May. 2018, 10:43 Campionat
Atuul Mioveniului în derby-ul cu FC Argeș: Iordan Eftimie.** Antrenorul proaspăt instalat în locul lui Roșu a creat echipa piteșteană în acest sezon

Fără doar și poate, la derby-ul orgoliilor dintre FC Argeș și CS Mioveni, meci programat să se desfășoare astăzi, de la ora 19:30, la Pitești, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, atuul Mioveniului va fi antrenorul Iordan Eftimie. În tur, acesta a fost pe banca adversarei de astăzi, iar, acum, returul partidei îl găsește la galben-verzi, proaspăt uns în funcție după demiterea lui Laurențiu Roșu.

Meciul de la Pitești, ce contează pentru etapa a 32-a a Ligii 2, se anunță a fi unul special pentru actualul antrenor al Mioveniului, Iordan Eftimie. De altfel, el poate fi și cheia unui rezultat pozitiv pentru galben-verzi. Tehnicianul a preluat în vară pe FC Argeș, imediat după ce SCM Pitești a promovat în Liga a 2-a cu Nicolae Dică pe bancă și și-a schimbat denumirea în cea pe care o poartă acum.

Eftimie a antrenat FC Argeș până spre finalul turului (etapa 15, inclusiv), când a fost schimbat cu Augustin Eduard și Paul Ciobanu din cauza rezultatelor. Majoritatea jucătorilor care evoluează acum în Trivale a fost antrenată de el și tot majoritatea lor a fost adusă la cerințele sau după sfătuirea cu el. Pe scurt, putem spune că antrenorul cunoaște ca în palmă echipa adversară pe care o întâlnește în această seară, îi cunoaște minusurile și plusurile, cunoaște ce pot și ce nu pot jucătorii, unde excelează și unde nu, dar și ceea ce joacă și ce pot juca.

Soarta a făcut ca, în iarnă, Iordan Eftimie să preia pe CS Mioveni II, iar acum, de câteva zile, să fie numit antrenor principal la prima echipă, în locul lui Roșu. Unul dintre motivele pentru alegerea lui pentru finalul de campionat poate fi fără doar și poate și acesta. În momentul de față, el este antrenorul cel mai potrivit la Mioveni, care știe cum să anihileze adversarul piteștean, să contracareze jocul acestora și cum să stopeze evoluția și fazele create de aceștia.

FC Argeș e antrenată acum, în ultimele 10 etapei, de Emil Săndoi, iar în ultimele cinci meciuri are doar victorii obținute.

În tur a fost 0-0, iar meciul a fost mult sub așteptări

Meciul a fost unul mult așteptat și în turul campionatului, iar atunci cele două echipe au remizat 0-0. La acea vreme, CS Mioveni era echipa pe val, era antrenată de Gică Mihali și venea după o serie bună de rezultate. Acum, galben-verzii par ieșiți din formă, în timp ce FC Argeș este în cursă pentru ocuparea locului 3. Revenind la meciul tur, deși era așteptat cu surle și trâmbițe, prestația echipelor a lăsat de dorit, iar meciul ca și spectaculozitate a fost mult sub așteptări.   

CITEȘTE declarațiile date de Săndoi, Nilă și Raul Costin, de la FC Argeș, înaintea meciului cu CS Mioveni.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 01 May. 2018, 10:43 Campionat
Pe aceeași temă